Asuminen

Hyvä kysymys: Kuinka kauan asunnon myynti kestää?

Kuinka kauan kestää, ennen kuin asunto on julkisesti myynnissä?

Kaksi viikkoa. Aikaa menee sopimuksen allekirjoituksesta asiakirjojen hankintaan, kohteen stailaukseen ja valokuvaamiseen. Ensivaikutelmaan kannattaa satsata.

Kuinka kauan asunto on markkinoilla?

Hinta-arvion yhteydessä arvioidaan myös myyntiin kuluva aika. Kohteesta riippuen myyntiaika vaihtelee paljonkin. Pienet sijoitusyksiöt ja todella suositut asunnot saattavat mennä viikossa kaupaksi. Suuremmissa ja kalliimmissa omakotitaloissa tai hyvin erityislaatuisissa kohteissa myyntiaika taas saattaa vaatia muutaman kuukauden. Keskimäärin aikaa kuluu kuitenkin noin 60–90 päivää, kunnes tarjous on hyväksytty.

Kuinka kauan menee tarjousneuvotteluissa?

1–7 päivää. Tarjousneuvottelut kannattaa käydä läpi ripeästi, mikäli ostaja halutaan pitää kiinnostuneena. Ostajan tehdessä tarjouksen innostus uudesta asunnosta on huipussaan. Jos tarjousneuvottelut venyvät ja mutkistuvat, innostus voi hiipua ja tunnelma lässähtää. Silloin ostaja voi jopa sopivan paikan tullen vetäytyä tarjouksesta.

Kuinka kauan kestää että kauppakirja allekirjoitetaan?

Pari viikkoa. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen kaupantekoaika sovitaan mahdollisimman lyhyen ajan päähän. Jos tarjouksen ehtona on kuntokartoitus, voi kauppakirjojen allekirjoitus venyä vielä tästä 1–2 viikolla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Koska kauppahinta on tilillä?

Heti kun kauppakirja on allekirjoitettu ja omistus siirtynyt. Joissakin tapauksissa, mikäli myyjän muutto venyy pitkälle, voidaan kauppahinnasta maksaa kaupantekohetkellä vain pieni osa ja vasta vähän ennen muuttoa maksetaan loput.

Milloin pitää muuttaa?

1–2 kuukauden sisällä kauppakirjan allekirjoituksesta. Asunnosta voi muuttaa pois jo ennen kaupantekoa, mutta useimmiten muutto on ajankohtainen vasta kaupanteon jälkeen.

Lähde: Solid House Oy LKV