Venäjä

Saksan liittokansleri Angela Merkel johtaa Libya-huippukokousta sunnuntaina Berliinissä. Vieressä ovat paikalle saapuneet Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo ja YK:n pääsihteeri Antonio Guterres.
Maailma

Putin saapui Berliiniin Libya-huippukokukseen – Suurvallat yrittävät ratkoa Libyan pitkittynyttä sisällissotaa, joka uhkaa maan öljynvientiä

Maailma

Duuma hyväksyi odotetusti Putinin ehdottaman pääministerin – entinen verohallinnon johtaja tuskin tekee omia poliittisia linjauksia

Venäjän johtotandemissa Vladimir Putin on määrännyt tahdin. Presidentti Putin tulossa pääministeri Dmitri Medvedevin kanssa hallituksen kokoukseen keskiviikkona.
Maailma

Analyysi: Perustuslakiin seitsemän muutosta ja pääministeri vaihtoon – Putin näyttää keskittävän valtaa ja varmistavan tiukan kontrollin

Arkistokuvassa virallinen todistus Stalinin vainojen ajalta. Paperissa kerrotaan kotietsinnästä.
Kotimaa

Kansallisarkisto esittää tutkimusta suomalaisista Venäjällä Stalinin vainojen aikaan – tarkoitus täydentää kansalaisten tiedoilla

Presidentti Vladimir Putin ja pääministeri Dmitri Medvedev.
Maailma

Venäjän hallitus eroaa – Medvedev nimitetään turvallisuusneuvoston varajohtajaksi

Presidentti Vladimir Putin käyttää vuotuista puhettaan kansakunnan tilasta suosionsa kasvattamiseen. Puheen alkupuoli täyttyi lupauksista lapsiperheille.
Maailma

Putin lupasi lapsiperheille ison joukon lisätukia ja koululaisille ilmaisen lämpimän aterian

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu (edessä) ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov toimivat välittäjinä Moskovan neuvotteluissa, joissa yritettiin saada tulitauko Libyaan.
Maailma

Libyan tulitaukoneuvotteluissa ei saavutettu tulosta – Turkin Erdogan uhkasi antaa opetuksen, jos taistelu jatkuu

Venäläisiä ja syyrialaisia sotilaita Syyriassa helmikuussa 2018. Venäjän armeijan rinnalla Syyriassa on mediatietojen mukaan taistellut matalalla profiililla myös palkkasotilaita.
Maailma

Salaperäisellä pietarilaisklinikalla hoidetaan haavoittuneita palkkasotilaita, joiden osallistumisen taisteluihin ulkomailla Venäjä kiistää

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat lauantaina Moskovassa. He osaavat toistensa äidinkieliä.
Maailma

Putin ja Merkel tapasivat Moskovassa – Putin kielsi venäläisten palkkasotilaiden osallistumisen Libyan taisteluihin

Keskiviikkona pudonneen lentokoneen moottorin osa lähellä Teheranin lentokenttää.
Maailma

Iran ja Venäjä väittävät valheiksi tietoja, joiden mukaan ukrainalaiskone ammuttiin alas – "Psykologista sodankäyntiä Irania vastaan"

Venäjän Vladimir Putin ja Syyrian Bashar al-Assad tapasivat Damaskuksessa tiistaina. Syyrian presidentin oikealla puolella poseerasi Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ja Putinin rinnalla oli uskonnollinen johtaja.
Maailma

Näkökulma: Matkustajakoneen tuho toi Iranin ohjusiskujen tuoksinaan muistutuksen Ukrainan sodasta – onko kriiseillä yhtymäkohtia?

Balticconnector-kaasuputki Suomen ja Viron välillä on nyt toiminnassa. Edouard Lickel väänsi venttiiliä ja Jari Vienonen (vasemmalla laidassa) seurasi työtä marraskuussa Balticconnectorin kompressioasemalla Inkoossa.
Kotimaa

Maakaasun käyttö on vähentynyt teollisuudessa lähes puolella, mutta sitä ei silti nähdä katoavana energianlähteenä – Baltian putki haastaa nyt Venäjän tuonnin

Presidentti Boris Jeltsin ilmoitti erostaan uudenvuoden aattona 1999. Pääministeri Vladimir Putinista tuli aluksi vt. presidentti maaliskuuhun saakka. Kremlissä pidettiin pienen piirin vallanvaihdosjuhla, johon osallistuivat ainakin Putinin luottohenkilö Sergei Ivanov ja eräät ministereistä.
Maailma

Analyysi: Putin nousi Venäjän presidentiksi uudenvuoden yllätyksenä 20 vuotta sitten – Boris Jeltsin halusi seuraajansa yhdistävän kansakuntaa

Toisessa maailmansodassa fasisteja tappaneista sotasankareista on tehty nuorille läheisiä idoleita.
Maailma

Tapasimme Venäjän nuorisoarmeijan johtajan – vain kahdeksanvuotiaat marssivat asepuvuissa pyssyt kädessä

Maailma

Putin kiitti Yhdysvaltoja terrori-iskun estämisestä Pietarissa

Nord Stream 2 -linjan pituus on reilut 1200 kilometriä, ja hanke on lähes valmis Tanskan annettua viimein luvan sen rakentamiseen maan talousvyöhykkeelle.
Maailma

Donald Trump siunasi Nord Stream 2 -kaasuputkea koskevat pakotteet

Ukrainalainen kaasuasema lähellä Poltavaa.
Maailma

Analyysi: Venäjän ja Ukrainan kaasuneuvotteluihin löytymässä sopu

Venäläispoliisit vartiossa lähellä FSB:n päämajaa.
Maailma

Ampuja iski FSB:n päämajaan Moskovassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin vastaa tuntien ajan kysymyksiin, mikä lähetetään suorana televisiokanavilla.
Maailma

Putin ei pudotellut uutispommeja monituntisessa lehdistötilaisuudessa – kommentoi Trumpin virkarikossyytteitä

Volodymyr Zelenskyi (vas.) ja Vladimir Putin (oik.) istuutuivat keskustelemaan välissään Emmanuel Macron. Normandia-ryhmä tapaa kolmen vuoden tauon jälkeen.
Maailma

Itä-Ukrainan sota-alueen väestölle vain laihaa toivoa – Putin ja Zelenskyi neuvottelivat kalseissa tunnelmissa tunteja

Tavallisille suomalaisille on tarjolla noin 13 200 lipun kiintiö yhteensä kolmeen otteluun. Lisäksi on myynnissä enintään 3 000 rajatun näkyvyyden paikkaa Palloliiton kautta.
Maajoukkueet

UEFA vahvisti Suomen lippukiintiöiden koot keskiviikkona alkavassa jalkapallon EM-kisojen lipunmyynnissä – suomalaisilla on kaksi viikkoa aikaa osallistua

KGB:n päämajan edustalla Moskovan Ljubjankassa on muistomerkki poliittisten vainojen uhreille. Ulkomaiset suurlähettiläät laskivat kukkia sen juurelle 29. lokakuuta. Joka vuosi ihmiset saapuvat lukemaan ääneen surmattujen ja vangittujen omaistensa nimiä.
Maailma

Venäjä kiristää myös yksityishenkilöiden valvontaa – uusi laki pakottaa kantamaan ulkomaisen agentin leimaa

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev (vas.) ja Suomen pääministeri Antti Rinne tapasivat maanantaina Moskovassa ensimmäistä kertaa.
Kotimaa

Rinne tapasi Medvedevin Moskovassa – Suomen ja Venäjän välit ovat niin hyvät, kuin ne näissä olosuhteissa voivat olla

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puhui toimittajille Washingtonissa perjantaina.
Maailma

Kolumni: Kreml onnistui syöttämään Trumpille Ukraina-kantansa – pian presidentti oli valmis mustamaalaamaan oman maansa asiantuntijoita

Fiona Hill (vas.) ja David Holmes valmistautuivat todistamaan edustajainhuoneen tiedustelukomitean julkisessa kuulemisessa Washingtonissa torstaina.
Maailma

Trump-tutkimuksen todistaja varoitti uskomasta "valhetta", että Ukraina, ei Venäjä, yritti vaikuttaa vuoden 2016 presidentinvaaleihin

Viulisti David Oistrah oli kuuluisimpia venäläisiä Suomen kävijöitä. Tässä hän poseeraa Helsingin kaupunginorkesterin solistina marraskuussa 1949.
Lukemisto

Näin Neuvostoliitto valloitti Suomea kulttuurin keinoin – huippusoittajia vieraili Turussakin

Ennen tätä vuotta Pietarin katoille ei ollut virallisesti asiaa. Viranomaiset sulkivat kaupungin katoille johtavat portaikot ja naulasivat kattoluukut kiinni elokuussa 1997.
Matkailu

Kattoturismi kasvaa Pietarissa – "Kaikki tietävät, että jos sattuu vakava onnettomuus, viranomaiset kieltävät katoilla kulkemisen"

TS Kirja

Johannan lukuvinkeissä Venäjä, Venäjä ja Ukraina

Oleg Sokolov keskusteli asianajajansa kanssa ennen oikeudenkäyntiä Pietarissa Venäjällä maanantaina. Sokolovin epäillään tappaneen entisen opiskelijansa, nykyisen rakastajattarensa.
Maailma

Humalainen historioitsija pelastettiin Moika-joesta Pietarissa – Mukana olleesta repusta löytyivät rakastajattaren käsivarret

Rosatomin kelluva voimala Akademik Lomonosov sopii yhtiön mukaan erinomaisesti monille seuduille Afrikkaan, joissa sähkönsiirto ja muu infrastruktuuri on niukkaa.
Talous

Näin Venäjä ostaa Afrikkaa puolelleen ydintekniikalla – Egyptiin rakennetaan neljä Hanhikiven sisarvoimalaa