Työllisyys

Nimetöntä työnhakua pidetään esimiesten työtä helpottavana, koska siinä poistetaan tiedot, jotka eivät ole oleellisia hakijan kannalta, mutta jotka ohjaavat mielikuvia hakijasta tiettyyn suuntaan.
Paikalliset

Valtuustoaloite: Anonyymi rekrytointi Turun kaikille toimialoille

Uudet avoimet työpaikat ovat lisääntyneet erityisesti kuudessa eri ammattiryhmässä. Yksi ryhmistä on palvelu- ja myyntityöntekijät.
Paikalliset

Turussa pienin työttömien määrä tänä vuonna: Taas uusi sataluku meni rikki – Katso kartasta eri kuntien työttömyyskehitys

Pitkään kestävät lupaprosessit on osattava ennakoida. Esimerkiksi kausityöntekijöitä tarvitaan Suomeen tiettyinä vuodenaikoina erityisesti maatalousalan töihin. Arkistokuva Lepolan puutarhasta.
Paikalliset

Työluvan saaminen kestää kauan ja se tuskastuttaa myös Varsinais-Suomessa – Migri kamppailee kasvavan hakemusmäärän kanssa

Raisiolainen Max Salonen (keskellä) tutkii VR-lasit päässään verkonrakennustyömaata. 360-video on kuvattu nosturin nokasta Vertekin työmaalla  Vakka-Suomessa. Vertekin liiketoimintapäällikkö Jonne Viitanen ja HR-koordinaattori Niina Malmila etsivät yritykseen verkosto- ja sähköasentajia. Erityisesti verkostoasentajien löytäminen on vaikeaa, sillä tätä ammattiryhmää ei valmistu suoraan ammattiopistoista. Vertek on kasvanut Lounais-Suomesta koko Suomen toimijaksi. Yritys urakoi sähköverkkojen parissa ja muuntaa niitä esimerkiksi säävarmoiksi.
Paikalliset

Rekrytointitapahtuma kaivaa osaajat esiin – 2 200 kävijää kuuli omien taitojen esille tuomisesta ja ict-alasta

Milla Heikkilä Rekryexpon lavalla. Heikkilä työskentelee Sofokus Groupilla hyvinvoinnin lähettiläänä ja vastaa henkilöstön onnellisuudesta.
Paikalliset

Video: Miksi naiset eivät löydä teknologia-alalle?

Rekryexpon kävijöille on tarjolla luentoja työelämästä, yritysesittelyjä, opastusta työnhakuun ja kymmeniä rekrytoivia yrityksiä osastoineen. Rekryexpo järjestettiin viimeksi huhtikuussa.
Paikalliset

Rekryexpossa asiaa työelämästä ja tuhansia työpaikkoja

Turun Työpisteestä löytyy Maahanmuuttajien osaamiskeskus. Jos Turku pääsee työllisyyskokeiluun, tavoitteena on ulkomaalaisten työttömyyden puolitus. Kesällä osaamiskeskuksessa asioivat Guizar Muhemad Amin (vas.) ja Taib Jafir Muhammad (kolmas vas.). Tukea tarjosivat kotouttamisasiantuntija Muhis Azizi (toinen vas.) ja hankepäällikkö Minja Vaherkylä (oik.).
Paikalliset

Turun naapurit nihkeitä työllisyyskokeilulle – ero Tampereen seutuun verrattuna on huimaava

Konsta Purtsi opiskelee tieto- ja viestintätekniikan diplomi-insinööriksi Turussa.
Paikalliset

Tietoteekkari luottaa työllisyystilanteeseen – Konsta Purtsi oli jo tiukasti kiinni työelämässä, mutta irtisanoutui valmistuakseen

Kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok) mukaan kokoomus ei vastusta aktiivimallin purkamista.
Kotimaa

Eduskunnan keskustelussa yllätys: Edes kokoomus ei jää kaipaamaan työttömyysturvan aktiivimallia

Twig the coden porukkaan kuuluu vajaat 40 koodaamisesta kiinnostunutta naista. He kaikki vakuuttavat, että ryhmän kokoontumisissa saa kysyä tyhmiäkin koodaamiseen liittyviä kysymyksiä, eikä kukaan naura. Kuvassa Sirje Hanski (vas.), Anne Ruohonen, Susanna Kyllönen, Anna Koivisto ja Atso-vauva, Riika Vuorinen, Eeva Kivilä, Heli Ruumensaari, Emmi Koivunen, Tiina Lehtonen ja Lotta Ketoja.
Paikalliset

Koodia oppii porukassa – Turussa on oma yhdistys koodaamisesta kiinnostuneille naisille

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi lyhyen aikavälin työmarkkinaennusteen perjantaina.
Talous

Työllisyyden kasvu hidastuu ennakoitua aiemmin – hyvät ajat ovat ohitse teollisuudessa ja rakentamisessa

Kehitysvammaisten nuorten työllistymistä edistävän Ihmeen ja kumman salolainen tukiyhdistys on ajautunut talousvaikeuksiin, jotka uhkaavat Salon toiminnan olemassa oloa. Ihmettä ja kummaa luotsaavat Armi Julkunen ja Jorma Nurminen etsivät ratkaisua 16 000 euron eläkemaksurästien selvittämiseksi. Rästit alkoivat kasautua, kun nuorten palkkatuet keskeytettiin yksityishenkilön kanneltua Ihkun vääristävän kilpailua markkinoilla.
Paikalliset

Salon Ihme ja kumma uhkaa kaatua – kantelu kilpailun vääristämisestä katkaisi nuorten tuet ja eläkemaksut jäivät rästiin

Valtiovarainministeri Mika Lintilän mukaan työllisyystoimia tarvitaan koko ajan, mutta hallituksen ensi viikon torstain istuntoon ei edellytetä esityksiä aktiivimallin korvaavista toimista.
Kotimaa

Lintilä ei vaadi korvaavia toimia hallituksen ensi viikon istuntoon, jossa aktiivimallin purkuesitys annetaan eduskunnalle

Aktiivimallia vastustettiin mielenosoituksessa helmikuussa 2018.
Kotimaa

Aktiivimalli kannusti ottamaan vastaan lyhytaikaisia töitä ja osallistumaan työllisyyttä edistäviin palveluihin

Teollisuusneuvos Jarkko Tonttila ja ylijohtaja Marja-Riitta Pihlman työ- ja elinkeinoministeriöstä kertoivat työllisyyden kuntakokeilun tavoitteista.
Kotimaa

Kunnissa kova tohina päällä – kokeilu heikosti työllistyvien saamiseksi töihin kiinnostaa ainakin keskuskaupunkeja

Mielenterveyden häiriöiden osuus sairauspäivärahoista nousi viime vuonna lähes kolmannekseen. Se on yleisin syy nuorten työkyvyttömyyseläkkeisiin. Kuvituskuva.
Kotimaa

Sairauspoissaoloista tulee yhteiskunnalle yli viiden miljardin kustannus vuosittain, mutta niiden vähentämiseen on keinoja

Työvoiman kysyntä on Varsinais-Suomessa laajaa. Osaajia tarvitaan niin erityisasiantuntijatehtäviin kuin sosiaali- ja terveys-, siivous-,  logistiikka- ja rakennusaloillakin.
Paikalliset

Työttömyys alenee Turussakin ripeää tahtia – Varsinais-Suomessa kaivataan niin erityisasiantuntijoita kuin siistijöitä

Työministeri Harakan mukaan TE-toimistoille neljässä vuodessa annettava 51 miljoonan lisärahoitus on tarkoitus jakaa aika tasan TE-alueiden kesken eikä niinkään tarveharkintana. Siten Varsinais-Suomi on muiden kanssa samalla viivalla, vaikka sen työllisyystilanne on jo parantunut kohisten.
Paikalliset

Työllisyyskokeilu voi tuoda Turulle lisäkuluja

Paikalliset

Turun kaupunki yrittää hakea ratkaisua ICT-alan työpulaan oppisopimuksilla – uusi haku alkaa ensi viikolla

Kotimaa

Luopuminen harkinnasta ei lisännyt työlupia

Ekotavaratalo Ekote palvelee osoitteessa Louhimontie 4, Raisio.
Paikalliset

Video: Raisioon avautui uusi ekotavaratalo

Työvoiman kysyntä oli Varsinais-Suomessa elokuussa vilkasta useilla aloilla. Rakennusalalla kysyntä oli edelleen vireää, selviää Työllisyyskatsauksesta. Myös erityisasiantuntijoiden kysyntä on kasvanut.
Paikalliset

Vain Turussa työttömyysaste yli 10 – Maakunnan kaikki muut kunnat, myös Salo, pääsivät rajan alle

Akava haluaa työttömyyden pitkittymisen ehkäisemiseksi myös lisää tukea ja palveluita, että töihin paluu tapahtuisi mahdollisimman nopeasti.
Kotimaa

Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin

Työministeri Timo Harakka korosti työllisyystoimien laajaa kokonaisuutta.
Kotimaa

Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta

Keskustan tuore puheenjohtaja Katri Kulmuni piti ensimmäisen linjapuheensa. Hän kävi läpi työllisyyden, talouskasvun, lapsiperheköyhyyden, syrjäytymisen ja tietysti hänen lempilapsensa aluepolitiikan. Konkreettisia esityksiä puhe ei paljonkaan sisältänyt.
Kotimaa

Keskusta kääntää kaikki kivet uusien työpaikkojen luomiseksi

Paikalliset

TST aloittaa yt-neuvottelut

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.
Kotimaa

Työllisyysryhmät eivät ole löytäneet kiireessä kultajyvää – budjettiriiheen on tulossa vain vähän villoja

Raumalle, Laitilaan ja Uuteenkaupunkiin ei pystytä työvoimapoliittisin keinoin tuottamaan yritysten tarpeita vastaavaa työvoimaa.
Paikalliset

Rauma, Laitila ja Uki etsivät keinoja rekrytoida ulkomaista työvoimaa

Petteri Orpo sanoi kokoomuksen kesäkokouksessa, että jos Ruotsi, Tanska ja Norja pystyvät lisäämään työpaikkoja, miksi Suomi ei pystyisi.
Kotimaa

Kokoomus julkaisi työllisyystoimet, joiden on tarkoitus tuoda 60 000 työpaikkaa – Orpo: "Tavoite päästä pohjoismaiselle tasolle"

Varsinais-Suomessa on avoinna työpaikkoja esimerkiksi majoitus- ja ravitsemusalalla. Myös monissa muissa palvelualan ja teollisuuden tehtävissä oli töitä tarjolla enemmän kuin aikoihin.
Paikalliset

Turussa tuhat työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten – Katso kartasta kaupungin ja maakunnan tuoreimmat työttömyysluvut