venäjä

Venäjällä viime viikolla tapahtuneen onnettomuuden syyksi arvellaan Venäjän ydinmoottorilla toimivan risteilyohjuksen räjähdystä. Kuvassa Iskander-M-ohjus esillä Moskovan armeijamuseossa.
Maailma

Venäjän Arkangelin alueen salaperäisen räjähdyksen syynä oli ydinkäyttöinen risteilyohjus – Suomessa säteilyturvakeskus ei ole havainnut poikkeavaa

Kolumnit

Rehellisiä vaaleja vaativien moskovalaisten joukkopidätykset ovat oire Venäjän muutoksesta – mitä Putinin jälkeen?

Maailma

Armeijan ammusvarastolla jälleen räjähdyksiä Venäjällä

Nord Stream 2 -kaasuputket on pinnoitettu Kotkassa, urakoitsijana toimi Wasco Coatings Finland. Solitaire-alus laski yrityksen pinnoittamia putkia Suomenlahteen viime lokakuussa.
Kotimaa

Itämeren kaasuputki kasvatti rajusti Venäjän-vientiä – "Valitettavasti tällainen kehitys ei tule jatkumaan loppuvuonna"

Tutkijan mukaan suurvallat näyttävät ydinasetoimillaan esimerkkiä muille maille. Kun isot kehittelevät ydinaseita, muut haluavat seurata perässä.
Maailma

Venäjä ja Yhdysvallat näyttävät piittaamattomuudellaan esimerkkiä – muut maat kehittelevät ydinaseita niiden perässä

Sammutustyöt jatkuvat Krasnojarskin alueella, missä metsää arvioidaan palaneen miljoonan hehtaarin verran. Suurin osa paloista on mahdollista sammuttaa vain ilmasta käsin.
Maailma

Belgian kokoinen alue liekeissä Venäjällä

Maailma

Armejan ammusvaraston räjähdykset johtivat tuhansien evakuointiin Venäjällä

Venäjän opposition kärkihahmoihin kuuluva Aleksei Navalnyi joutui sunnuntaina sairaalaan saatuaan vakavan allergisen reaktion oireita ilman allergiataustaa.
Maailma

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi sairaalaan vakavan allergisen reaktion vuoksi – ei aiemmin todettuja allergioita

Poliisi pidätti satoja mielenosoitukseen osallistuneita ihmisiä lauantaina Moskovan keskustassa.
Maailma

Venäjän poliisi on pidättänyt yli tuhat ihmistä opposition mielenosoituksessa Moskovassa – oppositiojohtajalle vankeustuomio

Venäjän presidentti Vladimir Putin kävi lauantaina Suomenlahden pohjassa pienoissukellusveneellä.
Maailma

Putin sukelsi Suomenlahden pohjaan pienoissukellusveneellä – tutki sodan aikana uponneen neuvostosukellusveneen hylkyä

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo (oikealla) tapasi Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin Rovaniemellä toukokuussa. Nyt vuoropuhelua jatkavat Helsingissä maiden apulaisulkoministerit.
Kotimaa

Yhdysvaltain ja Venäjän apulaisulkoministerit tapaavat Helsingissä – Suomi tarjoaa kokouspaikan ja virvokkeet

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja puolustusministeri Sergei Šoigu tapasivat ydinsukellusveneessä tapahtuneen tulipalon vuoksi.
Maailma

Venäjä myönsi viimein: tulipalon kohteeksi joutunut sukellusvene oli ydinalus – 14 upseeria kuoli

Pääkirjoitus

G20-kokouksen odotukset maltillisia

Norilsk Nickelin pääomistaja, oligarkki Vladimir Potanin on venäläisen jääkiekon merkittävä tukija.
Maailma

Analyysi: Mikä sai venäläisen kaivosjätin kiinnostumaan suomalaisesta jääkiekkoseurasta? – Syynä on myönteisen mielikuvan luominen venäläisestä jääkiekosta

Maailma

79 loukkaantunut tehtaan räjähdyksissä Venäjällä

Erkki Liikanen on kutsuttu huippuvaikuttajien tapaamiseen.
Kotimaa

Suomen Pankin ex-pääjohtaja Erkki Liikanen kutsuttiin Bilderberg-kokoukseen – Huippuvaikuttajien tapaamisesta tihkuu tietoa julkisuuteen vain vähän

Euroopan komission väistyvä puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapasi Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin vuosi sitten heinäkuussa. Silloin neuvotteluissa sovittiin, että EU laskee Yhdysvaltain teollisuutta koskevia tariffeja.
Talous

Vaalitulos vähensi epävarmuutta taloudessa: "Voimat, jotka pyrkivät hajauttamaan Eurooppaa, eivät onnistuneet"

Paavo Väyrynen
Kotimaa

Väyryseltä lipsahti käännösvirhe – kritisoi Nato-harjoitusta, jonka nimeä ei osaa suomentaa

Toimitusministeristön ulkoministeri Timo Soini (sin) johtaa perjantaina Euroopan neuvoston ministerikomitean kokouksen Helsingin Finlandia-talossa. Kokoukseen päättyy Suomen kausi ministerikomitean puheenjohtajamaana.
Maailma

Tutkija: Ukrainan poisjäänti Helsingin ministerikokouksesta viittaa pehmeään Venäjä-linjaan

Pietarin läntinen ohitustie on sujuvoittanut sekä metropolin sisäistä että kaupungista poispäin kulkevaa liikennettä.
Lukemisto

Venäjä toteuttaa isoja tiehankkeita tiukasta taloustilanteesta huolimatta – Suomen suuntaan johtavat väylät ovat tärkeitä Putinin lähipiirille

Valko-Venäjän kestopresidentti Aljaksandr Lukashenka on alkanut kevyesti valkovenäläistää maataan. Suhteita länteen lämmitti Itävallan liittokanslerin Sebastian Kurzin (vas.) vierailu Minskiin, kun uusi muistomerkki natsien keskitysleirin uhreille avattiin lähellä Trostenetsin kylää.
Lukemisto

Kirje Venäjältä: Putinin Ukraina-sota tiivisti naapurien rivit – Valko-Venäjäkin katselee nyt länteen diktaattorin johdolla

Suomalaiset ovat sitkeitä penäämään, kannattaako Kirill Sultanshin Putinia. Venäjältä Tampereelle muuttanut Sultanshin voi vain vastata, ettei ole lainkaan kiinnostunut politiikasta. Sirpin ja vasaran kuvalla varustetun karvalakin hän on hankkinut ainoastaan rekvisiitaksi.
Lukemisto

Kirill Sultanshin on saanut niskaansa lähes kaikki ryssä-kommentit, mutta uskoo yhä ennakkoluulojen purkamisen voimaan

Paikallinen asukas puhdisti kesäkuussa 2013 Kolva-jokea öljystä Komin tasavallassa Pohjois-Venäjällä. Venäläis-vietnamilaisen Rusvietpetro-yrityksen aiheuttama vuoto oli levittänyt arviolta 100 tonnia öljyä yli 170 kilometrin matkalle Petšora- ja Kolva-joelle. Jokien kautta öljyä valuu myös Jäämereen.
Tiede

Venäjällä lait eivät suojaa öljy-yhtiöiden piittamattomuudelta – jäljet ovat erityisen rumat komien ja nenetsien alueilla

  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »