Teemat

Kylpyhuoneissa käytetään nyt suuria laattoja ja hillittyjä kuoseja

 Kiiltäviä mosaiikkilaattoja voi maltillisesti yhdistää muuten hillittyyn laattaseinään.
Kiiltäviä mosaiikkilaattoja voi maltillisesti yhdistää muuten hillittyyn laattaseinään.

Kylpyhuoneen uudet trendit hakevat vaikutteitta vanhoista ajoista mutta hylkäävät perinteisen pöntön.

Uusimmassa kylpyhuoneessa värimaailma on hillitty. Taitetut harmaan sävyt pitävät pintansa, takaisin on tullut lämmin beige.

Hillittyjen värien joukossa on myös voimakkaita kuvioita. Marokkolaiskuviot ovat tulleet laattoihin.

Laattojen ei kuitenkaan tarvitse näyttää kaakeleilta. Kokeileva sisustaja voi valita puujäljitelmälaatat lattia- tai seinämateriaaliksi. Laatat voivat jäljitellä myös betonia.

Jos kysymys on pitkästä jäljitelmälaatasta, sitä ei pysty asentamaan niin sanottuihin kaatolattioihin. Silloin esimerkiksi suihkun alueelle tarvitaan toisenlainen materiaali.

Paluun on tehnyt myös tiilikuviointi, kuten myös antiikkisilta näyttävät patinoidut tiililaatat. Pinnoissa on alkanut näkyä myös harmaan hiekan ja saven sävyjä ja toisaalta voimakkaita ja kivisiä pintoja.

Lattia- ja seinäkaakelit ovat yhä suurempia, jopa metrin mittaisia. Myös pinnaltaan karkeat ja epätasaiset seinälaatat ovat vaihtoehto siinä missä perinteisetkin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kohokuviot ovat tavallisia. Laatoissa on myös geometrisiä kuvioita. Esimerkiksi salamakuviot ovat suosittuja.

Pinnalla on myös yhdistely. Hillittyjä laattoja voi yhdistää kuvioihin ja erikokoisia laattoja voi yhdistää keskenään. Piristeenä suurten laattojen joukossa voi käyttää myös pieniä ja kiiltäviä mosaiikkilaattoja.

Vaikka muoti suosiikin selkeyttä, kylpyhuoneissa näkee nyt myös kuusikulmaisia laattoja. Kuusikulmaisia laattoja on käytetty vuosikymmeniä sitten erityisesti julkisissa tiloissa.

Trendikkään ilmeen kylpyhuoneeseen voi kuitenkin luoda myös pienillä muutoksilla.

Perinteinen wc-istuin alkaa olla menneen ajan kaluste. Nykyisin wc-istuin kiinnitetään seinään, eikä siinä ole likaa keräävää sisäkaulusta. Suihkuseteissä sekä yläsuihku että siihen kuuluva käsisuihku ovat yhä isompia. Perinteisen ammeen rinnalle on tullut kiviamme.

Pesualtaissa selkeän kantikas muoto on vallannut tilan perinteiseltä puolipyöreältä. Markkinoille on ilmestynyt myös todella ohuita altaita.

Kaapistojen pinnat ovat yhä kiiltävämpiä. Kiiltävä kromi ulottuu myös pyyhekoukkuihin ja -telineisiin. Toisaalta pinnat ovat kiiltävän lisäksi myös samettisen mattapintaisia, tuntumaltaan jopa kumimaisia. Tällä hetkellä vaalea tuohta jäljittelevä väri on tulossa kaapistoihin.

Selkeiden linjojen suosiminen näkyy esimerkiksi siten, että yhä useammat kylpyhuoneen kaapit ja laatikostot ovat vetimettömiä tai niiden vetimet ovat piilossa.

Suosittuja ovat taulumaiset kehyspeilit, joissa on ripaus antiikkia. Led-valaistus on upotettu suoraan peiliin tai peilikaappiin.

Trendikkään ilmeen kylpyhuoneeseen voi kuitenkin luoda myös pienillä muutoksilla. Helpoiten ajankohtainen tyyli syntyy vaihtamalla esimerkiksi pyyhkeet tai maton.

Esimerkiksi pyyheliinoissa näkyvät graafisuus ja selkeät värit kuten musta ja valkoinen. Tällä hetkellä muualla sisustuksessa suositut luonnonmateriaaliset tekstiilit kannattaa kuitenkin pitää poissa kosteista tiloista.

Somisteilla tunnelmaa voi luoda tuoksukynttilöillä, patsailla, kuten valkoisilla roomalaistyyppisillä figuureilla, sekä silkkikukilla.

Kylpyhuoneen trendeistä kertoivat Laattapisteen sisustussuunnittelija Mervi Luotola, Bauhausin myyjä Jonna Hannula sekä sisustussuunnittelijat Nina Lindholm ja Anne Örling.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy