Yritykset

Yksinyrittäjien määrä on kasvanut voimakkaasti. Heitä on tällä hetkellä kaksi kolmasosaa Suomessa toimivista yrittäjistä.
Kotimaa

Kysely: yksinyrittäjillä on halua työllistää kaikilla toimialoilla, mutta suhdanneodotukset silti laskeneet

Talous

Finnwatch: Yritykset laiminlyöneet ilmastovastuunsa riskimaissa – "Suomessa monet syyttävät Kiinaa ja muita Aasian maita kivihiilen poltosta"

Saksalaista ilmaa. Vesihöyryä nousee vielä brandenburgilaisen hiilivoimalaitoksen jäähdytystorneista. Maan hiilivoimatuotanto on määrä ajaa alas vuoteen 2038 mennessä.
Talous

Sonera osti Saksasta aikoinaan ilmaa yli 4 miljardilla eurolla – ostiko Fortum nyt samasta maasta ilman pilaajan yli 6 miljardilla eurolla?

Tuotantoteknikko Paula Laine ja Michael Reinholt Andersen tarkastelivat reagenssikasettiin tarvittavien kuppilevyjen valmistusta. Radiometerin tuotteilla voidaan verikokeen avulla analysoida nopeasti esimerkiksi onko potilaalla meneillään sydänkohtaus.
Talous

Radiometer tekee pienillä muovikupeilla hurjaa tulosta – sydänkohtauksen paljastava turkulaiskeksintö on ollut myyntimenestys

Koskelainen yrittäjä Laila Siltasaari aikoo jatkaa työssään niin kauan kuin terveyttä riittää. Hautaus- ja kukkapaveluliikettä yksin pyörittävä Siltasaari sanoo työn tuovan elämään mielekästä sisältöä ja sosiaalisia suhteita.
Paikalliset

"Yritys on personal trainerini", sanoo puoli vuosisataa yrittäjänä toiminut rautarouva Koskelta

Lounais-Suomen aluehallintovirasto antoi viime kesänä 200 viranomaisohjetta kesämyyntipaikoista.
Paikalliset

Avi antoi kesäkojuista 200 viranomaisohjetta – Osa työnantajista poisti kojuista työntekijöiden tuomia tuoleja

Finn Lamexin huipputuote on peräti seitsemän neliömetrin suuruinen laminoitu tuulilasi.
Talous

Laitilalainen Finn Lamex torjui brexitin – kaksikerrosbussien tuulilasivalmistaja kasvattaa tilauskantaansa

Heli Järvelä
Paikalliset

Heli Järvelä aloittaa Turun ydinkeskustayhdistyksen toiminnanjohtajana joulukuussa

Kauppakeskus Forumin yrittäjiä uhkasi jääminen täysin Hamburger Börsin purkutyömaan jalkoihin, mutta ainakin leipomo Grynille kävi päinvastoin. Ihmisvirta Eerikinkadulta ohjautui Forumiin ja Gryn saikin lisää asiakkaita.
Paikalliset

Vaateyrittäjä jäi toriparkin katveeseen – Forumin leipomo sai remontin keskellä yllättäen lisää myyntiä

Grumblon liiketoiminta on tähän saakka ollut moottoriurheilupainotteinen. Nyt on vuorossa äänirkaston kerääminen ja muuttaminen myytävään digitaaliseen muotoon. Hassan Aman (vas.) vastaa yrityksen digimarkkinoinnista, perustaja Markus Martelius toimitusjohtamisesta ja Anssi Alatalo moottoriurheilusta.
Talous

Video: Turkulainen start up valloittaa maailman paikkaamalla sähköautojen pahimman puutteen

Erityisnuoria työllistävä Ihme ja kumma polkaisi pystyyn osakeyhtiön ja ryhtyy pyörittämään pannukahvilaa Hansakorttelissa. Christian Leppänen (vas.), Jasmin Laine, Pia Kohonen, Henna Salmi, Nina Kanninen ja Saku Asikainen hakivat työpaikka bongattuaan perustettavan kahvilan Turun Sanomista ja Facebookista. Taustalla Ihme ja kumma tuki ry:n sihteeri Armi  Julkunen, ohjaaja Ira Kuusenoja ja puheenjohtaja Jorma Nurminen.
Paikalliset

Erityisnuoret oli jo palkattu töihin, kun työpaikka vaihtuikin lennosta – Hansaan uusi pannukahvila

Naantalissa on väännetty kättä siitä, voidaanko uusi K-Supermarket Ukko-Pekka rakentaa kuvan vasemmassa laidassa näkyvään Tallipuistoon.
Paikalliset

Naantalin kauppakaava eteni äänestyksen jälkeen

Reima käy vaatteilla punkkeja vastaan.
Kotimaa

Suomalaiselle haalarimerkille EU:n tuoteturvallisuuspalkinto – lupaa tuoda keväällä markkinoille punkeilta suojaavia asuja

Jarmo Lindberg kesäkuussa 2016.
Kotimaa

Puolustusvoimain komentajan tehtävästä eläköitynyt Jarmo Lindberg nimitettiin heti teknologiafirman hallitukseen – ministeriö näytti vihreää valoa

Turussa toimiva Wallac on osa kansainvälistä Perkin Elmer -konsernia.
Talous

Wallac vähentää 18 Turussa

Petteri Nurmi (vas.) ja DB Schenkerin Turun toiminnoista vastaava Jukka Laine  odottavat Liedon uuden terminaalin täyttyvän paketeista.
Talous

DB Schenker hakee kasvua verkkokaupan paketeista – Liedon jättiterminaalissa voidaan käsitellä 3 500 lähetystä vuorokaudessa

Paikalliset

Lettukestit työpaikalla? – ensi viikolla vietetään unelmien työpäivää

Paikalliset

Tervetuloa meille -viikko avaa ovet yrityksiin

Jonne Saivosalmi, Päivi Saarinen, Johannes Norrman ja Anna Sorainen muodostavat yhdistyneen Briiffin ja Ground Communicationsin ydinryhmän.
Talous

Briiffi nielaisee Ground Communicationsin, Groundin perustajasta Anna Soraisesta tulee Briiffin osakas.

Pasi Tamminen
Talous

Ex-festaripomon Kansakoulu myi Kalkkiluodon kesäkahvilan

Muovilaatuja on käytössä melkein sata. Muovi kestää merivettä hyvin,  jotkut muovit kestävät myös melko korkeita lämpötiloja. Osat eivät yleensä tarvitse pintakäsittelyä. Kuluttaja­käytössä muovin osuutta vähennetään, finnhevalaisten mukaan teollisuudessa tilanne on päin­vastainen.
Teemat

Muovi taipuu moneksi Mietoisissa

Iso-Heikkilän itäosaa. Etualalla näkyvä Saippua Centerin vanha puoli pysyy jatkossakin Iso-Heikkilän maamerkkinä, mutta tontin itäpuolelle nousee asuinrakennuksia. Puutalokortteli jää tulevaisuudessa paikoilleen. Sen edustalle rakennetaan tie Kirstinpuiston keskipisteeseen. Nosturit ovat Jaakkoo-Taaran laajennusosan työmaalla, mutta kohde ei kuulu uuteen kaavaan.
Teemat

Suurien suunnitelmien Iso-Heikkilään nousee kerrostaloja 3 000 turkulaiselle

David Oliva kertoo, että maailmassa on noin 20 miljoonaa näkövammaista tai sokeaa kännykänkäyttäjää. Kysyntää näkövammaisten peleille pitäisi siis olla runsaasti.
Teemat

Turkulaisyritys suunnittelee äänimaisemia näkövammaisten peleihin – maailmalla miljoonia mahdollisia pelaajia

Yritystukia hallitus aikoo ensivaiheessa karsia vain 120 miljoonalla eurolla. Leikkaus koskee parafiinisen dieselöljyn veronalennusta.
Kotimaa

Elinkeinoelämä ja yritykset hallituksen budjetista: Hyvää tahtoa on paljon, mutta villoja kovin vähän

Arkistokuva Paraisilta vuodelta 2014
Talous

Finnsementti investoi Raaheen ja Paraisille

Citymarket Länsikeskus
Paikalliset

Länsikeskuksen Citymarket saa uuden kauppiaan helmikuun alussa – nykyinen kauppiaspariskunta jää eläkkeelle

Talous

Nordic ID aloittaa yt-neuvottelut – yhtiö suunnittelee vähennyksiä

Paco Ndiayen ravintola Nomadissa italialainen ruoka saa vaikutteita senegalilaisesta ja suomalaisesta ruokakulttuurista.
Paikalliset

Lounaspaikka: Monen ruokakulttuurin pasta-annoksia

Varsinais-Suomessa yritysten usko tulevaisuuteen on huomattavasti valoisampi kuin muualla Suomessa. Yritykset aikovat palkata edelleen lisää väkeä.  Suuri syy valoisiin näkymiin on Meyer Turun hyvät tilauskirjat, jotka tuovat runsaasti töitä alueelle vuosiksi eteenpäin.
Talous

Varsinais-Suomi puhkuu uskoa tulevaisuuteen – muu maa on jo vaipumassa talouden epävarmuuteen

Valmet Automotive ilmoitti elokuun lopulla mittavista lomautuksista.
Talous

Yt-neuvottelut vyöryivät yrityksiin – maailmantalouden laskukierre voi käynnistyä erittäin nopeasti