Asuminen

Hyvä hygienia kuuluu paljutteluun

Olipa kyseessä sauna, palju, uima-allas tai pihagrilli, hyvä hygienia kuuluu kotikeittiöiden ja mökkipihojen vapaa-ajan viettoon saumattomasti – varsinkin kesäkuumalla.

Se tarkoittaa ruoka-aineiden katkeamatonta kylmäketjua, riittävää kypsennystä, puhdasta vettä, käsien ja vartalon pesua sekä pintojen ja kylpyveden huolellista puhdistusta. Näin varmistetaan, että kylpyhetki on mukava ja turvallinen itselle, ystäville tai vuokralaisille.

Kylpytynnyrin veden laatu, lämpötila sekä kylpijöiden määrä ja puhtaus vaikuttavat veden kuormitukseen. Lisäksi ympäristöstä tulevat pöly, lehdet ja muut epäpuhtaudet likaavat altaan vettä. Vesi suositellaan vaihdettavaksi 1–3 päivän välein. Kylpytynnyrissä käytetty vesi valutetaan veden poistoaukosta, imeytetään maahan omalle tontille tai ohjataan letkulla jätevesiviemäriin.

Paljun päivittäinen tyhjentäminen ja täyttäminen ei esimerkiksi vapaa-ajan asunnoissa aina ole mahdollista. Mikäli samaa vettä on tarkoitus käyttää paria kylpykertaa pidempään tai vaihtuvalla joukolla, tulee veden puhtaudesta huolehtia suodattamalla ja käyttämällä veden hoitotuotteita.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suodatinta ja kemikaaleja oikein käytettäessä vesi voi olla kylpykelpoista jopa noin 1–3 kuukautta. Vuokrakäytössä olevien paljujen veden hygieniasta vastaa vuokranantaja, vuokraustyypistä riippuen hoitaen sen itse tai ohjeistaen asiakkaitaan sen hoidossa.

– Kylpyveden puhtaanapidossa tulee huomioida aina kaksi asiaa. Veden fyysistä puhtautta ylläpidetään suodattamalla altaan vettä tarkoitukseen sopivalla suodatinlaitteella. Bakteerit ja pieneliöt pidetään poissa kemikaaleilla. Lisäksi on tarvikkeita kuten roskahaaveja, joilla puhtaanapitoa ja kemikaalien käyttöä voidaan helpottaa ja vähentää, mutta ne eivät koskaan korvaa suodattimia ja kemikaaleja, sanoo toimitusjohtaja Mika RantanenKirami Oy:stä.

Lähde: Kirami Oy