Viranomaiset

Turun hyvinvointitoimialalla sattui joulukuussa virhe, joka vaaransi tietoturvan yhden lastensuojelun kirjeen osalta. Arkistokuva Linnankatu 23:n virastotalosta.
Paikalliset

Salaista lastensuojelutietoa oli päätyä vahingossa Auran kirjastoon – Turku teki itsestään tietosuojailmoituksen

Terveystarkastaja piti maanantain tarkastuskäynnillään Trapissa näkemästään: Trappiin kohdistetut hallinnolliset pakkokeinot raukeavat ja Trappi saa jatkaa toimintaansa.
Paikalliset

Naantalilaisravintola Trappi pääsi läpi tarkastuksestaan, saa jatkaa toimintaa – Terveystarkastaja: Asiat olivat kunnossa

Maahanmuuttovirasto kertoo, että sille tulevien lääkärinlausuntojen taso vaihtelee yleisesti äärilaidasta toiseen. Osa on tiiviitä ja selkeitä, osa hyvinkin laajoja ja lääkäri on voinut ottaa kantaa Migrille kuuluviin asioihin.
Kotimaa

Migri tilasi sopivampia lääkärinlausuntoja – Lääkäri: "Koin, että ammatillisuuteni yli kävellään"

Terveysviranomaiset uhkaavat keskeyttää ravintola Trapin toiminnan, mikäli legendaarinen naantalilaisravintola ei saa tuholaisongelmaansa kuriin.
Paikalliset

Viranomainen uhkaa sulkea legendaarisen naantalilaisravintolan – Omistaja: "Tässä tehdään kärpäsestä härkänen"

Kotimaa

Analyysi: United Brotherhoodin ilmoituksen ajoitus oli tuskin sattumaa – Voiko oikeus lakkauttaa toiminnan, jota ei ole?

United Brotherhoodilla on noin sata jäsentä, joista suurin osa on vankilassa.
Kotimaa

HS ja MTV: Viranomaisten Suomen vahingollisimpana rikollisjenginä pitämä United Brotherhood lopettaa toimintansa

Kolumnit

Kari Vainio: Olemmeko olleet väärässä – emme haluakaan länsimaisia arvoja

Helsinki-Vantaan lentokentälle laskeutui myöhään lauantai-iltana lentokone, jonka kyydissä al-Holin leiriltä evakuoidut suomalaislapset todennäköisesti tuotiin Suomeen.
Kotimaa

Poliisi: Al-Holista Suomeen saapuneet lapset ovat sosiaali- ja terveysviranomaisten hallussa, operaatio ohi

Sofia ja Youssef Lahssini saivat iloisia uutisia perjantaina. Pariskunta lapsineen on kuvattu aiemmin marraskuussa.
Paikalliset

Käännytystä odottaneelle kaksosten isälle heltisi sittenkin oleskelulupa – "Pääsemme jatkamaan elämää normaalisti"

Pitkään kestävät lupaprosessit on osattava ennakoida. Esimerkiksi kausityöntekijöitä tarvitaan Suomeen tiettyinä vuodenaikoina erityisesti maatalousalan töihin. Arkistokuva Lepolan puutarhasta.
Paikalliset

Työluvan saaminen kestää kauan ja se tuskastuttaa myös Varsinais-Suomessa – Migri kamppailee kasvavan hakemusmäärän kanssa

Tämän lomakkeen allekirjoittamalla asiakas vakuuttaa, ettei hän ole tullut sähkötupakan erikoisliikkeeseen ostaakseen tarvikkeita sähkötupakointia varten.
Paikalliset

Sähkötupakkakauppa veti lomakkeen hihasta – Asiakas todistaa allekirjoituksella, ettei osta tuotteita höyryttelyä varten

Turkin sotatoimia vastaan osoitettiin mieltä ympäri Eurooppaa viime viikonloppuna. Kuvituskuvassa kurdiyhteisö osoittaa mieltään Ranskassa Pariisissa lauantaina. Mielenosoituksia oli myös esimerkiksi Saksassa ja Sveitsissä.
Kotimaa

Sisäministerin pyytämä selvitys poliisin toiminnasta valmistuu tällä viikolla – Tämä Turkki-mielenosoituksen tapahtumista tiedetään nyt

Paikalliset

Poliisi mursi asunnon oven Länsikeskuksessa maanantaina

Hajuja opetetaan tunnistamaan leikin varjolla, Maarit Saren kertoo.
Lukemisto

Näin Retu-koira opettelee huumeiden etsintää – "Se ilmaisee löydön aina jähmettymällä"

Lounais-Suomen aluehallintoviraston tuoreet valvonta-asiakirjat paljastavat kikkailun hoitajien työvuorolistoilla. Hoitajia on liian vähän, ja epäselvillä kirjauksilla työvuorolistaan onnistutaan harhauttamaan viranomaisia. Kuvituskuva.
Paikalliset

Vuorolistojen manipulointia Maskussa ja epäselvyyksiä lääkeluvissa Turussa – Vanhustenhuollossa kikkaillaan hoitajamitoituksen kaunistelemiseksi

Hallitusohjelmaan on kirjattu uusien parsinavetoiden kielto. Nämä lehmät liikkuvat vapaasti pihatossa luomutilalla. Kuvituskuva.
Kotimaa

Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? Eläinten hyvinvointilaki myös työlistalla

Avattu nuuskalaatikko. Kuvituskuva.
Kotimaa

Tulli tutkii yhtä suurinta nuuskan salakuljetustapausta – pääkaupunkiseudulle yli 2 200 kiloa nuuskaa

Nimettömiä vihjeitä väärinkäyttöepäilyksistä voi usein antaa verkossa tai puhelimitse.
Kotimaa

Nimettömät ilmiantomahdollisuudet yleistyvät: poliisilla on oma eettinen kanava, naapurin verovilpistä voi kertoa

Turun vankilasta kerrotaan, että väkivaltatapaukset, uhkailu, huumelöydöt ja päihtyneiden vankien määrä vankilassa on lisääntynyt merkittävästi viimeisen puolen vuoden aikana.
Kotimaa

Rikosseuraamuslaitoksen pääjohto heräsi vankiloiden jengiongelmaan – "Meillä ei ole ollut tietoa, että tämä on näin laajaa"

Uusi Erica-hätäkeskustietojärjestelmä otettiin käyttöön Turussa maanantain ja tiistain välisenä yönä. Siirtovaiheessa hätäkeskuksessa oli noin puolitoistakertainen henkilökunta normaaliin vuoroon verrattuna. Ylipäivystäjä Ralf Björklund tutustui Ericaan tiistaina iltapäivästä.
Paikalliset

Erica auttoi heti ensimmäisenä yönään vauvan maailmaan – uusi hätäkeskusjärjestelmä Turkuun toiseksi viimeisenä

Poliisin uusi virkamerkki.
Kotimaa

Poliisi julkisti uuden virkamerkkinsä

  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »