Kulttuuri

Kahden viikon iskuaika

Kahden viikon iskuaika on yksinkertainen ja ennakoitavuudessaan pitkäpiimäinen romanttinen komedia, joka on rakennettu pelkästään päänäyttelijöidensä tähti- ja julkisuuskuvan ympärille.

Sandra Bullockin ja Hugh Grantin ihailijoille elokuva tarjoaa kankaan täydeltä Bullockia ja Grantia, aina alkuteksteihin ympätyistä tähtien oikeista lapsuuskuvista lähtien, joiden funktio jää itse tarinan kannalta täysin hämäräksi.

Grant esittää rahoissa rypevää kiinteistöpomoa, joka keikaroi julkisuudessa, mutta on silti samaan aikaan hieman hukassa naisasioissaan. Itsekeskeisen juppijohtajan pinnan alta löytyy kunnon tytön huolenpitoa ja äidillistä opastusta tarvitseva flegmaattinen russukka.

Hivenen hompsuinen mutta toki naapurintyttömäisen nätti Bullock taas näyttelee älykköjuristia ja kansalaisaktivistia, joka ei piittaa maineesta ja mammonasta vaan oikeudenmukaisuudesta ja vanhojen rakennusten säilymisestä.

Kun reipasotteinen lakinainen pestautuu rakennuspohatan neuvonantajaksi, katsoja tietää romanttisen komedian perusoletusten mukaan jo kauan ennen itse päähenkilöitä, että epäsuhtainen pariskunta päätyy yhteen.

Vaikka tietyn tuloksen itsestäänselvyys kuuluukin asiaan genre-elokuvissa, toivoisi tarinalta kuitenkin jotain nokkeluutta juonenkäänteissään ennen loppuratkaisua. Lajityyppinsä löysintä lööperiä tarjoileva Kahden viikon iskuaika ei sisällä yhtäkään säväyttävää yllätystä.

Ellei sitten yllättäväksi katsota sitä, miten paljon topakaksi oletettu tyttö antaakaan korskean äijän pompottaa itseään - tai sitä, miten helposti periaatteen nainen luopuu ajamistaan arvoista, kun tarjolla on yksityishelikopterin kyytiä metromatkan sijasta.

PÄIVI VALOTIE

Kahden viikon iskuaika . Ohjaaja Marc Lawrence. (Julia 5 & Kinopalatsi 5).