Roosa Kanerva nauttii luonnossa liikkumisesta koiransa Tuulin kanssa. – Kaikessa liikunnassa tasapainon löytäminen on tärkeää.
Aino-Maija Kupias peräänkuuluttaa muiden millenniaalien tavoin työelämältä joustoja, hyväksyntää ja arvostusta. Työ- ja vapaa-ajan välille halutaan tasapainoa.
Sisätautien erikoislääkäri Jyrki Taurio tietää kokemuksesta, että kuudenkympin kilometripylvästä lähestyvällä miehellä voi olla jo monenlaisia terveyspulmia. Viimeistään tässä iässä oman terveydentilan pitäisi alkaa kiinnostaa.
Jarmo Karpakka näkee liikunnan arkiaktiivisuutena. Hän muistuttaa, että liika istuminen on haitallista terveydelle.
Mylly-Antin koulun oppilaat Hiski Lehtonen, 9, Jare Vellamo, 7, ja Maija Pyöli, 8, rentoutuvat aistihuoneen sängyssä.
Icehearts on vaikuttanut Turussa jo vuosia. Pansion koulun liikuntasalissa otettu kuva on vuodelta 2017.
Kati Peltonen kärsii vatsakipuja aiheuttavasta ärtyvän suolen oireyhtymästä ja umpipussitaudista. Hoito-ohjeita vatsakipujen taltuttamiseksi hän on saanut lähinnä vertaistukea tarjoavan IBD-yhdistyksen kautta.
Maire Tamminen kertoo kokeneensa yksinäisyyttä jollain tavalla koko elämänsä ajan, eikä hänellä koskaan ole ollut ystävää.
Pari- ja psykoterapeutti, personal trainer Harri Peltomaa vinkkaa, että hyvä keino ylläpitää testosteronitasoja on tehdä isoja lihasryhmiä kuormittavia voimaharjoituksia, kuten kyykkyliikkeitä ja maastavetoa.
Krav Maga Turku -yhdistyksen puheenjohtaja Jan Laihon mukaan laji on Turussa tasaisen suosittu.
Uusi Tyksin kuvantamislaite mahdollistaa yli 40 prosenttia tarkemman tutkimuksen, jolloin esimerkiksi syövän pienemmät etäpesäkkeet näkyvät aiempaa herkemmin.
Arvostuksen puute työpaikalla voi vaikuttaa suoraan työntekijän hyvinvointiin.
Otsalamppu on Ari-Pekka Saarelalle paras apu ulkona pimeinä vuodenaikoina.
Benjamin Pitkänen vierailee Porvoossa eläinten turvakoti Saparomäellä, jossa asustaa pelastettuja tuotanto- ja muita eläimiä. Pitkänen jututtaa eläinystäviään Tyyneä (vas.) ja Sohvia.
Pormestari Minna Arven mukaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on yhteinen asia, jonka vastuuta kantavat niin Turun kaupunki, Varha ja vanhemmat sekä muut aikuiset. Hän toivoo, että nuorilta kysyttäisiin joka päivä, mitä näille kuuluu.
Seija Kadenius tekee aamupalan valmiiksi jääkaappiin leipiä lukuun ottamatta jo edellisenä päivänä.
Tutkimus osoittaa yhteydet suuressa kansainvälisessä aineistossa varsinaisiin sairastumistapauksiin. Tutkimuksen havainnot tukevat ajatusta, että tavoitteeksi tulisi asettaa riskitekijöiden ennaltaehkäisy jo lapsiväestössä.
Kun trauman kokenut Maiju Palin ei koe olevansa tietoisesti täysin läsnä, hän ottaa lämpimän teekupin käteensä tai painaa kädellään seinää. Se auttaa häntä palautumaan meneillään olevaan hetkeen.
Anestesiologian professori, ylilääkäri Janne Liisanantti ja testaustoiminnan päällikkö Timo Alalääkkölä kokeilevat robottia Oulun yliopistollisen sairaalan Test Labissa. Ensi vuoden aikana Oysissa testataan sovellusta, jonka avulla aikataulutetaan ja suunnitellaan kiireettömiä ja päivystyksellisiä leikkauksia.
Kriisipuhelimeen soittaneet kertovat esimerkiksi, että pelkkä kontakti on helpottanut pelkotilaa. Jotkut kertovat puhelun pelastaneen soittajan itsensä tai jonkun toisen ihmisen hengen, Kriisipuhelintoiminnasta kerrotaan.
Ylihammaslääkäri Rosita Kantola kertoo, että botuliinitoksiinihoito soveltuu lähinnä vaikeasta bruksauksesta kärsiville. Sillä on mahdollista katkaista pitkäaikaisista kivuista kärsineen kipukierre.
Lisää uutisia