Asuminen

Puutarhakalusteiden
paikka on auringossa

TS/<br />Alumiinikalusteet ovat kevyitä, joten ne voi ottaa mukaan vaikka matkalle.
TS/
Alumiinikalusteet ovat kevyitä, joten ne voi ottaa mukaan vaikka matkalle.

Alumiini on helppohoitoinen materiaali, joka ei ruostu ja pysyy kauniina vuosia ilman minkäänlaista kunnossapitoa. Alumiinikalusteet ovat lisäksi kevyitä, joten niitä on helppo käsiteillä ja siirtää paikasta toiseen.

Alumiinikalusteissa runkoon yhdistetään usein polyratonia. Se on muovimateriaali, josta punotaan istuimet sekä selkänojat. Polyratoni on pehmeää, joten se tuntuu mukavalta ihoa vasten. Lisäksi materiaali ei ole moksiskaan, vaikka kesä kallistuisi sateiseksi.

Pöytien pinnassa voidaan käyttää vaihtoehtoisesti myös lasia. Mallit ja valikoimat ovat lisääntyneet kysynnän mukana. Esimerkiksi piskuinen kahvilapöytä tuoleineen on sopivia vaihtoehto parvekkeelle.

Alumiinikalusteiden puhdistaminen käy Jyskin myymäläpäällikön Teija Kokkoniemen mukaan kätevästi kostealla rievulla.

Puu luontuu pihakalusteisiin

Puu on puutarhakalusteisiin luonteva ja suomalaiseen ympäristöön hyvin istuva materiaali. Oikein hoidettuna kalusteet kestävät vuodesta toiseen.

Puukalusteissa FSC-merkki on takuu kestävän kulutuksen ympäristöstä ja kaupasta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jokaisen kaadetun puun tilalle kasvatetaan uusi. Lisäksi kuluttaja voi jäljittää puutarhakalusteensa puun aina kasvupaikalle saakka.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kovapuut ovat sukua tiikille, mutta eroavat jonkun verran ominaisuuksiltaan. Kovapuussa on enemmän jännitettä. Se ei ole myöskään niin öljypitoinen kuin tiikki. Suorassa auringonpaisteessa puu kuivuu ja kaipaa silloin useammin öljyämistä.

- Kuivuneen puun pinnan tunnistaa siitä, että se tuntuu ja myös näyttää karhealta. Öljy saa pinnan siloiseksi.

Kovapuusta valmistetaan pöytiä ja tuoleja monia eri malleja. Klaffituoli on kevytrakenteinen ja siro. Se sopii hyvin pieniin tiloihin klaffipöydän seuraksi.

Kalusteet ovat käteviä, sillä ne pystyy taittamaan talveksi pieneen tilaan.

Lekottelusta nauttiva voi hankkia kovapuisen aurinkotuolin, jossa on myös jalkatuki, jolloin asennon saa todella rennoksi.

Tiikki on kovapuuta kevyempää, mutta kovempaa materiaalia. Tiikkiä ei välttämättä tarvitse käsitellä öljyllä. Silloin pinta patinoituu kauniin harmaaksi.

MARJATTA KANGAS

TS/TS/Marttiina Sairanen<br />Alumiinirunkoinen pikkupöytä tuoleineen sopii Teija Kokkoniemen mielestä hyvin pieniin tiloihin.
TS/TS/Marttiina Sairanen
Alumiinirunkoinen pikkupöytä tuoleineen sopii Teija Kokkoniemen mielestä hyvin pieniin tiloihin.
TS/<br />Aurinkoisella paikalla olevien kalusteiden pehmusteisiin kannattaa valita polyesteripäällyste.
TS/
Aurinkoisella paikalla olevien kalusteiden pehmusteisiin kannattaa valita polyesteripäällyste.