Kumman otat? Syö sekä makkara että banaani, jos on nälkä. Intuitiivisessa syömisessä ei ole ruokarajoituksia.
Pääkirjoituskuva
Tanja Hannuniemi löysi ratsastusterapian muiden MS-tautia sairastavien suosituksesta ja on vakuuttunut sen hyödyistä. Ratsastusterapia lisää hyvän olon tunnetta ja elämänlaatua, hän arvioi. Vasemmalla ratsastusterapeutti Tarja Takkula ja oikealla terapia-avustaja Hilla Louhela.
Pia Kirvesoja on sairaanhoitaja, kätilö ja kivun kokemusasiantuntija. Hän sanoo, että joskus potilaita kohdellaan kuin huumeriippuvaisia, vaikka lääkityksen tarve olisi todellinen.
Ilta Kauhanen huomasi ensimmäisen kerran muistinsa heikentyneen noin kolme vuotta sitten. Sen jälkeen kuormittavat tekijät vain lisääntyivät.
Suvi Halsinaho joi pahimmillaan jopa viisi tölkkiä Battery -energiajuomaa päivässä. Valmistajan suositus on enintään kolme tölkkiä päivässä. Kofeiiniriippuvuus aiheutti muun muassa unettomuutta ja keskittymiskyvyn puutetta.
Minna Kymäläinen on tottunut varautumaan allergiaoireisiin elämässään. Siitepöly pahentaa allergiaa ja sitä kauttaa astmaa.
Eemeli Wittfooth (vas.), Lauri Siltala ja Ahvo Ilmasti saavat kuoroharrastuksen sopimaan hyvin koulun ja muiden harrastusten oheen. Mistään ei ole tarvinnut heidän mielestään CCI:n takia luopua, mutta antanut se on paljon.
Turkulainen Julia Lineri tietää, millaista on, jos äänet katoavat lähes kokonaan.
Suomalainen kokee kaiken olevan kunnossa niin kauan kuin työkyky säilyy.
Kirsti Kuosmasen mukaan ihmiset on rakennettu kasvamaan ja kukoistamaan ja tulemaan omaksi itseksi. Hänen mukaansa ihmisen pitäisi tajuta se, että jokaisella on oma lahjansa annettavana yhteisölleen.
Mikä saa keuhkot arpeutumaan? Idiopaattinen keuhkofibroosi on mystinen ja harvinainen tauti, jonka tunnistaminen on vaikeaa ja  ennuste hyvin synkkä.
Parantumattoman syövän takia työkyvyttömyyseläkkeellä olevalle Virpi Palomäelle iloa ja sisältöä päiviin tuovat rakkaat harrastukset, kuten avantouinti ja luonnossa liikkuminen.
Tiimi kutoi LCE-langoista, pellavasta ja nylonista pyöreän kankaan hyödyntäen säteittäistä kudontaa. Kankaan lämmetessä, LCE-langat kutistuivat ja vetivät koko kankaan keilamaiseen muotoon. Viilentyessä kankaasta tuli taas sileä pyörylä.
Geriatri Harriet Finne-Soveri on tutkinut paljon muistisairaita ja kirjoittanut lääkärintodistuksia edunvalvonnan vahvistamista varten. Hän on tehnyt myös itse edunvalvontavaltakirjan asioidensa hoidosta siltä varalta, että tulee toimintakyvyttömäksi.
Sisätautien erikoislääkäri Jyrki Taurio tietää kokemuksesta, että kuudenkympin kilometripylvästä lähestyvällä miehellä voi olla jo monenlaisia terveyspulmia. Viimeistään tässä iässä oman terveydentilan pitäisi alkaa kiinnostaa.
Jarmo Karpakka näkee liikunnan arkiaktiivisuutena. Hän muistuttaa, että liika istuminen on haitallista terveydelle.
Icehearts on vaikuttanut Turussa jo vuosia. Pansion koulun liikuntasalissa otettu kuva on vuodelta 2017.
Kati Peltonen kärsii vatsakipuja aiheuttavasta ärtyvän suolen oireyhtymästä ja umpipussitaudista. Hoito-ohjeita vatsakipujen taltuttamiseksi hän on saanut lähinnä vertaistukea tarjoavan IBD-yhdistyksen kautta.
Tupakointi kielletään vankiloiden sisätiloissa syyskuusta alkaen. Suljetussa vankilassa vangille on annettava mahdollisuus tupakoida vähintään kerran päivässä ulkoilun aikana. Kuvituskuva Turun vankilasta.
Sydänläppien bakteeritulehdus on vakava, useita komplikaatioita eri puolilla kehoa aiheuttava sairaus, johon sairastuneiden kuolleisuus on korkea. Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöstutkimuksessa selvisi, että sydänläppien bakteeritulehdukset ovat lisääntyneet Suomessa nuorilla aikuisilla. Kuvituskuva.
Rakkauden alkuhuuma on tärkeä vaihe, koska silloin toista ihmistä katsotaan vaaleanpunaisten linssien läpi. Huuman ansiosta kiinnostus pysyy yllä.
Lisää uutisia