Teemat

Ennin iloinen virnistys toi valokuvakisan voiton

 Mahonia toukokuussa.
Mahonia toukokuussa.

Kaarinalaisen Katri Ali-Hokan otos ”Kesän eka raparperisato” voitti TS Kodin Instagramissa järjestämän . Kuvassa 5-vuotias Enni Haavisto on noukkinut talteen kevään ensimmäiset muhkeat varret.

Raision aikuiskoulutuskeskus Timalissa kouluttajana työskentelevä Katri Ali-Hokka muutti perheineen Kaarinan Kuusistoon vanhaan omakotitaloon viime joulun alla. Miehensä Mikko Haavistonja tyttäriensä Ennin, 5, ja Jannin, 1,5, kanssa hän on remontoinut kotia.

Nyt kesänkorvalla edessä on terassin rakentaminen.

– Valokuvakisan pääpalkinto tulee tarpeeseen. Terassin ympärille on keksittävä istutuksia, ja kesäkukkia on tarkoitus laittaa ruukkuihin ja amppeleihin, hän iloitsi 50 euron lahjakortista Viherlassilaan.

Kymmenen seuraavaksi eniten raatia miellyttänyttä kuvaa palkittiin TS Koti-makasiinilehdellä.

Lisäsin kuvan Instagramiin, kaverini näki sen ja vinkkasi osallistumaan TS Kodin valokuvakisaan.

Kilpailuaikana #tspuutarha-tunnuksella merkittiin Instagramissa parisataa valokuvaa. Katri Ali-Hokan otos voitti kisan raadin yksimielisellä päätöksellä. Raatiin osallistuivat Turun Sanomienkuvatoimituksen päällikkö Riitta Salmisekä TS Kodin tuottaja Mervi Luotonenja toimittaja Katariina Norontaus.

Kuva erottui edukseen muun muassa sillä, että siinä oli rohkeasti kuvattu ihmistä ja siten, että katsoja tulee kuvasta välittömästi iloiselle ja keväiselle mielelle.

– Kuvanottotilanne oli extempore. 1950-luvulta olevalta pihaltamme on paljastunut parikin valtavaa raparperipuskaa. Viime sunnuntaina kuopus oli päiväunilla, ja lähdimme Ennin kanssa hakemaan piirakkatarpeita. Lisäsin kuvan Instagramiin, kaverini näki sen ja vinkkasi osallistumaan TS Kodin valokuvakisaan.

Raparperinvarsista syntyi äidin ja tyttären yhteistoimin herkullinen raparperi-marenkipiirakka. Ohjeen Katri löysi .

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Ennille on tähtihetki, kun hän saa yhdessä äidin kanssa leipoa, tehdä isojen tyttöjen hommia. Enni pilkkoi raparperit ja keitti niitä kattilassa, Katri raportoi.

Katrin on lisää kuvia kesäisen raparperiherkun teosta.

Muistot tallentuvat kuviin, ja tekstin kanssa niistä syntyy tarinoita, joihin on mukava palata myöhemmin.

Valokuvaus on Katri Ali-Hokan rakas harrastus. Kuvia kertyy kymmeniä päivässä; keväällä vielä enemmän, kun valo inspiroi kamerankäyttäjää. Blogia hän on pitänyt pari vuotta.

Hän keskittyy kuvissaan arkisiin tilanteisiin; hyvän mielen otoksiin, jotka liittyvät kotiin, ruokaan ja lasten touhuihin.

– Valokuvaaminen ja blogin pitäminen on ihanaa. Muistot tallentuvat kuviin, ja tekstin kanssa niistä syntyy tarinoita, joihin on mukava palata myöhemmin.

Muut kisassa palkitut kuvat:

Mia Jälkö

Kristiina Kortelahti

Hanna Laakso

Kerttu Louho

Kati Ruotsalainen

Nina Stenlund

Terhi Sörensen

Marja Uusiluoto-Raaska

Marjaana Valvee

Anniina Vähätalo