Viihde

Jaakko Laitinen (vas.) saapuu yhdessä Harri Kuusijärven kanssa tangoilemaan Rica Bariin.
Kulttuuri

Lehtojärven Hirvenpää soittaa merkillistä ja oivaltavaa tangoa – Jaakko Laitisen mielestä suomalainen tango on hyvä muovata uuteen uskoon

Maukka-kissa (Janne Mattila), Väykkä-koira (Ritva Huotari) ja päästäiseksi osoittautuva Karhu Murhinen (Kristiina Koljonen) pohtivat kysymyksiä jokaisen ainutlaatuisuudesta ja kasvamisesta Kaarina-teatterin veikeässä näytelmässä.
Kulttuuri

Kaarina-teatterin Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen on rohkaiseva tarina ystävyydestä ja vanhenemisesta

Näyttelijä (Jerry Sarlin) ratkaisemassa mustapukuisen naisen (Johanna Saarinen) arvoitusta.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Salon teatterin kummitustarinalle luodaan hyytävä tunnelma näyttelijöiden vahvoilla suorituksilla sekä teknisillä ratkaisuilla

Catsin musiikki- ja tanssinumeroiden samankaltaisuus alkaa pidemmän päälle puuduttaa.
Kulttuuri

Elokuva-arvio: Kritiikkimyrskyyn maailmalla joutunut Cats ei jaksa pitää mielenkiintoa yllä – mutta on elokuvassa jotain hyvääkin

Seela Sella (vas.) ja Leena Uotila (kesk.) ovat mukana Pamela Tolan ohjaamassa elokuvassa Teräsleidit. Elokuva on yllättäviä käänteitä täynnä oleva road movie kolmesta sisaruksesta, joita esittävät Sella, Uotila ja kuvasta puuttuva Saara Pakkasvirta.
Kulttuuri

Pamela Tolan ohjaamassa Teräsleidit-leffassa ikänaiset hurauttavat hilpeän hurjalle pakomatkalle

Brilliance Communicationsin toimitusjohtaja Hannu Haukan mukaan Alfa TV haluaa palvella ohjelmillaan suuria ikäluokkia, jotka muut tv-kanavat ovat ”unohtaneet”.
Kotimaa

Alfa TV haluaa olla arvokonservatiivinen tv-kanava "unohdetulle" kansanosalle – "Ei palata menneeseen"

Kymmenvuotiaat ystävykset Unna Heiniö ja Selma Nurmilaakso (oik.) odottavat uudeltavuodelta eniten rakettien räiskettä. Tuottaja Minna Heiniö toivoo yleisön nauttivan tapahtuman ilotulituksesta, ja jättävän omat raketit kotiin.
Lukemisto

Lasten uusivuosi tuo Kupittaalle lumityöpajan, pop up -kirjaston ja liikunnallista ohjelmaa – illan kruunaa ilotulitus

Lost Societyn laulaja-kitaristi Samy Elbannalle (edessä)on tärkeää, että bändi antaa lavalla kaikkensa.
Kulttuuri

Kaikki tuskin pitävät siitä, mihin Lost Society on musiikillisesti matkalla

Teemu Niukkasen lyhytelokuva Onko sulla nälkä? -käsittelee muun muassa sitä, miten oma lapsi voi tuntua vieraalle ja etäiselle, jos hän elää eri viiteryhmässä kuin vanhempansa.  Pääosissa nähdään Pirjo Lonka, Matvei German (kuvassa) ja Tommi Korpela.
Kulttuuri

Mainostuotannoilla leipänsä ansaitseva Teemu Niukkanen on tehnyt kaksi lyhytelokuvaa – Molemmat on valittu arvostettuun Sundance-festivaaliin

Uudestakaupungista kotoisin oleva suosikkijuontaja Sami Kuronen kertoi maanantaina jättävänsä Radio Suomipopin.
Kulttuuri

Sanoma laittaa radioäänensä kiertoon – Sami Kuronen Radio Aaltoon, kanaville saapuvat BB-juontaja, somejulkkis, Salkkari-tähti ja Idols-voittaja

Monista eri yhtyeistä tutut Pekka Kaasalainen (edessä vas.), Toni Nuotio, Velkku Nurminen ja Amos Siekkinen (edessä oik.) palaavat Jivetonesin riveihin aina sopivan tilaisuuden tullen.
Kulttuuri

Englanninkielinen rock kukoisti Turussa 30 vuotta sitten – Jivetones oli kylän komeimpia kukkoja, nyt juurevaa jytinää kuullaan taas

Näyttelyä varten valmistetut puvut kuvattiin pinnan alla. Vedenalaisessa videoteoksessa jäljitellään vedenalaisten kasvien ja eliöiden liikekieltä tekstiilin keinoin.
Kulttuuri

Säröillä-näyttelyssä pääsee katsomaan miltä taistelukalasta inspiraationsa saaneet kuvauspuvut näyttävät veden alla

Kulttuuri

Konserttiarvio: Flame Jazz tarjoili pohjoismaista aistillisuutta mutta ilmassa oli toppuuttelun makua

Keski-ikäistyneet Raph (Thomas Dellinger, vasemmalla), Leo (Akseli Hannula, keskellä) ja Don (Arttu Aarnio) palaavat nuoruuden vimmaan mutanttininjakilpikonnina.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Aikuistumisen kanssa kipuileva Keski-ikäiset mutanttininjakilpikonnat on onnistunut nostalgiatrippi

Akrobatia jumppapallon päällä on yksi Kalle Lehdon Chevalierin vauhdikkaimmista numeroista.
Kulttuuri

Sirkusarvio: Kalle Lehdon keppihevossirkus Chevalier on hauskaa hulluttelua, klassista huumoria ja nopeita sirkustemppuja kaikenikäisille katsojille

Kalle Lehto leikittelee perinteisen hevossirkuksen ideoilla. Keppihevoset ovat korvanneet oikeat eläimet.
Kulttuuri

Chevalier-soolossa keppihevonen taipuu monipuoliseksi sirkusvälineeksi

Kokoonpano treenasi päätöskeikkaa varten Auran Panimon treenikämpällä. Edessä vasemmalta: Tuomas Riihimäki, Janne Rostedt, Kim Keinonen, Sami Juusola, Timppa Vesterinen ja Hantta Viinamäki. Ylhäällä vasemmalta: Sakari Lähdetie, Vince Söderlund ja Björn Friberg.
Kulttuuri

Costello Hautamäki pyysi lupaa käyttää Luuvitosen sovitusta omasta kappaleestaan – esikuvia nousee lavalle bändin jouluriehassa

– Olen 72-vuotias ja tuli tunne, että eiköhän hääräily saleissa ja areenoilla ole nyt tehty, Heikki Harma pohtii. Kuva on kahden vuoden takaa Hectorin 70-vuotisjuhlakonsertista Logomosta.
Kulttuuri

Hector heittää hyvästit kiertueille – viimeiseksi jäävä Hexit-kiertue starttaa Turusta itsenäisyyspäivän aattona

– Haluamme tuoda musiikin sinne missä ihmiset ovat. Monet tanssilavoista ovat vähän syrjässä, mutta Suurtansseihin on helppo tulla, tangokuningas Kyösti Mäkimattila toteaa.
Lukemisto

Suurtanssit tuo Turkuun iskelmämusiikin ystäviä ympäri Suomen – Kyösti Mäkimattila lupaa laulaa ohjelmistonsa helmiä

Tarja Turuselle jolukonserteista on tullut tapa valmstautua joulunviettoon.
Kulttuuri

Joulukiertueella Turussa konsertoiva Tarja Turunen pitää kirkkojen akustiikka kiehtovana

Hannu Rantala saa sujahtaa lukuisten hahmojen nahkoihin kohtauksessa, jossa kerrotaan, mitä Lasaruksen kuolleista herättämistä seuraamaan kokoontuneen yleisön keskuudessa tapahtuu.
Kulttuuri

Alati ajankohtainen Mysteerio Buffo sai nuoret teatterintekijät pohtimaan vallan väärinkäyttöä ja komediaa kritiikin välineenä

Turun linnan Kuninkaansali kutsuu tanssiin Party like it's 1648 -teemalla. Tutkija Bengt Selin pyörähtelee Barokkidiscossa aikakaudelle tyypillisessä, vauraudesta kertovassa juhla-asussa. Vieraille ei kuitenkaan ole pukukoodia.
Kulttuuri

Pröystäilevät barokkibileet tanssittavat Turun linnassa vuoden 1648 hengessä – Mukana kolme deejiitä, burleskiesityksiä ja välkkyviä peilipalloja

Grasshammer Deluxe eli Tuomas Elovaara (vas.), Perttu Koho, Masi Salenius ja Jani Rämö on veivannut rosoista ja synkkäsävyistä countrya 10 vuotta.
Kulttuuri

Grasshammer Deluxe keksi tarpeeksi typerän idean – ja nyt se uhkaa soittaa sata kappaletta putkeen

Pari vuotta sitten Erkki Joutsenon soittokumppaniksi löytyi kanadalainen Laura Leigh, joka soittaa bassoa. Turun keikalla yleisö saa kuulla ainakin Dylania.
Kulttuuri

Dylania duona – Erkki Joutseno on urallaan soittanut kaikkea klassisesta jazzin kautta rockiin

Kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius muistetaan hyvin 80- ja 90-lukujen sketsisarjoista.
Kotimaa

Pirkka-Pekka Petelius pyytää saamelaisilta anteeksi menneiden vuosikymmenten tv-hahmojaan

Seminaarinmäen mieslaulajien 30-vuotisjuhlakonsertissa tullaan kuulemaan sekä uuden levyn kappaleita että vanhempaa materiaalia.
Kulttuuri

Seminaarinmäen mieslaulajat eli Semmarit täyttää 30 vuotta – matkanvarrella on tullut tehtyä muun muassa serenadi pandakarhuille

– Tunnen olevani nelikymppinen! Tuntuu ihan hassulta, että olen 70.  Minulla on vielä toivottavasti paljon annettavaa musiikin saralla lauluntekijänä, Matti Ruohonen pohtii.
Lukemisto

70 vuotta täyttävän Matti Ruohosen energisyyden takana on aamupuuro, joka kirjafriikin tiellä pitää

Eteläkorealainen poikabändi BTS on maan kansainvälisesti menestynein yhtye. Mediassa sen suosiota on verrattu Beatlesin synnyttämään beatlemaniaan.
Kulttuuri

Etelä-Korean poptähtien huikealla menestyksellä on raaka kääntöpuoli – viihdeyhtiöt hallitsevat tähtien ruokavaliota ja jopa rakkauselämää

Kymmenestä kautta historian eniten tuottaneesta elokuvasta puolet on Disneyn. Viime vuonna esimerkiksi Black Panther päätyi historian katsotuimpien kärkikymmenikköön. Disney omistaa Marvel Comics -hahmoihin perustuvat elokuvat.
Kulttuuri

Disney tahtoo antaa vastuksen Netflixille – onko viihdejätti jo liian suuri?

Turkulaissyntyinen Antti Lindfors aloitti stand up -komiikkaa käsittelevän väitös­tutkimuksensa tekemisen Turussa 2013.– Turun stand up -skene oli silloin aika pieni, nyt se on hieman vilkkaampi. Klubeja järjestetään muun muassa Dynamossa. Koomikot suosivat paikkoja, joissa katto on matalalla ja naurut jäävät tilaan.qTurku ei ehkä ole Suomen stand up -skenen keskus, mutta vuosien varrella täällä on kuitenkin nähty värikäs koomikko­kavalkadi paikallisista aloittelijoista kokeneisiin kansainvälisiin konkareihin.
Lukemisto

Koomikon täytyy herättää tunteita – Antti Lindfors väitteli stand up -komiikasta, jonka yksi suosituimmista tyylilajeista on tunnustuksellisuus