Kolumni: Kukko kiekuu! Kesäaika!

Kesäaika alkoi jo, olethan huomannut?

Minä ainakin olen huomannut, sillä tinteillä on hillitön kiire. Pesäpöntöt on laitettu tasajakoon aikoja sitten ja ilmeisesti lastenhuonekin on jo sisustettu, sillä näinä aikoina pariskunnat viuhtovat edestakaisin ilman suurempia nokasta roikkuvia rakennusmateriaalikuormia. Hyvä etteivät herrat ja rouvat törmäile toisiinsa lentoaukoissa, niin kova sutina on menossa kaikissa pöntöissä.

Ensimmäiset ihanat täydessä kukassa olevat krookukset huomasin torstaina. Ja sanonta täydessä kukassa oli myös konkreettisesti totta, sillä krookukseni olivat täynnä siitepölyn tahrimia keväästä juopuneita pörriäisiä – näin aikaisin!

En tiedä, minä päivänä tiiteistä on poksahtanut kukkia, kun päivät ovat livahtaneet ohi ilman ulkoilmaelämää. Mutta iloni oli sitäkin suurempi, kun äkäisellä roskisreissulla näin pihalla edes jotain kaunista.

Muutenhan puutarha on todella masentavan näköinen. Mitään keväthommia en ole tehnyt, ja kaikki näyttää talven jäljiltä niin räytyneeltä. Voi voi.

Puutarhamessuille en ainakaan tohdi mennä. Siellä meikäläinen saisi vain pahan mielen, kun sen kaiken kauneuden jälkeen omat kotoiset puutarhayritelmäni näyttäisivät vieläkin murheellisemmilta.

Kesäajan alkamisen huomaa selvimmin huushollin siivosta.

Tänään on sitten kellot rukattava kesäaikaan. Mitä niitä nyt onkaan, parikymmentä, kaikki seinä-, ranne- ja herätyskellot, kännykät ynnä digiboksit, mikro, liesi ja parin auton kellot mukaan lukien.

On se surkeaa hommaa. Käännät, väännät, näppäilet, kiipeät, tarkistat aina välillä joko minuutti vaihtui seuraavaksi... Ja yleensä tässä rumbassa seinäkellon patteri lakkaa toimimasta, joten siinähän kiipeät seinälle taas uudelleen.

Kesäajan alkamisen huomaa selvimmin huushollin siivosta. Matalalta paistava aurinko paljastaa joka ikisen tahran ja pölyhiukkasen – pölypallothan nyt näkyvät kaamoksenkin aikaan. Ja ikkunat, ne ne vasta kamalassa kunnossa ovat!

Kyllä taas näkee, että pimeinä aikoina on poltettu satamäärin tuikkuja ja kynttilöitä! Pitää varmaan tuoda autosta jääskraappa ja aloittaa putsaus sillä, sillä arvaan että pelkkä etikka-tiskiaineliuos ei tunnu missään.

Mutta hei, eikös olekin ihanaa että on kevät!

{{}}

Kirjoittaja Päivi Vuorinen on paitsi toimittaja myös kodin ja puutarhan sekatyöläinen.