Virukset

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi näkee, että tilanne on Suomessa hyvä sikäli, että tartuntaketjut ovat melko hyvin tiedossa. Myös leviämistä ehkäisevistä asioista kuten käsihygieniasta on tiedotettu ja keskusteltu runsaasti.
Paikalliset

Turun kaupungilla on karanteenitiloja, joihin koronavirukselle altistuneita voidaan eristää – yhä epävarmaa, miten pitkäksi ja pahaksi epidemia kehittyy

Koko maailma ja Suomi muiden mukana joutuu taas tosissaan miettimään, miten yhteiskunta toimisi vaikean pandemian aikana. Vaikka nyt kävisi hyvin, ollaan vähintään pykälää lähempänä tositilannetta kuin simulaatiota.
Kotimaa

Näkökulma: Jos ei pahaa pandemiaa, niin ainakin hyvä harjoitus – tämän takia sinunkin pitäisi olla kiinnostunut koronaviruksesta

Japanissa on todettu jo lähes 200 koronavirustartuntaa. Lisäksi Jokohamassa eristettynä olevalla risteilijällä on yli 700 tartuntaa.
Maailma

Epäilyt kasvavat: Koronavirus saattaa sairastuttaa jo kerran oireettomaksi todetun uudelleen

Yhdysvaltain kansalaiset heiluttivat bussin ikkunasta, kun heitä kuljetettiin pois Jokohaman satamasta.
Maailma

Australia evakuoi yli 200 kansalaistaan risteilyalukselta – Japanissa perutaan tapahtumia koronaviruksen takia

Henkilökuntaa hoitamassa kahta koronaviruspotilasta sairaalassa Wuhanissa Kiinassa.
Kotimaa

Uusi koronavirus lisätään yleisvaarallisten tartuntatautien joukkoon huomisesta alkaen

Finnair kärsii muun muassa Aasian-lentojen peruuntumisista.
Talous

Iltalehti: Koronavirus aiheutti Finnairille yt-neuvottelut

Risteilyalus Diamond Princess on eristettynä Japanissa. Keskiviikkona aluksella vahvistettiin 39 uutta koronavirustapausta, mikä nostaa aluksella sairastuneiden määrän 175 ihmiseen.
Maailma

Koronavirustartuntojen määrä laski Kiinassa – asiantuntijoiden mukaan tartuntojen määrä voi vielä lähteä kasvuun Kiinan ulkopuolella

Sairaanhoitopiirin mukaan tämän kauden influenssaepidemiasta näyttäisi tulevan aikaisempaa kautta hiljaisempi Varsinais-Suomessa. RS-virustapauksia sen sijaan on enemmän kuin viime talvena.
Paikalliset

Influenssakauden huippu saattoi mennä jo – hiihtolomakausi voi vielä keikauttaa tautitilanteen

Finavia aloitti Helsinki-Vantaan lentoasemalla erityiset puhdistustoimet virusepäilyn tultua yhtiön tietoon.
Kotimaa

Ulkoministeriö muutti matkustusohjettaan Kiinaan – Helsinki-Vantaalle laskeutuneella kiinalaisnaisella ei koronavirusta

Turistit saapuivat 1. helmikuuta Rovaniemen lentokentälle kasvomaskien kanssa.
Kotimaa

EU:n tartuntatautivirastossa on korotettu valmius koronaviruksen takia – useat tahot kehittävät rokotteita ja lääkkeitä maailmalla

Suoja-asuihin pukeutunut turvallisuushenkilöstö mittasi matkustajan lämpötilaa metroasemalla Pekingissä viikko sitten.
Kotimaa

Lapin keskussairaalassa ei uusia koronavirustapauksia – Finnairin asiakkaille ylimääräinen mutka Kiinan-lennoissa

Suomen ensimmäinen varmistettu Wuhanin koronaviruspotilas on eristyksissä Lapin keskussairaalassa Rovaniemellä.
Kotimaa

Osa koronavirukselle altistuneista on karanteenissa Rovaniemellä – lähes kaikki ovat ulkomaalaisia

Wuhanin kentällä lentokoneet seisovat Kiinan asettamien karanteenimääräysten vuoksi. Myös EU-maiden suunnittelema yhteinen evakuointilento Wuhaniin odottaa lupaa Kiinan viranomaisilta.
Kotimaa

Finnairin Kiina-varausten keskeytys väliaikainen – ei ole tarkoitus lopettaa lentoja Kiinaan

Sotilaat mittaavat autoilijan ruumiinlämpöä tiellä Wuhaniin Kiinassa. Koronavirusepidemia on lähtöisin juuri Wuhanista.
Maailma

Korona-tartuntojen määrä jatkaa kasvuaan – kuolleita nyt jo 170

Aasiasta kotoisin olevia turisteja matkustaa myös junalla Rovaniemelle. VR:lla ei ole kuitenkin tietoa, kuinka paljon junamatkustajista on ulkomaalaisia.
Kotimaa

"Kauppamiehet ovat nähneet tilaisuuden ratsastaa ihmisten pelolla" – THL toppuuttelee tarvetta tehosiivouksiin koronaviruksen takia

Terveydenhuollon ammattilaisia lähdössä Nanjingista kohti Wuhania. Epidemia-alueella on siirtynyt muualta Kiinasta toista tuhatta ammattilaista auttamaan koronaviruspotilaiden hoidossa. Toistaiseksi vajaat 20 työntekijää on sairastunut itse.
Kotimaa

Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi

Turvallisuusviranomaiset mittasivat kuumetta lentomatkustajilta Pekingissä Kiinassa lauantaina koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Samanlainen operaatio tehtiin Pekingin kentällä sarsin takia vuonna 2003.
Kotimaa

Näkökulma: Tuntematon sars uhkasi viedä meidät karanteeniin Kiinan matkan jälkeen – Suomi on sen jälkeen varautunut pandemiaan paljon paremmin

Ranskassa todettiin perjantaina ensimmäiset varmistetut Wuhanin koronavirustapaukset. Työterveyslaitoksen mukaan hengityssuojaimen käyttö on tärkeämpää oireisille henkilöille ja heidän läheisilleen kuin esimerkiksi matkailijoille.
Maailma

Wuhanin virus tuli varmuudella Eurooppaan – Näin tartuntaa voi estää ja näin tulee toimia, jos epäilee sairastuneensa

Toimitusjohtaja Niklas Skogster esittelee Genanon ilmansuodattimen patentoitua teknologiaa, jolla on torjuttu aiemmin SARS- ja MERS-epidemioiden leviämistä maailmalla.
Kotimaa

Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä

Ivalon terveyskeskuksen ovessa luki perjantaina, että vierailuja terveyskeskukseen tulisi välttää koronavirusepäilyjen vuoksi.
Kotimaa

Ivalon kiinalaisturisteilla ei ole koronavirustartuntaa – THL:n mukaan yksittäiset tartuntatapaukset ovat Suomessakin mahdollisia

Kiinalaiset Ella Jackson ja Joe Pang seurasivat Helsingissä kiinalaista uudenvuodenjuhlaa, joka järjestettiin Kansalaistorilla eduskuntatalon liepeillä. Etelä-Kiinassa Shenzhenissä asuva Pang sanoo, että hänen kotikaupungissaan pelko koronaviruksesta on vähäinen, koska kaupunki sijaitsee kaukana viruksen alkulähteiltä Wuhanista.
Maailma

Koronavirus puhututtaa, muttei aiheuta suurta huolta, sanovat Suomeen matkustaneet kiinalaisturistit – Huolellinen hengityssuojien käyttö vähentää pelkoa

Kiinan kalatoreilla myydään paljon muutakin kuin kalaa ja katkarapuja. Esimerkiksi kokonaisena ostettu krokotiili maksaa alle kymmenen euroa kilolta. Matelijoiden ja sammakkoeläinten lisäksi toreilla myydään lintuja ja nisäkkäitä, joista monet on salametsästetty.
Maailma

Koronaepidemian lähde löytyy kiinalaistorien "tautihautomosta" – ympäristöjärjestöt ovat varoittaneet villieläinkaupan riskeistä pitkään

Ivalon terveyskeskuksen ovessa luki perjantaina, että vierailuja terveyskeskukseen tulisi välttää koronavirusepäilyjen vuoksi.
Kotimaa

Tulokset kahden potilaan koronaviruksesta tulevat illalla – Johtava lääkäri rauhoittelee: "Todennäköisyys yksi miljoonasta"

Yhteispäivystyksessä on aloitettu muun muassa suojainkoulutus.
Paikalliset

Tyks on varautunut koronaviruksen leviämiseen – ohjeistus koko sairaanhoitopiirille annetaan tänään

Kotimaa

THL: Mahdollisten koronavirustapausten selvittämisessä matala kynnys

Sotilas mittasi autoilijan lämmön Wuhanissa torstaina.
Maailma

Koronavirukseen on kuollut jo 25 ihmistä Kiinassa – kymmenen kaupungin julkinen liikenne on keskeytetty

Sairaalan henkilökunta kantoi potilasta Jinyintanin sairaalaan Kiinan Wuhanissa, jossa leviää uudentyyppinen, hengenvaarallinen koronavirus.
Maailma

Kiinassa leviää uudenlainen virustauti – lähipäivinä selviää, voiko sairaus levitä Suomeen

  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »