Työllisyys

Varsinais-Suomen TE-palveluihin yritysten lomautusilmoituksia tulee erityisesti aamuisin ja iltaisin. Yritykset ilmoittavat lomautusten kestoksi yleisimmin "enintään 90 päivää".
Paikalliset

Joka kymmenes lomauttaa Varsinais-Suomessa – Koronalomautukset osuvat kipeimmin teollisuuteen ja kauppaan

Paikalliset

Lomautettua työntekijää koskee kilpailukielto – Laki kannattaa kahlata läpi, jos mielii keikkatöihin

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho esittää humanitaarisin perustein Suomeen saapuneiden maahanmuuttajien rekrytoimista maatalousyrittäjien palvelukseen.
Kotimaa

Halla-aho: maahanmuuttajista apu maatilojen työvoimapulaan – "sopivat kuin nyrkki naamaan"

Työttömyys voi kasvaa ennätyksellisen nopeasti erittäin korkealle tasolle, arvioi Työllisyysrahasto. Se vaatii nyt maksuvalmiuden ja työttömyyspäivärahojen maksamisen turvaamiseksi valtion välittömiä toimia.
Kotimaa

Jäävätkö työttömät ilman päivärahaa jo ennen kesää? Työllisyysrahasto pyytää hallitukselta pikaista apua

TE-toimiston Itsenäisyydenaukion toimipisteessä kehotetaan huomioimaan koronaepidemia.
Paikalliset

Tilanne ennen koronaa: Varsinais-Suomessa työttömyys aleni rahtusen helmikuussa, mutta avoimien työpaikkojen määrä hupeni

Työttömyyskassojen ja TE-palveluiden kysyntä kasvavat samaa tahtia kuin koronavirustartunnat – elleivät jopa nopeammin. Esimerkiksi Yleinen työttömyyskassa YTK sai perjantaina ja maanantaina yhteensä yli 3 000 jäsenhakemusta.
Kotimaa

Toimi näin, jos lomautus iskee – lomautettu ei yllä ansiopäivärahalla läheskään palkkaansa vastaaviin tuloihin

Eläkeläiset antavat jo nyt merkittävän panoksen esimerkiksi sijaisina monilla työpaikoilla. Eläkeläisten osallistumista työelämään on kirjoittajan mielestä kannustettava työn joustavuutta lisäämällä ja verotuksellisin keinoin.
Kotimaa

Puheenvuoro: Ilman eläkeläisiä emme kohta pärjää – osallistumista työelämään on kannustettava työvoimapulan taittamiseksi

Merivälitys välittää työpaikan sadoille merenkulkijoille vuodessa.
Paikalliset

Merivälityksen vaikuttavuus on parantunut – merenkulkijoilla muutenkin hyvin alhainen työttömyys

Vuonna 2019 tuli uusia avoimia työpaikkoja tarjolle ennätykselliset 65 000 kappaletta Varsinais­-Suomessa. Näistä yli puolet oli kestoltaan yli 12 kuukautta. Vuotta aiempaan verrattuna kysyntä oli tammikuussa vilkkaampaa monilla aloilla. Kaupan alalla töitä oli kuitenkin tarjolla selvästi vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Paikalliset

Varsinais-Suomi vetää edelleen, mutta koko Suomessa työttömyys lievässä nousussa – Katso grafiikasta kuntakohtaiset tiedot

– Julkisella sektorilla on haastava kierros edessä. Uskon, että palkankorotukset seuraavat yleistä linjaa, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola pohtii. Hän kiersi maanantaina Varsinais-Suomessa kuulemassa muun muassa lääkeyhtiö Bayerin kuulumisia.
Kotimaa

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola vierastaa some-keskustelujen vyörymistä työmarkkinapolitiikkaan – "Jyrkentänyt asenteita"

Työtä kannattaa hakea monesta eri paikasta, jotta valituksi tuleminen on varmempaa. Leevi Mäkikalli (edessä oik.) ja Ida Kankare esittelevät kesätyömahdollisuuksia Ahvo Ilmastille (edessä vas.) ja Oona Hallalle.
Lukemisto

Extreme: Hymyllä ja hyvällä asenteella pääsee pitkälle kesätyössä

Hankehallinnoijan tehtävänä on ollut kerätä rahoitus, hankkia kouluttajat, etsiä työpaikat ja haastatella TE-toimiston kokeiluun ohjaamat asiakkaat.
Kotimaa

40 prosenttia onnistui saamaan töitä maahanmuuttajien työllistymiskokeilussa – tulos on hyvä, vaikka tavoite jäi kauas

Kahdesta kolmeksi. Krista Ahonen (keskellä) aloitti Jenni Hukkasen ja Hannele Halmeen yrityksessä marraskuussa. Viime viikolla kolmikko järjesti hyvinvointivalmentaja Nanna Karalahden aamiaistilaisuuden Helsingissä.
Lukemisto

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on "yhtä suuri päätös kuin yrityksen perustaminen" – näin ylittyy kynnys työnantajaksi

Valmet automotiven akkutehdas (harmaa rakennus) piristi osaltaan Salon työllisyystilannetta. Nyt kaupungissa on jo monin paikoin pula osaajista.
Paikalliset

Salossa on taas työtä ja pula tekijöistä – Teollisuusfoorumissa penättiin avointa keskustelua työperäisestä maahanmuutosta

SAK:n Saana Siekkinen (vas.), Pirjo Väänänen, Mikko Heinikoski ja Jarkko Eloranta haluavat työttömille enemmän koulutusta, jotta työttömät työllistyisivät.
Kotimaa

Miten peruskoulun varassa oleville löytyisi töitä – SAK antaisi työttömille enemmän rahaa kouluttautumista varten

Petri Hannula (vas.) tarkastaa sahattuja metallikäyriä yhdessä lähiesimies Andre Lundénin kanssa. Tuettu työ on ollut Hannulalle mielekkäämpää kuin kehitysvammaisille järjestettävä työtoiminta.
Paikalliset

Voidaanko työputkista jakaa paloja osatyökykyisille – kehitysvammaisten työtoiminnassa on kriitikoiden mielestä ongelmia

STTK:n edunvalvonnan johtaja Katarina Murron mukaan työnantajien pitäisi puhua saamastaan taloudellisesta hyödystä. Arkistokuva.
Talous

Työnantajakustannukset pudonneet miljardeilla – sosiaaliturvamaksujen siirtyminen palkansaajien maksettavaksi hiertää

Pääministeri Sanna Marinia kritisoitiin Ylen haastattelutunnilla siitä, että hallitus on tehnyt kamalan vähän päätöksiä eikä sillä ole kiire mihinkään.
Kotimaa

Pääministeri Sanna Marin: Hallitus joutuu tekemään vaikeita päätöksiä ja käyttämään kovia keinoja työllisyystavoitteeseen pääsemiseksi

Joulukuun lopussa koko maassa oli työttömiä työnhakijoita yli neljä kertaa enemmän kuin avoimia työpaikkoja. Kuvituskuva.
Lukemisto

Professori: Työpaikkoja lisäämällä nostetaan palkkoja, ei työllisyyttä

Paikalliset

Turku onnistunut työttömyyden hoidossa

Daniel Jantunen innostui käsitöistä peruskoulussa. Hän valmistui ompelijaksi erityisammattiopisto Spesiasta 2018 ja työskentelee nyt ompelijana KTO:n eli kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksen ompelimossa.
Lukemisto

Daniel Jantunen sai ensimmäisen työsopimuksensa ompelijana – Kehitysvammaisen työllistyminen yhä kovin harvinaista

Pääministeri Sanna Marin on luottavainen siihen, että hallitus löytää tarvittavat työllisyystoimet.
Kotimaa

Hallitus antaa vauhtia työperäiseen maahanmuuttoon – Haatainen lupaa vahtia, että lupaprosessit nopeutuvat

Sanna Marinin hallituksen tiedotustilaisuudessa opetusministeri Li Andersson, sisäministeri Maria Ohisalo, valtiovarainministeri Katri Kulmuni ja Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.
Kotimaa

Näkökulma: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä

Paikalliset

Ammattikorkeakouluista valmistuneet työllistyvät erinomaisesti – "Osaajille on hirveän hyvä kysyntä"

Paikalliset

Turun seudun 15–17-vuotiaita nuoria pyritään työllistämään kesätöihin yhdistyksiin

Kaarisiltaa maalaava Vertti Laine innostui työpajassa puutöistä ja aikoo nyt suunnata etsimään töitä alalta.
Lukemisto

Vertti Laine sai uutta puhtia elämään nuorten työpajalta – ”Mieluummin olen täällä tekemässä hommia kuin kotona”

Paikalliset

Kovat ennätysluvut uusien työpaikkojen määrässä Varsinais-Suomessa – Viime vuonna paikkoja syntyi laajasti eri aloille

Orpo puhui kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä.
Kotimaa

Orpo: Suomi tarvitsee 120 000 uutta työllistä ­– "Hallituksen ohjelmalta on nyt pohja pois ja sen on korjattava kurssiaan"

Työministeri Tuula Haatainen kertoi panevan luottamuksensa kolmikantaiseen työllisyystoimien valmisteluun, vaikka vastuu ratkaisujen löytämisestä on viime kädessä hallituksella.
Kotimaa

Ministeri Haataisen mukaan työllisyystoimien valmistelu etenee aikataulussa: "Ymmärrän, että malttamattomuutta on aina"

Muuttoliikettä vauhdittaisi esimerkiksi edullisten vuokra-asuntojen rakentaminen kasvukeskuksiin. Arkistokuva.
Kotimaa

Tutkimus: asuinpaikkaa vaihtaneet työttömät työllistyvät todennäköisemmin uudelleen