Liikunta

Turun seudun nuorille tarjotaan ilmaista harrasteliikuntaa

Syyskuun alussa Turun alueella käynnistyy 13–19-vuotiaille maksutonta harrasteliikuntaa tarjoava palvelu Mihi.fi. Se on suunnattu erityisesti nuorille, joilla ei ole säännöllistä liikuntaharrastusta.

Palvelussa liikuntaharrastuksen aloittamisesta on pyritty tekemään mahdollisimman helppoa. Tuntivalikoimasta voi valita haluamansa lajit ja harrastaa silloin kun itselle parhaiten sopii.

Tunnit on suunniteltu niin, että mukaan voi tulla lähtötasosta riippumatta. Esimerkiksi kuntosalivuoroilla on aina ohjaaja, joka tarvittaessa opettaa oikeat liikeradat ja suunnittelee sopivan harjoitusohjelman.

Liikkumaan voi lähteä vaikka kesken kauden, sillä aiempaa kokemusta ei vaadita. Jotta tunneille olisi mahdollisimman helppo mennä, löytyy nettisivuilta myös perille löytämistä helpottava mobiilioptimoitu karttasovellus.

Lajivalikoimassa ovat muun muassa futsal, jumppa, koripallo, keilailu, kuntosali, lacrosse, salibandy, rugby, taekwondo ja aerobic. Palveluun aiotaan lisätä lajikohtaisia esittelyvideoita.

Mihi.fi on kehitetty Turun kaupungin Poweraction-toiminnan pohjalta yhteistyössä Rajattomasti liikuntaa Turun seudulla -hankkeen kanssa. Mukana ovat Turun lisäksi Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko ja Sauvo sekä LiikU (Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry).

Nuorille kerrotaan palvelusta kouluissa. Myös vanhemmille tiedotetaan maksuttomista liikuntamahdollisuuksista koulujen kautta. Liikuntakalenteri ja lisätietoa löytyy .