Sisustustaulut syntyvät erilaisista kankaista

Jaana Pakarinen

Erilaisista kankaista saa tehtyä näyttäviä sisustustauluja pienellä vaivalla. Kankailla päällystetyt taulut parantavat myös huoneen akustiikkaa.

Tarvikkeeksi tarvitaan vain kangasta, rautakaupasta saatavaa eristelevyä sekä nuppineuloja. Työvälineiksi riittävät sakset ja mattoveitsi.

Kun kangas taulua varten on valittu, seuraavaksi kannattaa suunnata rautakauppaan ja pyytää styrofoam- tai polystreenilevyä. Levyä myydään tuotemerkkien nimillä, joita ovat esimerkiksi Finnfoam, Wedi ja Styrofoam. Levyjä myydään eri paksuisina, ja yhden levyn hinta vaihtelee koosta ja paksuudesta riippuen muutamasta eurosta reiluun kymmeneen euroon.

Myös tavallinen styroxlevy käy sisustustaulun tekemiseen, jos myytävä pala on valmiiksi oikean suuruinen; styrox kun murenee leikatessa, toisin kuin eristelevy, josta saa mattoveitsellä leikattua tarvittavan kokoisen palan.

Levyä käytetään rakentamisessa eristeenä, mutta materiaalin keveyden vuoksi se sopii erityisen hyvin myös sisustustauluihin. Koska suurestakin taulusta tulee kevyt, se pysyy seinällä hyvin esimerkiksi marketeista saatavilla taulutarroilla. Voit myös halutessasi vääntää niihin ripustuskoukut rautalangasta.

Nuppineulojen sijaan voit halutessasi nitoa kankaan kiinni levyyn niittipyssyllä. Nuppineulojen etuna on se, että kankaan voi helposti vaihtaa, kun kuva alkaa kyllästyttää.

{{}}
{{}}
{{}}
{{}}
{{}}