Matkailu

Turku ja Ruotsin saaristosäätiö yhteistyöhön – saaristovierailijoille digitaalinen opas

HENRIK TRYGG
Turun ja Tukholman saaristoa tehdään tunnetuksi yhteisessä hankkeessa.
Turun ja Tukholman saaristoa tehdään tunnetuksi yhteisessä hankkeessa.

Turun ja Tukholman saaristoa markkinoidaan yhteisessä Archipelago Access -hankkeessa. Turun ja Ruotsin saaristosäätiön yhteistyön tavoitteena on lisätä saariston houkuttelevuutta, kehittää saaristomatkailua kestävällä tavalla ja esitellä Turun ja Tukholman välinen saaristo yhtenäisenä ja helposti saavutettavana kohteena.

Archipelago Access toimii yhteisenä digitaalisena kanavana sekä Turun että Tukholman saaristolle ja oppaana saaristovierailijoille.

Hanke käynnistetään heti ja palvelu aiotaan julkaista kaikille kohderyhmille ensi vuoden kesäksi.

Kilpailutuksessa hankkeen toteuttajaksi valittiin Pohjoismaiden suurin digitaalinen toimisto Creuna. Toimistolla on yli 350 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

– Creunalla oli luova ja käyttäjälähtöinen ehdotus, joka tuntui myös erittäin toteutettavalta, projektipäällikkö Ira Lahovuo Turun kaupungilta kertoo tiedotteessa.

– Archipelago Access on uskomattoman hieno projekti, jossa kaikki Creunan vahvuudet ovat tärkeitä onnistuneen tuloksen saavuttamiseksi; käyttäjälähtöinen kehittäminen, suunnittelu ja UX yhdessä älykkäästi luovan tekniikan kanssa, Creuna Ruotsin toimitusjohtaja Johanna Fagrell Köhler sanoo.