Kirjava

Messujen Ihmemaa
on lasten valtakunta

Emmi Keskisarja<br />Ihmemaassa viihtyy isompikin. Projektipäällikkö Kari J. Kettula testaa Kirjamessujen 10-vuotishistorian ensimmäistä lasten maailmaa.
Emmi Keskisarja
Ihmemaassa viihtyy isompikin. Projektipäällikkö Kari J. Kettula testaa Kirjamessujen 10-vuotishistorian ensimmäistä lasten maailmaa.

Turun Kirjamessut järjestetään nyt jo kymmenettä kertaa. Juhlavuoden kunniaksi erityisesti lapset ja nuoret on haluttu ottaa huomioon. Heille on rakennettu kokonaan oma osastonsa, Ihmemaa.

- Ihmemaan kaltaista suurempaa kokonaisuutta ei ole aikaisemmin järjestetty Kirjamessujen yhteyteen, projektipäällikkö Kari J. Kettula kertoo.

- Olemme halunneet rakentaa eräänlaisen lasten valtakunnan, hän tiivistää.

Ihmemaassa lapsille on tarjolla paljon nähtävää. Tänään lavalla esittäytyvät muun muassa kirjailijat Sari Peltoniemi ja Markku Karpio . Lapset ja lapsenmieliset voivat kokeilla taitojaan kirjansidonnassa ja kuunnella satuja satutunnilla. Lisäksi messuvieras voi löytää osastolta muutakin kuin kirjallisuuteen liittyvää ohjelmaa. Lapsille on järjestetty maskeerausta, sirkustaidetta, jopa mahdollisuus oppia käyttäytymään kuin robotti.

Ihmeellinen
fantasiakuvaus

Turun Kulttuurikeskuksen Kulttuuripajan taideohjaaja Tea Langh on rakentamassa yhdessä kurssilaistensa kanssa mielenkiintoista kokonaisuutta. Kyse on lapsille tehdystä pienestä kiehtovasta maailmasta.

- Pajamme on laajalti mukana kulttuuritoiminnassa, ja siksi olemmekin halunneet tuoda esille kulttuuria monipuolisesti, Langh sanoo.

- Osastoltamme löytyy taidekäsitöitä ja täällä voi myös kuvauttaa itsensä satumaisessa maisemassa, hän lisää.

Mutta missä ovat kirjat?

- Kuvat ovat kirjoissa, Langh huudahtaa.

- Jokaisen kuvan takana on oma tarinansa. Kuva on katsojan henkilökohtainen kokemus. On hyvä, että messutarjontaan on haluttu myös tämänkaltaisia juttuja. Tuomme messuihin lisää vaihtelevuutta, hän pohtii.

ALEKSI RAJAMÄKI