Liikunta

Perhepyöräily Ruissalossa Pyöräilyviikolla

Valonia ja Turun Latu ry järjestävät Pyöräilyviikolla Perhepyöräilyn, johon kaikkein pienimmät lapset voivat osallistua turvaistuimessa tai peräkärryssä.

Perhepyöräily järjestetään lauantaina 14. toukokuuta klo 12–15. Lähtöpaikkana toimii opastuskeskus Tammenterho Ruissalossa.

Matkoja on kolme: 2,4 km, 6,6 km ja 14 km. Lyhin reitti kulkee Tammenterhosta Kansanpuistoon ja takaisin, toiseksi lyhin kiertää Jarno Saarisen tien kautta ja pisin Ruissalon kylpylän kautta opastuskeskukselle. Pisimmälle matkalle lähdetään heti klo 12, lyhyimmälle viimeisenä.

Kansanpuiston parkkipaikalla on mehu- ja keksitarjoilu sekä lapsille taitoajokoerata, jossa kerrataan myös liikennesääntöjä ja katsastetaan pyörät. Lapsille jaetaan tarrat ja kunniakirja Perhepyöräilyyn osallistumisesta.

Lapset voivat osallistua tapahtumaan vain huoltajien seurassa.

Kuvasuunnistusta Kaarinassa

Pyöräilyviikon jälkijunassa järjestetään myös kuvasuunnistustapahtuma Kaarinassa. ja Kaarina-lehdessä18. toukokuuta julkaistavien kuvien perusteella suunnistetaan leikkimielisesti eri puolilla Kaarinaa sijaitseviin rastikohteisiin.

Rasteja on 12, ja niitä voi hakea pyöräillen, jalan tai muutoin omalla lihasvoimalla. Suunnistuksen voi aloittaa miltä tahansa rastilta. Rastikohteet on merkitty sinisillä ja keltaisilla nauhoilla. Jokaisella rastilla on valvoja, ja rastilla käyminen merkitään paikalta saatavaan suorituskorttiin.¨

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kuudella rastilla käyminen riittää hyväksyttävään suoritukseen ja arvontoihin osallistumiseen. Kaikilla rasteilla käyneiden kesken arvotaan ylimääräisiä palkintoja.

Kuvasuunnistuksen järjestävät Valonia, Kaarina-lehti, Kaarinan Kulkijat ry ja Turun Latu ry.

Pyöräilyviikkoa vietetään 7.–15. toukokuuta. Turun Latu järjestää viikolla myös Tuomiokirkkoaukiolta klo 18 lähtevät Tiistaipyöräilyn 10.5. ja Torstaipyöräilyn 12.5.