Puutarhasiivojen ruuhkaviikot näkyvät jäteasemilla

Turun Sanomat

Haravointijätekampanja Lounais-Suomen jätehuollon keskuksissa ja lajitteluasemilla on käynnissä 12.11. asti. Turussa haravointijätteitä otetaan vastaan Topinojan jätekeskuksessa.

Ohjeet puutarhajätteen tuojalle

Haravointijätteeksilasketaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt. Risut ja oksat, myös piikkiset oksat kuten orapihlaja ja ruusun oksat, otetaan maksutta vastaan jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla kampanja-ajan lisäksi ympäri vuoden.

Maksuton vastaanottokoskee henkilö- ja pakettiautokuormia sekä peräkärry- ja kuorma-autokuormia.

Älä tee sekakuormia: risut ja haravointijäte on eroteltava jakamalla kuorma esimerkiksi kahteen osaan. Tämä koskee myös kuorma-autokuormia. Kuorma-autokuormina tuoduista sekakuormista peritään normaali taksan mukainen hinta.

Älä sekoita kuormaanmitään muita jätteitä kuten muovia tai metallia. Sekakuormista joudutaan veloittamaan hinnaston mukainen vastaanottomaksu.

Omenat ovat biojätettäja niitä vastaanotetaan maksua vastaan LSJH:n lajitteluasemilla.

Mikäli haravointijäteon pakattu säkkeihin, säkit on tyhjennettävä vastaanottopaikassa.

Ilmoittaudujätekeskuksessa tai lajitteluasemalla henkilökunnalle.

Haravointijätettä vastaanotetaan maksutta jätekeskusten ja lajitteluasemien aukioloaikoina. Maksuton vastaanotto voi siis paikkakohtaisesti alkaa myöhemmin kuin 15.10. tai loppua aikaisemmin kuin 12.11.

Kannot, puutavara sekä muut jätteet vastaanotetaan hinnaston mukaan LSJH:n jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla.

Kierrätä myös omalla pihalla

Haravointijäte kannattaa kuivalla kelillä ajaa ruohonleikkurilla pieneksi silpuksi pihanurmelle. Puista putoavat lehdet ja nurmikonleikkuujäte ovat arvokasta ravintoa maaperälle. Puiden leikkuujätteet taas voi silputa oksaleikkurilla maanpeitteeksi ja -parannusaineeksi tai katteeksi istutuksille.