Lillaniin suunniteltu
teos nähdään
Viiruksessa

Helsinkiläinen Viirus-teatteri esittää ensi syksynä Christer Kihlmanin tuotantoon perustuvan Familjen Bladhs barn -näytelmän. Seppo Parkkinen on dramatisoinut Kihlmanin romaanit Gerdt Bladhin tuho ja Kallis prinssi , ja esityksen ohjaa Kaisa Korhonen .

Näytelmä oli alunperin määrä esittää Lilla Teaternissa, mutta se luopui esityksestä säästösyistä, jotka liittyvät Lillanin ja Helsingin kaupunginteatterin fuusioitumiseen ensi vuonna. Lillanin päätöksen jälkeen Viirus päätti huolehtia tämän ainutlaatuisen ja koskettavan teoksen toteuttamisesta. Kihlmanin romaanit kuuluvat suomenruotsalaisen kirjallisuuden klassikoihin.

Familjen Bladhs barn saa ensi-iltansa Rajasaaressa syys-lokakuun vaihteessa 2004. Näyttämöllä nähdään mm. Robert Enckell, Dick Idman, Marika Parkkomäki, Sampo Sarkola, Pekka Strang ja Tobias Zilliacus , joka aloittaa Viiruksen teatterinjohtajana 1. elokuuta. Nykyinen teatterinjohtaja Robert Enckell eroaa omasta pyynnöstään. Hän jatkaa Viiruksessa näyttelijänä ja taiteellisen johtoryhmän jäsenenä.

Tänä keväänä Viirus tarjoaa vielä suomenruotsalaista komiikkaa revyyn muodossa. Populistisk skit -hupailun ensi-ilta on Rajasaaressa 23. huhtikuuta ja esitykset jatkuvat 15:nteen toukokuuta saakka. Revyypoppoon käsittelyyn ovat päätyneet tämän päivän ajankohtaisuudet, menneen talven lumet ja huomisten trendien alkeet.