Työelämä

Oona Ylönen ehti olla seitsemän vuotta Turun ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtajana. Kun hänelle tarjottiin kolmevuotista työelämäprofessuuria, se oli mahdollisuus ja tarjous, josta ei voinut kieltäytyä
Lukemisto

Professori Oona Ylönen vietti onnellisen lapsuuden kahdessa uusperheessä –  "Ajattelin pitkään, että kaikki elävät näin"

Kehitysvammaisten nuorten työllistymistä edistävän Ihme ja kumma joutunee ajamaan alas osakeyhtiön, jonka se perusti viime syksynä. Ihmettä ja kummaa luotsaavat Armi Julkunen ja Jorma Nurminen yrittävät pelastaa työpaikkoja siirtämällä nuoria takaisin tukiyhdistyksen palkkalistoille. Salossa työ on jo aloitettu, mutta Turun Hansan Pannukahvilan osalta tilanne on auki. Arkistokuva.
Paikalliset

Korona kurittaa työelämän heikompiosaisia – Ihme ja kumma yrittää pelastaa työpaikat siirtämällä niitä osakeyhtiöstä takaisin yhdistykseen

Paikalliset

Ruskon tulos painui pakkaselle ja kunta pidentää henkilöstön omailmoituskäytäntöä

Paikalliset

Lomautettua työntekijää koskee kilpailukielto – Laki kannattaa kahlata läpi, jos mielii keikkatöihin

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho esittää humanitaarisin perustein Suomeen saapuneiden maahanmuuttajien rekrytoimista maatalousyrittäjien palvelukseen.
Kotimaa

Halla-aho: maahanmuuttajista apu maatilojen työvoimapulaan – "sopivat kuin nyrkki naamaan"

Tyhjää. Useimmat suomalaisravintolat ovat jo sulkeneet ovensa. Tältä näytti Tampereen Ratinan kauppakeskuksen ravintolamaailmassa viime viikon torstaina.
Kotimaa

Koronatoimet uhkaavat romahduttaa palvelualojen työpaikat – Montako kuukautta Suomen talous voi kestää poikkeusoloja?

Sisustussuunnittelija Malla Tapio työskentelee aina kotitoimistossaan. Minulla on ihannetilanne, sillä olohuoneessa on iso pöytä, johon on mahdollisuus levitellä materiaaleja, hän sanoo. Mittanauhan, hiiren ja muita työvälineitä hän säilyttää työkalupakissa, jonka kerää päivän päätteeksi pois näkyvistä.
TS Koti

Sisustussuunnittelija neuvoo, miten luot toimivan etätyöpisteen – Miksi keittiö ei ole paras paikka ja miten viihtyä kotona 24/7?

Uudenmaan eristäminen vähentäisi junaliikennettä entisestään. VR on jo nyt peruuttanut osan Turun ja Helsigin välisestä junaliikenteestä koronaviruksen takia.
Paikalliset

Uudenmaan eristäminen tyrehdyttäisi pendelöinnin – vaikuttaisi tuhansien ihmisten työssä kulkemiseen

Kotimaa

Lounasseteleillä pystyy nyt maksamaan myös kotiinkuljetettua ruokaa – Verohallinnon päätös voimassa elokuun loppuun asti

Pulikoiminen loppui Ruissalon kylpylässä torstaina, mutta Naantalin kylpylään asiakkaat ovat toistaiseksi tervetulleita. Kylpylät omistavassa Sunborn Saga konsernissa on käyty koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut.
Paikalliset

Ruissalon kylpylä sulki ovensa ja lomautti henkilökunnan – Naantalin kylpylässä asiakkaita otetaan vastaan toistaiseksi

Talous

Työttömyyshuoli nousee koronan takia – YTK:n jäsenhakemukset kasvoivat jo viime viikolla lähes kolminkertaisiksi

Eläkeläiset antavat jo nyt merkittävän panoksen esimerkiksi sijaisina monilla työpaikoilla. Eläkeläisten osallistumista työelämään on kirjoittajan mielestä kannustettava työn joustavuutta lisäämällä ja verotuksellisin keinoin.
Kotimaa

Puheenvuoro: Ilman eläkeläisiä emme kohta pärjää – osallistumista työelämään on kannustettava työvoimapulan taittamiseksi

STTK:n laskujen mukaan suomalaiselta palkansaajalta vie 47 työpäivää ansaita sama summa, kuin mitä ison pörssiyhtiön toimitusjohtaja ansaitsee yhdessä päivässä.
Kotimaa

Suomalaiselta palkansaajalta vie 47 työpäivää kerryttää suuren pörssiyhtiön toimitusjohtajan yksi päiväpalkka – Pomojen palkat kirivät yhä kauemmas

SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä ei halunnut kommentoida palkkioidensa nousua. Arkistokuva.
Kotimaa

Näin kaupparyhmien pomojen palkat nousivat halpuutuksen aikana – S-ryhmässä pääjohtajan kuukausiansio 89 000 euroa, Keskossa 119 221 euroa

Professori Kati Miettunen kouluttaa diplomi-insinöörejä Turussa. Hän on erikoistunut muun muassa aurinkokennoihin.
Paikalliset

Turun yliopiston DI-professuureihin oli tunkua – Kati Miettunen sai paikan, josta oli kiinnostunut 103 hakijaa

Kaupungin liikuntapaikkatyöntekijöitä työskentelee useissa kohteissa ympäri kaupunkia. Vuodesta 2014 alkaen työntekijöitä on rekrytoitu kuukausipalkkaperusteisella sopimuksella. Kuvassa Kupittaan urheilukeskus.
Paikalliset

Kaksi erilaista työsopimusta hämmentää Turun liikuntapaikkojen työntekijöitä – jotkut tienaavat vuoden aikana 10 000 euroa enemmän kuin toiset

Etsivän nuorisotyöntekijän Taru Leppimäen mukaan etsivän työnmuodon rooli nuorten palveluissa on korostunut. Hän muistuttaa, että yksilöllinen ja kokonaisvaltainen työote on ainutlaatuinen. – Se, että nuori kohdataan yksilönä tarkoittaa, että aletaan selvittää juuri sitä asiaa, minkä nuori itse kokee sillä hetkellä tärkeäksi.
Paikalliset

"Neljä silmää näkisi paremmin kuin kaksi" – työparin puute ruuhkauttaa etsivää nuorisotyötä Maskussa ja lähikunnissa

Paikalliset

Klassillisen opiskelijat tutustuvat kulttuurialaan ammattilaisia varjostamalla

Sabina Simola-Ström lähtee hakemaan kolmivuotiasta Alfred-poikaansa päiväkodista iltapäivällä. Etätyön ansiosta perheelle jää enemmän aikaa kuin ennen, sillä päivän tunnit ovat etänä tehokkaampia eikä työmatkoihin mene aikaa. Kokonaisonnellisuus on kasvanut selvästi.
Paikalliset

"Työ ei enää hallitse minua, nyt minä hallitsen työtäni" – Näin saaristossa asuvat etätyöläiset kertovat elämästään

Palkitseminen herättää positiivisia tunteita, kun se on reilua ja läpinäkyvää, sanoo Mandatum Lifen palkitsemispalveluiden johtaja Kiisa Hulkko-Nyman.
Kotimaa

Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

– Julkisella sektorilla on haastava kierros edessä. Uskon, että palkankorotukset seuraavat yleistä linjaa, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola pohtii. Hän kiersi maanantaina Varsinais-Suomessa kuulemassa muun muassa lääkeyhtiö Bayerin kuulumisia.
Kotimaa

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola vierastaa some-keskustelujen vyörymistä työmarkkinapolitiikkaan – "Jyrkentänyt asenteita"

Kotimaa

Miesten yksityisen ja julkisen sektorin palkoissa naisia suuremmat erot

Lastensuojelu on vaativaa työtä ja esimerkiksi kunnissa on huutava pula osaajista.  Profiamin toimitusjohtaja Mikko Ailoranta kertoo, että he ovat löytäneet vielä mukavasti ammattilaisia töihin.
Paikalliset

Profiamin toimitusjohtajana aloittaneen Mikko Ailorannan tavoitteena on viihtyisä työyhteisö, jossa asiantuntijat tukevat ja täydentävät toisiaan

Suomessa synnyttäminen on maailman turvallisinta, mutta siltikin kätilöt ovat ilmaisseet huolensa synnyttäjien ja vauvojen potilasturvallisuudesta.
Kotimaa

Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"

Turun Sanomien toimittaja ja kuvaaja pendelöivät perjantain aamujunalla Helsingin rautatieasemalle. Suosittua työmatkailmiötä on tutkittu Suomessa vain vähän.
Kotimaa

TS pendelöi aamujunalla Helsinkiin – matkalla tavattiin salkunhoitaja, viranomainen ja jugurttia syövä naantalilainen

Talous

Palkkaturvan tarvitsijoiden määrä kasvoi Varsinais-Suomessa – 20 vuotta vanhaa enimmäismäärää tarkastellaan ja päivitetään

Anniina Lehtinen.
Lukemisto

"Tulkaa hakemaan kesätöitä teatterista" – Turussa järjestetään ensimmäistä kertaa nuorten kesätyömessut

Petri Hannula (vas.) tarkastaa sahattuja metallikäyriä yhdessä lähiesimies Andre Lundénin kanssa. Tuettu työ on ollut Hannulalle mielekkäämpää kuin kehitysvammaisille järjestettävä työtoiminta.
Paikalliset

Voidaanko työputkista jakaa paloja osatyökykyisille – kehitysvammaisten työtoiminnassa on kriitikoiden mielestä ongelmia

STTK:n edunvalvonnan johtaja Katarina Murron mukaan työnantajien pitäisi puhua saamastaan taloudellisesta hyödystä. Arkistokuva.
Talous

Työnantajakustannukset pudonneet miljardeilla – sosiaaliturvamaksujen siirtyminen palkansaajien maksettavaksi hiertää

– Haluan uskoa, että hyvän johtamisen tavat toteutuvat meillä Tyksissä, mutta maailma ei ole täydellinen, Tyksin sairaalaylihoitaja Tuija Lehtikunnas sanoo.
Paikalliset

Hoiva-alan johtajat jäävät puun ja kuoren väliin – "Suhteellisen harvoin hyvä johtamistapa toteutuu"