Tärppejä kotiin tehtaalta

 Yksinkertainen valaisin. (Loviisan aitta)
Yksinkertainen valaisin. (Loviisan aitta)

VIVI WIHANTO

Tehdasmaailmasta tuttua rouheaa tyyliä haluavan ei tarvitse välttämättä vaihtaa koko kodin kalusteita, vaan jo pienillä muutoksilla saa aikaan oikeanlaisen tunnelman. Betoni, sinkki ja puiset yksityiskohdat ovat teollisen tyylin avainsanoja.

Kahviloista tutut tuolit keittiöön

Kahvilatunnelmaa muistuttavat metallituolit toimivat hyvin myös keittiössä. Ranskalaisen Tolixin valmistamat tuolit ovat jo klassikkoja, mutta myös muilla merkeillä on tarjolla samantyylisiä, tehdastunnelmaa henkiviä tuoleja ja jakkaroita.

Jos tuoli tuntuu talvella kylmältä, voi suojaksi heittää vaikka taljan.

 Yksinkertainen valaisin. (Loviisan aitta)
Yksinkertainen valaisin. (Loviisan aitta)

Puulaatikot pehmentävät tilan

Tehdastyyli sallii myös pehmeyttä tuovia sisustusesineitä ja -tekstiilejä. Erilaiset puulaatikot toimivat säilytyksessä tai vaikka kukkien ja kasvien alustana.

Vanhoja puulaatikoita löytää kirpputoreilta, antiikkimarkkinoilta ja vanhojen tavaroiden liikkeistä, mutta jos niitä ei jaksa kiertää, tehdään vastaavanlaisia myös uustuotantona.

Katse kattoon

Kauniit ja yksinkertaiset valaisimet sopivat vaikka kodin jokaiseen huoneeseen. Usealta valmistajalta löytyy teolliseen tyyliin sopivia linjakkaita valaisimia, jotka viimeistelevät huoneen ilmeen.

Metalliset, mattamustat ja valkoiset värit toimivat kokonaisuudessa erityisen hyvin.

Kärry säilöö keittiön taloustavarat

Suurtalouskeittiöistä tuttuja teräskärryjä myydään sisustus-

liikkeissä uutenakin. Ne tuovat kaivattua lisätilaa keittiön päivittäisessä käytössä oleville tavaroille ja raaka-aineille.

Juhlien aikaan kärry toimii kätevänä aputasona esimerkiksi tarjottaville.