Asuminen

Vielä pari kuukautta
muuttopäivään

Jännäreiden omakotitaloremontin ensimmäisen vaiheen loppu alkaa häämöttää.

  Remonttiporukka on työskennellyt melkein puolen vuoden ajan omakotitalon kellarikerroksessa, ja toukokuussa kellarin pitäisi olla valmis.

Töitä on hieman hidastanut lattian betonivalu. Se tehtiin helmikuun puolivälissä, ja betonia piti laittaa ennakoitua paksumpi kerros.

- Rautamäärän ja lämpöputkien takia betonivalun paksuudeksi tuli 13 senttiä. Lattiassa on itse asiassa yhtä paljon rautaa kun konehallin lattiassa. Sen päällä voisi helposti ajaa vaikka kuorma-autolla, Joonas Jännäri nauraa.

Jännärit eivät ole kuitenkaan kädet taskuissa odotelleet lattian kuivumista, vaan ovat tehneet töitä kerroksen muissa osissa.

Seiniä on tasoitettu ja talon kulman anturaa vahvistettu. Saunan uutta oviaukkoa on vahvistettu metallilla, ja varaajahuone, johon sauna tulee, on jaettu kahtia väliseinällä.

Huoneen toisesta puolikkaasta tulee puuvarasto.

Kuluvana viikonloppuna talkooporukka tekee kellarissa koolauksia eli asentaa seiniin ja porraskäytävään tukirakenteiset välikerrokset.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ensi viikon alussa takkahuoneeseen asennetaan uusi takka. Jännärit kiersivät useissa eri takkaliikkeissä ja rautakaupoissa ja päätyivät yksinkertaiseen ja kohtuuhintaiseen malliin.

- Takkahuoneessa on ilmanvaihtohormi, johon ei saa liittää takkaa. Savuhormi taas on kodinhoitohuoneen puolella kohdassa, jossa ennen oli suuri muurinpata. Niinpä jouduin piikkaamaan seinän läpi reiän. Muut takkaan liittyvät työt jätämme ammattilaisille, sillä päätimme tilata takan asennuksen kanssa.

Jännärit odottavat jo malttamattomana kesää, sillä perhe on irtisanonut edellisen asuntonsa, ja muutto Turusta Saloon on edessä toukokuun lopussa.

- Todennäköisesti nukumme ensin kellarikerroksessa. Keskikerroksen vessa pitäisi saada ennen muuttoa jonkinmoiseen kuntoon, ja sieltä onkin jo poistettu valurautaviemäri ja vanhoja vesijohtoja. Onneksi vessan vanha sahanpurueristys voidaan säilyttää, sillä se on pysynyt kuivana ja ilmavana.

Remontissa puhaltavat uudet tuulet rankan talven jälkeen.

- Nyt kun olemme siirtyneet ainaisesta purkamisesta rakentamiseen, työhön on tullut uutta virtaa. Nyt rupeaa jo näkemään oman käden konkreettisen jäljen.

TONI LEHTINEN