Kulttuuri

Hurjapäät-elokuvan jatko-osa: 2 Fast 2 Furious

VIP
VIP

Parin vuoden takaisen Hurjapäät- elokuvan jatko-osa 2 Fast 2 Furious on yhtä tympeä autorymistely kuin edeltäjänsäkin. Keskiössä ovat komeat ja coolit mutta tarinahenkilöinä täysin yksiulotteiset kukkoilijat, joiden lakia uhmaava elämäntapa ja toinen toistaan kiillotetummat kaarat ovat vähä-älyisen glorifioinnin kohteena.

Liikenteen vaarantavia extreme-kaahailijoita ihailevassa elokuvassa on juonta sen verran siteeksi, että sen varjolla saadaan motivoitua joukko toistuvia autohurjasteluja, jotka muistuttavat mahdollisimman epäkiinnostavasti tietokonepelien logiikkaa ja rakennetta. Laittomien kiihdytyskisojen ja takaa-ajojen välissä mallikuvastoista reväistyt henkilöhahmot tyytyvät lähinnä poseeraamaan valkokankaalla.

Aiemmin pääroolissa pullistellut Vin Diesel ei ole enää mukana, joten elokuvan sankariksi on nostettu Hurjapäissä poliisimies Brian O'Conneria näytellyt mammanpojan oloinen Paul Walker, jolta puuttuu vähäisinkin macho-miehen karisma ja tarpeellinen itseironia. Poliisivoimista erotettu O'Conner saa tilaisuuden puhdistaa maineensa ja rikosrekisterinsä suostumalla yhteistyöhön erikoisjoukkojen kanssa.

Miehen tehtävä on soluttautua alamaailman mahtimiehen palvelukseen ja paljastaa tämän rikolliset toimet. Ex-kyttä saa taisteluparikseen vanhan nuoruudenystävänsä, jonka kanssa sukset ovat sittemmin menneet pahasti ristiin. Näin päästään selvittelemään myös jätkien välistä ystävyyttä ja kunniakäsityksiä homoeroottisina näyttäytyvissä kohtauksissa silloin, kun itse autoiluakteilta ehditään.

PÄIVI VALOTIE

2 Fast 2 Furious . Ohjaaja John Singleton. (Julia 1 & Kinopalatsi 2)

Lue myös nämä yhteistyö­kumppanimme artikkelit