Venäjä

Oleg Sokolov keskusteli asianajajansa kanssa ennen oikeudenkäyntiä Pietarissa Venäjällä maanantaina. Sokolovin epäillään tappaneen entisen opiskelijansa, nykyisen rakastajattarensa.
Maailma

Humalainen historioitsija pelastettiin Moika-joesta Pietarissa – Mukana olleesta repusta löytyivät rakastajattaren käsivarret

Rosatomin kelluva voimala Akademik Lomonosov sopii yhtiön mukaan erinomaisesti monille seuduille Afrikkaan, joissa sähkönsiirto ja muu infrastruktuuri on niukkaa.
Talous

Näin Venäjä ostaa Afrikkaa puolelleen ydintekniikalla – Egyptiin rakennetaan neljä Hanhikiven sisarvoimalaa

Sevmorputin syyskuinen käynti Itämerellä jäi ainakin näillä näkymin aluksen viimeiseksi.
Maailma

Ydinrahtilaivan kalakeikka Suomenlahdelle jäi yhteen kertaan – iBO: Paluurahtia ei ollutkaan riittävästi

Maailma

Sotilas ampui kahdeksan muuta Venäjällä

Maailma

Venäjän sotilaspoliiseja Syyriaan

Oikeusministeri William Barria on syytetty Muellerin tutkinnan tulosten peittelystä Donald Trumpin suojelemiseksi. Hän kävi keskiviikkona jättämässä viimeisen tervehdyksen viime viikolla menehtyneelle kongressiedustaja Elijah Cummingsille.
Maailma

USA:n oikeusministeriö aloitti rikostutkinnan Venäjän vaalisekaantumisen tutkinnasta – epäillään poliittiseksi tempuksi

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tapaa Venäjän kollegan Vladimir Kolokoltsevin Helsingissä.
Kotimaa

Sisäministeri Ohisalo keskustelee yhteistyöstä maahanmuuttoasioissa ja rikostorjunnassa Venäjän sisäministerin kanssa

Talvipalatsi Eremitaasi.
Paikalliset

Turussa järjestetään marraskuussa Eremitaasipäivä – virtuaalinen mahdollisuus vierailla Pietarin loistossa

Ylinopeuksiin reagoiva peltipoliisi on välähtänyt ulkomaan kilvissä olevien ajoneuvojen kohdalla Suomessa vuosittain yli 20 000 kertaa.
Kotimaa

"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" — Virolaisilta Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Turkin Recep Tayyip Erdogan tapaavat tiistaina Venäjällä.
Maailma

Onnistuuko Turkin aikomus palauttaa Syyrian pakolaiset "turva-alueelle"? Erdogan hakee tukea Venäjältä

Yön susien johtaja Aleksandr ”Kirurgi” Zaldostanov on omaksunut järjestön motoksi vanhan iskulauseen ”Stalinin ja isänmaan puolesta”.
Lukemisto

Vierailimme Yön susien hulppeissa juhlissa – Putinin moottoripyöräkerhon vihollisia ovat Eurooppa, demokratia ja feministit

Kolumnit

Alpo Rusi: Venäjän trollit torjuttava paremmin

Venäjän ja Yhdysvaltojen välisissä suhteissa on herännyt kysymys kilpavarustelusta. Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti Helsingissä keskiviikkona, että Venäjä aikoo tehdä ohjusvarautumisessa vastaavantasoisia toimia kuin Yhdysvallat.
Maailma

Presidentit tapaavat lähipäivinä – Putin kutsui Erdoganin vieraakseen Venäjälle

Kasakoiksi pukeutuneita miehiä Stalinin uhrien hautausmaalla Sandarmohissa, Karjalan tasavallassa.
Maailma

Uuskasakat riehuvat moraalipoliiseina Venäjällä – keikkapalkka valtiolta mutta ei vastuuta tekemisistä

Moskovan alueella viime joulukuussa aloittanut EcoLine Voskresensk on esimerkki jätteenkäsittelylaitoksesta, jossa sekajätettä lajitellaan pitkälti käsin. Suomalaisasiantuntijoiden mukaan suunta pitäisi saada jälkilajittelusta kohti erilliskeräystä.
Maailma

Roskat sekaisin säkkiin ja säkki metsään – jätteisiin hukkuva Venäjä yrittää luoda kierrätyskulttuuria tyhjästä

Uudella sähköisellä viisumilla on määrä päästä autolla Venäjälle. Vaalimaalla rajanylitys alkaa Suomen puolen raja-aseman autojonosta, minkä jälkeen edetään Venäjän puolelle Torfjanovkaan.
Kotimaa

Venäjän odotettu sähköinen viisumi ei kelpaa junissa – Pietariin matkustavien on opeteltava tarkoin uudet säännöt

Pietarin kaunista miljöötä Neva-joelta. Jokiristeilyt kulkevat myös kanavien kautta.
Matkailu

Mitä Pietarissa voi tehdä päivässä? Kokosimme kymmenen erilaista tärppiä vodkamuseosta tsaarin murhapaikkaan

Toimittaja Thomas Nilsen haastoi Venäjän tiedustelupalvelu FSB:n oikeuteen ja juttu odottaa käsittelyä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.
Kotimaa

Norjalaistoimittajalta evättiin pääsy Venäjälle, koska hän oli yhtäkkiä turvallisuusriski – uutuuskirja kertoo karuja tarinoita Venäjän infosodasta

Vladimir Putin seurasi sotaharjoituksia Donguzissa Orenburgin lähellä syyskuun 20. päivä.
Maailma

Mediatiedot: Venäjä ja Valko-Venäjä suunnittelevat tiivistä talousyhteistyötä – asiantuntijoiden mukaan kyse on Venäjän valtapolitiikasta

Kotimaa

Väitös: Venäjä näkee pelkkiä vihollisia myös kybermaailmassa – Putinille internet on "CIA:n keksintö"

Teiden varsilla rehottavat jättiputket voivat kasvaa jopa viisi metriä korkeiksi.
Maailma

Vieraslaji ottaa haltuun Venäjän Karjalan peltoja – ikääntyvät asukkaat eivät jaksa taistella jättiputkea vastaan

Ranskan presidentti Emmanuel Macron (oik.) yrittää haukata liian isoa palaa vikittelemällä Venäjän presidentti Vladimir Putinia Euroopan kumppaniksi, varoittaa ranskalaistutkija. Johtajat tapasivat elokuussa Etelä-Ranskan Besançonissa, jossa Putin oli Macronin vieraana.
Maailma

Miksi Ranska lämmittää välejään Putiniin? Asiantuntija: Venäjän kutsuminen G7-ryhmään on Macronin huono hyvä idea

Venäjällä vankeuteen tuomitut suomalaiset voivat joutua suorittamaan tuomionsa Venäjällä. Kuva on FSB:n tutkintavankilasta Moskovasta.
Kotimaa

Venäjällä tuomitut suomalaiset saattavat joutua lusimaan koko tuomion itänaapurissa – edessä voi olla viisi vuotta vankileirillä

Yhdysvaltain pakotelistalla oleva suomalais-venäläinen miljardööri Boris Rotenberg ei ole itse paikalla käräjäoikeuden istunnoissa.
Kotimaa

Pakotelistalla oleva suomalais-venäläinen miljardööri vaatii oikeudessa pankkeja käsittelemään rahojaan

Tyynenmeren kalalla Petropavlovskissa lastattu Sevmorput tulee Itämerelle ensimmäistä kertaa, mutta Stuk ei ole ryhtymässä asian vuoksi erityistoimiin.
Maailma

Venäjä tuo uransa ehtoopuolella olevan ydinrahtilaivan Suomenlahdelle – Stuk: Aluksen kunto ei ole tiedossa

Kolumnit

Kolumni: Mitähän Putin ja Niinistö puhuvat ilman tv-kameroita? Poliitikon puhe voi muuttua paljonkin, kun mennään "off the record"

Nord Stream 2 -kaasuputket on pinnoitettu Kotkassa. Solitaire-alus laski putkia Suomenlahteen viime lokakuussa.
Kotimaa

Putinin kehumasta kaasuputkihankkeesta vakuutetaan: Kaasua virtaa heti vuodenvaihteessa – Itämeren pyöriäinen estää työt nyt Ruotsissa

Öljy- ja kaasukentillä tapahtuva ylijäämän poltto eli soihdutus on iso mustan hiilen päästölähde Venäjällä. Soihdutuksen määrä öljytonnia kohden näyttää asiantuntijan mukaan vähentyneen.
Kotimaa

Paljon puhetta, vähän vähennyksiä: Suomen lanseeraamat nokipölytalkoot etenevät, mutta saunamaa itse on päästöjen vähentämisessä arktisten maiden hännänhuippu

Suomessa nimellä Delfin Clipper valmistunut ja nykyisin Silver Explorerina seilaava alus kulkee tällä hetkellä jossakin Laptevinmerellä. Kyseessä on ensimmäinen länsimainen risteilijä, joka aikoo läpäistä Koillisväylän. Vain venäläinen Shokalskiy ehti edelle vuonna 2015.
Maailma

Sulava Arktis houkuttelee rahakkaita turisteja: Suomessa rakennettu alus matkaa parhaillaan Koillisväylän läpi, ja lipun hinta oli lähes 40 000 euroa

Presidentit Vladimir Putin ja Sauli Niinistö tapasivat Helsingissä keskiviikkona ystävällisissä tunnelmissa. Putinilla oli kuitenkin paljon hampaan kolossa Yhdysvaltoja kohtaan, eikä toimittajien "hellä huolenpito" venäläisten ihmisoikeuksista ilahduta.
Kotimaa

Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista ei saa vastakaikua