Aurinkoenergia-alan asiantuntijat Samuli Ranta ja Kati Miettunen kertovat, että isoissakin rakennuksissa aurinkopaneelit ovat usein viimeinen asia, mitä rakennukseen suunnitellaan.
Kotitoimistoon ja etätöihin kaivataan rauhallista työskentelytilaa. Pads Wall -levyn sisusta on valmistettu sataprosenttisesta PET kierrätysmuovista (muovipulloista). Tuotteita saa eri kokoisina ja muotoisina, myös eri kangasvaihtoehdoilla. Tuote on helppo asentaa joko tarrakiinnityksellä tai liimalla. (Kuva: Akustiikkapalvelut)
aSeija Torikka pesee pyykkinsä isossa taloyhtiökoneessa noin kerran kuussa. Omaa pesukonetta hän ei tarvitse.
Kaija Nyman halusi uuteen kotiinsa tärkeimmät huonekalut, jotka edellisestä asunnosta pieneen kaksioon mahtuivat.
Kodin sisustus on tunnelmallisen tumma. Keittiön seinä on maalattu mustaksi. 
Petra Soikkeli kertoo, että asunnon pohjaa avarrettiin kaatamalla kantavia seiniä. Tällöin kattoon piti laittaa vahvikkeeksi rautapalkkeja. 8-vuotias Leo viihtyy perheen kodissa, jossa hänen mielestään parasta on oma huone.
Elisa Luomarannan vaikuttajaura alkoi värikkäistä kirppislöydöistä. Ensimmäisiä kohteita olivat vanhat peltipurkit, jotka ovat yhä hänen suosikkejaan.
Kupittaalla on paljon työpaikkoja ja sen kautta matkustetaan usein Helsinkiin. Vanha suojeltu asemarakennus kunnostetaan. Uusien asuintalojen vierestä on kävely-yhteys asemalaiturille.
Niina Silander kertoo, että kostealla mikrokuituliinalla voi pyyhkiä pölyt huonekasvien lehdistä.
Ulla Selin on muuttanut Paraisille, mutta Daniel-poika on paljasjalkainen saaristokaupunkilainen. Kummatkin vaikuttavat viihtyvän paikkakunnalla yhtä hyvin.
Kosmetologi Piia Varismäki (oik.) voi järjestää nykyään aikataulunsa vapaammin, kun hän siirsi hoitolansa kotiin. Asiakkaana on Heidi Jauhiainen.
Hanna Määttänen ja Tatu Hirvonen etsivät hieman nykyistä suurempaa asuntoa hiljaisesta yhtiöstä. Sellainen löytyi yllättäen keskusta-alueelta.
Elina Kangas (kesk.) esittelee kurssille tulleille Veera Rifille (vas.) ja Emmi Ukkoselle materiaalivalikoimaa.
Elea (vas.), Eelis ja Ellen Mänty ovat kiivenneet yli 60 vuotta vanhaan sänkyyn. Lapset tykkäävät leikkiä yhdessä, mutta omat huoneet mahdollistavat myös oman rauhan. Pulpetti on second hand -löytö, joka on löytänyt paikkansa Eeliksen huoneesta.
Ilana Aalto
Utön majakka näkyy Vihmon perheen kakkosasunnosta. Se on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva valomajakka. Nykyinen majakkatorni on valmistunut vuonna 1814. Kolmannessa kerroksessa sijaitsee majakkakirkko, jonne pääsee vain oppaan johdolla.
Mika Potinkara uskoo alueen vetovoiman kohoavan julkisivuremonttien lisäksi myös pihamaiden viihtyisyyttä parantamalla.
Sääolot voivat talvella olla karut niin merellä kuin järvellä. Kuvassa mökki Saaristomeren länsiosassa Särkisalossa.
Keräilijä Pertti Männistö on tyytyväinen viimeisimpään hankintaansa. Toinen Alvar Aallon suunnittelemista Maison Carrè -tuoleista on vihdoin päätynyt Männistön omistukseen.
Aivan lattiaan asti magneetteja ei kannata laittaa, koska se vaikeuttaisi imurointia.
Lisää uutisia