Asuminen

Lomalla on aikaa
vaikka etsiä asuntoa

TS/
TS/

Iloinen pariskunta Minna ja Toni Kronsieff on kiertänyt asuntoesittelyissä kesälomillaan jo useana vuonna. Rento ja kesäinen tunnelma takaa sen, että asuntoja voi katsella hyvällä mielellä.

Vaikka pariskunnalla onkin omistusasunto, he katsastavat esittelyjä saadakseen hyviä asuntoideoita - ja saattaahan se uusi unelmakämppäkin vastaan tulla. Tilavassa ja valoisassa puutalokohteessa käytyään he kehuvat sen ilmettä, mutta toteavat myös, että myyjä oli huomioinut sen hinnassa.

- Hinnat ovat nyt korkealla ja kohteiden välillä näyttää olevan paljon vaihtelua. Toiset asunnot menevät nopeasti kaupan ja toiset ovat myynnissä pitkään, pariskunta miettii.

Kronsiefit pitävät asuntoa yleisesti hyvänä sijoituskohteena, mutta heidän mielestään omaa asuntoa ei voi ajatella pelkkänä sijoituksena. Se on paljon enemmän.

Minna myöntää tunteiden vaikuttavan asunnon etsimisessä, mutta Tonin mielestä tämä saattaa johtua niistä miesten ja naisten välisistä eroista.

Asunnon tunnuttava persoonalliselta

Toisessa näytössä, rivitalokolmiossa, avonaisesta ovesta astuu sisään ostajakandidaatteja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jo puolisen vuotta paremman puoliskonsa kanssa suurempaa asuntoa katsellut Janne Arko kertoo, että kaksio on käymässä heille pieneksi.

Hyvämaineisella alueella sijaitsevan asunnon hinta on hänestä kohdallaan, sillä hän pitää asuinympäristön merkitystä tärkeänä.

- Asuntojen hinnat ovat kovia. Toivottavasti eivät enää nouse, vaikka pahalta näyttää, että nousevatkin. Koska vuokrat ovat korkeita ja korot alhaisia, voi saman kokoisella kuukausierällä lyhentää omaa, hän toteaa.

Jannelle asunnon osto ei ole tunteen asia, hän sanoo, että käytännöllisyys kulkee edellä.

Kaisla-Kerttuli Laxenius puolestaan etsii asuntoa siskolleen. Esittelyjä on kierrelty jo muutaman kuukauden ajan, viimeiset kolme viikkoa aktiivisemmin.

- Lomalla on helppo käydä katsomassa asuntoja ja pyörällä pääsee paremmin kulkemaan näin kesällä.

Esittelykohteen hinta tuntuu hänestä kohtuulliselta ja asuntoja on muutenkin riittävästi tarjolla. Kaisla-Kerttuli on sitä mieltä, että asuntoon täytyy ihastua ja sen on tunnuttava jotenkin persoonalliselta.

- Asunnon ostamisen hyviä puolia on se, että sitä on kuin rahaa pankkiin laittaisi, naurahtaa hän.

TS/<br />Toni ja Minna Kronsieff seuraavat Turussa myytäviä asuntoja kesäisellä mielellä.
TS/
Toni ja Minna Kronsieff seuraavat Turussa myytäviä asuntoja kesäisellä mielellä.