Liikunta

Leidien ja tusinamiesten mukaan mahtuu vielä

Liikunnan ja urheiluseurojen suuriin tulevaisuuden haasteisiin kuuluu liikunnan tarjoaminen yhä suuremmille ihmisryhmille.

Turun kaupungin liikuntavirasto sekä kymmenen turkulaista urheiluseuraa vastaavat haasteeseen tarjoamalla erityisesti työikäisille suunnattua kuntoliikuntaa.

- Tavoitteena on hyvä kunto ja mieli. Verenmaku suussa ei paineta edes sählyvuoroilla, kertoo liikunnanohjaaja Toni Pekkola liikuntavirastosta.

Ohjelma koostuu keski-ikäisille eli 35-60 -vuotiaille miehille tarkoitetusta Hikinen Tusina-liikunnasta sekä aikuisille eli 25-60 -vuotiaille naisille suunnatusta Leidit Liikkeellä -toiminnasta.

Molemmissa ryhmissä on useita erilaisia liikunnallisia vaihtoehtoja jokaiselle arkipäivälle. Näin ollen jokaiselle löytyy sopiva laji ja aika - haluaa sitten liikkua yhtenä tai vaikkapa viitenä iltana viikossa.

Miesten lajivalikoimaan kuuluu peruskuntojumpan lisäksi tehokkaasti niskaa ja hartioita rentouttava sekä selän lihaksia kuntouttava keppijumppa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Myös pallopelivalikoima on laaja. Tarjolla on muun muassa kuntopingistä, sulkapalloa ja sählyä.

Leidien valikoimaan kuuluvat esimerkiksi jumpat, kuntonyrkkeily, venyttely- ja rentoutustunnit sekä pallopeleistä sulkapallo, lentopallo ja kävelysähly. Tanssitarjonnassa on latinalaisamerikkalaisia tansseja ja disco-jazzia.

Aloittelijatkin
kiinni liikuntaan

Järjestäjät vakuuttavat, että kaikki mahtuvat mukaan, sillä toiminnan tavoitteena on nimenomaan saada aloittelijatkin liikkumaan. Innokkaimmat ohjataan mukaan urheiluseurojen toimintaan.

Toni Pekkola kiittää erityisesti Turun urheiluseuroja hedelmällisestä yhteistyöstä, sillä yksin liikuntavirasto ei pystyisi toimintaa pyörittämään. Viestinnänsuunnittelija Sari Järvinen liikuntavirastosta muistuttaa, että toimintaa uudistetaan koko ajan. Niinpä uudet urheiluseurat ovat tervetulleita, ja kävijöiden toivomuksesta myös uusia lajeja voidaan ottaa mukaan.

Hikiseen Tusinaan ja Leidit Liikkeellä -toimintaan pääsee mukaan ilmoittautumalla liikuntavirastossa osoitteessa Linnankatu 61. Jäsenmaksu on edullinen 34 euroa koko keväältä. Toiminnasta kiinnostuneille lisätietoja antavat Toni Pekkola ja Heli Luukkonen liikuntavirastosta.
SAMI SALONEN