Liikunta

Turku on saamassa
oman taijiseuran

Tunnelma on hetken aikaa kuin itämaisesta taisteluelokuvasta, kun Kupittaan puistoon on kokoontunut ryhmä turkulaisia taijin harrastajia. Tässä leffassa ei kuitenkaan potkita villisti eikä kajauteta ilmoille kipakoita taisteluhuutoja.

Taiji näyttää rauhalliselta, pehmeältä ja sulavalta liikuntamuodolta, vaikka se virallisesti taistelulaji onkin.

Tiina Solla on ollut mukana harjoittelemassa taijia kesäkuun alusta lähtien.

- Olen harrastanut aikaisemmin karatea. Taijin liikkeet ovat hieman samanlaisia, mutta rauhallisempia ja pehmeämpiä, ja se kiinnosti minua, Solla kertoo

Yksi taijitoiminnan alullepanijoista Suvi Lapinvuo kertoo, että idea taijiharjoituksista syntyi, kun Turussa asuvat kiinalaiset taijin harrastajat Wendi Chen ja Zhenying Han ottivat häneen yhteyttä. Naiset päättivät yhdessä aloittaa lajin opettamisen Kupittaalla.

Lapinvuon mukaan opetus Kupittaan puistossa päättyy elokuun lopussa. Suunnitelmana kuitenkin on, että taijitoiminta Turussa ei tyssäisi kokonaan, vaan sitä jatkettaisiin jossain muodossa syys- ja talvikuukausina.

- Olemme perustamassa Turun taijiseuraa. Yritämme vuokrata tilaa, jossa taijia voisi harrastaa 1-2 kertaa viikossa. Todella monet ihmiset ovat olleet kiinnostuneita jatkamaan syksyllä, Lapinvuo kertoo.

Taijin harrastaminen Kupittaalla on koko kesän ilmaista, sillä liikuntavirasto tukee toimintaa. Lapinvuon mukaan kesän harjoituksiin on osallistunut parhaimmillaan yli 50 lajin ystävää.

JOUNI MUNUKKA