– Nyt on se aika, kun kehitykseen pystytään puuttumaan. Vaikka eriytyminen on Turussa syvää, alueet ovat hyvin turvallisia. Ruotsissa ja Tanskassa on nähty mitä tapahtuu, kun mennään liian pitkälle eriytymisessä, pormestari Minna Arve sanoo.
Asunnon ostamisen sijaan moni kotitalous on voinut pitää asunnon vuokraamista joustavampana ja turvallisempana ratkaisuna. Tyypillisesti taloudellisesti epävarmoina aikoina kiinnostus asunnon ostamista kohtaan laskee ja vuokralla asumisen suosio nousee.
Asta Leppä
Turun Kirstinpuiston rakennustyömaa viime vuoden keväällä.
Kiinteistöliiton Petri Pylsy kertoo, että asumisterveysasetuksen mukaan asunto-osakeyhtiössä lämpötilan pitää olla lämmityskaudella 18 ja 26 asteen välillä.
Saila Raatikaisen muuttosuunnitelmat tyssäsivät kielteisen muuttoavustuksen toimeentulotuen päätöksen myötä. Hän ei halua esiintyä jutussa omilla kasvoillaan aiheen arkaluontoisuuden vuoksi.
Lähtijän malli on nuorilla naisilla vahva. Menestyvän jääjän malli on harvinaisempi ja menestyvästä palaajasta tulee jopa sankaritarina, aluekehityksen asiantuntija Kirsi Siltanen sanoo.
Rebekka ja Tapio Arvon puolitoistavuotias Estella-tytär on jo päiväkodissa. Vanhemmat kehuvat Kaarinaa lapsiystävälliseksi kunnaksi.
Mooriankunnaalla tarkoitetaan Kupittaan hypermarketin ja Kurjenmäen välistä aluetta.
Uusien asuntojen rakentaminen hiipuu tänä vuonna, mutta myös vanhojen kerrostaloasuntojen kysyntä on vähentynyt. Se tietää hintojen laskua.
Päivi Vuorinen
Kivitalo Lammi Saarenta oli Lohjan Asuntomessujen suosituimpia taloja vuonna 2021. Talo on yksikerroksinen, 142-neliöinen, jossa on neljä huonetta, keittiö, kodinhoitotila, sauna sekä tekninen tila.
Kotona voi digitoida itse paperikuvia kuvaamalla ne puhelimella, jos kuvien ei tarvitse olla erityisen korkealaatuisia. Ne kannattaa tallentaa pilvipalveluun.
Hanna (vas.) ja Elle Kangaslahti esittelevät sisustusliike Uniikin fotoshopattua tapettia, jonka voi laittaa katseen-vangitsijaksi yhdelle seinälle.
Tiina Mikkolan kotona korona-aika muutti vierashuoneen työhuoneeksi. Mikkola työskentelee markkinoinnin suunnittelupäällikkönä pääasiassa kotoaan käsin.
Talvikaudella aurinkopaneeleita ei pidä puhdistaa lumesta tai jäästä, sillä se ei maksa vaivaa tuotossa euroina ja toiminta saattaa vahingoittaa paneelien pintaa, jolloin ne eivät tuota enää mitään. Useimmat paneelijärjestelmät toimivat kuin jouluvalot eli jos yksi paneeli on rikki, eivät muutkaan paneelit tuota mitään.
Esimerkki yhdelle seinälle tulevasta Sovella -vaatehuoneesta 3D Planner -suunnitteluohjelmalla toteutettuna. (Kuvat: Sovella)
Olivia Pudas (vas.) ja Silja Nikkanen jakavat joka päivä omat kuulumisensa toisilleen.
Ovista, ikkunoista ja lattianrajasta tuleva veto lisää kodin  lämmitystarvetta. (Kuva: Pexels)
Mäntymäkeen valmistui viime vuonna 137 TVT Asuntojen rakennuttamaa asuntoa. Arkistokuva.
Kotitalkkari Reijo Tammipuro on työskennellyt kuukauden päivät kotikohteen keittiöremontin parissa. Ensin hän purki vanhan keittiön, ja nyt käynnissä on uuden keittiön asennus. Tammipuron työhön kuuluu tavallisesti pienempiä asennus- ja remonttitöitä. Isoja remontteja on vain pari vuodessa.
Omalla pihallaan Jarmo Ojala suosii hiekotusmursketta, jota myydään kuluttajille suhteellisen kevyissä, kahdeksan kilon painoisissa säkeissä. – Kukaan ei sano, että hyvin hiekoitettu, mutta jos joku on kaatunut, siitä saa varmasti kuulla, kotitalkkari  Ojala toteaa.
Sirkka Aho (vas.) on talon uusin asukas. Tytär Leena Korvenpää (toinen vas.) iloitsee äitinsä turvallisesta asumisesta Riitta ja Simo Kahilan luona. Jatkuvasti samassa taloudessa elävät perhehoitajat havaitsevat, jos asukkaiden voinnissa tapahtuu muutoksia ja pystyvät reagoimaan siihen.
Lisää uutisia