Liikunta

Oma laji löytyy
parhaiten kokeilemalla

Kuntokeskus Nautilus Kauppiaskadulla on kesän aikana saanut kuntosalin puolelle remontin ja uusia laitteita. Kuntosaliharjoittelun lisäksi tarjolla on ryhmäliikuntaa, jonka nimissä tarjolla on 11 erilaista tuntia uutuutena Voi hyvin -tunti.

- Toivomme, että sen avulla ihmiset, jotka ovat kokeneet, että ryhmäliikuntatunnit ovat liian vaikeita tai rajuja, löytäisivät takaisin. Tunti on kädenojennus heille, että uskaltaisivat tulla ja jäisi vielä hyvä olokin, kertoo ryhmäliikuntavastaava Päivi Asola.

Nautiluksen tuntivalikoimassa noin puolet on Voi hyvin -tunnin lailla melko rauhallisia, kuten pilates, balletone tai maailmalla vauhdilla kasvava Les Mills -ketjun tuote Bodybalance. Toinen puoli tarjoaa tanssillisempia tai aerobisesti vaativampia vaihtoehtoja Bodycombatista Bikeen. Jumppasaliin mahtuu kerralla 35 liikkujaa ja pyöriä on tarjolla 16.

Näin alkusyksystä salilla näkee hyvin, että ihmiset hakevat omia suosikkituntejaan ja käyvät kokeilemassa monia eri tunteja.

- Yritämme kannustaa monipuolisuuteen, mutta kyllähän se niin on, että joku ei missään nimessä mene Pumpiin ja joku taas haluaa käydä vain Pumpissa. Kokeilu on hirveän tärkeää, että oma laji löytyy, Asola kannustaa.

Myös Nautiluksessa on muiden salien lailla näkyvissä kuntoilijoiden muutos. Nykyisin saleilla käy niin nuoria, keski-ikäisiä kuin senioreitakin - ja jokaiselle löytyy ohjausta ja oma laji. Nautiluksessa koetaan, että esimerkiksi ryhmäliikuntatuntien nimeäminen jollekin ikäluokalle ei ole tarpeen, sillä joka ikäryhmästä löytyy hyvin eritasoisia kuntoilijoita, joilla on myös hyvin erilaiset liikuntataustat. Kokeilemalla heistä jokainen löytää tarjonnasta omansa iästä riippumatta.

MARIA LEHTOVAARA