Äitienpäiväkukista saatu tuotto oli varkautta yrittäneiden tavoitteena. Teko jäi kuitenkin kesken, kun puutarhaliikkeen vartija keskeytti puuhat.
Kirjoittajan mielestä Turun kaupungin tulisi ostaa Hirvensalossa sijaitseva Pietari Kalmin vanha koeviljelypuutarha ja kunnostaa se museopuutarhakohteeksi.
– Alkusyksy on erinomaista aikaa uusille istutuksille, Maarit Haapamäki sanoo.
Kotimainen vihannestuotanto on ahdingossa sähkön hinnan takia. Osa viljelijöistä on alan liiton mukaan lopettamassa koko talviviljelyn. Myös Oksasen puutarhalla tiedetään, että tuleva talvi tulee olemaan hyvin vaikea.
Sipsalon suuri tontti on päässyt villiintymään, eikä koepuutarhan tämänhetkisestä tilanteesta ole tietoa.  Kiinteistönvälittäjä Jussi Hyrkäs kertoo, että Sipsalosta on jo tullut hänelle kyselyjä.
Kosteusvaurioista kärsivä graniittilinnaan tullaan toteuttamaan peruskorjaus yhdessä Museoviraston kanssa.
Siirtolapuutarhasta on tullut Anne Savelalle henkireikä. – Kun menen puutarhalle, tuntuu kuin olisin heti lomalla. Jos ottaa hirveästi päähän, kitken vaikka kukkapenkin tai istutan siemeniä.
Leena Setälä ja 8,5 vuotias havannankoira Make nauttivat yhdessä pihan monipuolisuudesta. Taustalla osa japanilaisesta puutarhasta.
Espanjansiruetana on yleensä tumman ruskea, pantterietanan tunnistaa pisteistä ja kotilon taas siitä, että sillä on koppa mukanaan.
Avoimet puutarhat -tapahtumassa pääsee luvan kanssa tutustumaan muiden puutarhoihin ja saamaan vinkkejä.
Judit Sund kertoo, että helppohoitoiset ja kuivuutta hyvin sietävät maljaköynnökset ovat viime aikoina olleet haluttuja.
Kurtturuusua torjutaan muun muassa näännyttämällä ja kaivamalla se juurineen maasta. Vaikka kasvustojen hävittäminen ei onnistuisi ennen siirtymäajan päättymistä, tulee haittavaikutuksia rajoittaa ja leviämistä estää mahdollisimman paljon. Arkistokuva.
Liisa Hirvisalo-Nuotio ja Jyrki Nuotio kertovat, että Kaivon piha on harvoja Naantalin vanhankaupungin pihoja, jotka ovat ensi kesänä yleisölle avoinna.
Keräkaalit ovat tässä kasvitarhassa kasvaneet muhkeiksi, ja nuoriso korjaa satoa. Kuvan ajankohdasta ja tarkasta sijainnista ei valitettavasti ole tietoa.
Espanjansiruetanoille kelpaa monenlainen ravinto, joten ne voivat aiheuttaa suurta tuhoa puutarhoissa.
Lisää uutisia