Teemat

Fortuna-korttelissa design- ja käsityömyyjäiset

Fortuna-kortteli täyttyy jo toista kertaa järjestettävistä Fortunan design- ja käsityömyyjäisistä ensi lauantaina.

– Tapahtumasta löytyy kaikkea itse tehtyä. Myynnissä on esimerkiksi pehmoleluja, mattoja, torkkupeittoja, savesta tehtyjä koriste- ja käyttöesineitä sekä vaatteita, joissa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja, luettelee projektiassistentti Jutta LaihoTurun Seudun Kehittämiskeskuksesta.

Myyjät koostuvat käsityöläisyrittäjistä, ja nähdään seassa muutama osuuskuntakin. Jotkut ovat tuttuja kasvoja viime vuodelta, mutta mukaan mahtuu myös uusia tulokkaita, kuten päre- ja pajukoreja sekä katuharjoja valmistava FRIP-tuote.

– Mielenkiinnolla odotan myyjäisiä. Tämä on ensimmäinen kerta kun näihin myyjäisiin osallistun, joten aika avoimin mielin tässä ollaan. Uutuutena FRIP-tuotteella on vasta pari viikkoa sitten myyntiin tullut uusi korimalli, kertoo Kari-Pekka FrimanFRIP-tuotteesta.

Lauantaina paikalle saapuva Johanna AmnelinAteljee Amnelinista myy muun muassa kelloja sekä löylymittareita, joiden taustalla on kaunis kuva maalaismaisemasta. Tuotteita saa tilauksesta asiakkaan omalla kuvalla.

Myyjäisten hyvää tunnelmaa ylläpitää dj, joka nousee lavalle koko tapahtuman ajaksi. Ostosten lomassa voi pysähtyä kahville korttelin Pesulakahvilaan, joka on auki aina, kun Fortuna-korttelissa tapahtuu.

Mitä, missä, milloin?

  • Fortunan design- ja käsityömyyjäiset.
  • Läntinen Rantakatu 15.
  • Lauantaina 19.7. klo 14–18.