Turun seudun kulttuuri

Sohon Torwet järjestää yhdessä Axelbandetin kanssa Puhallus-festivaalin, johon osallistuu yhdeksän opiskelijaorkesteria ja lähes 250 soittajaa eri puolilta Suomea. Vuonna 1951 perustettuun Sohon Torwiin kuuluu nykyään 50 soittajaa ja ohjelmisto kattaa tyylilajit jenkasta discoon.
Kulttuuri

Opiskelijaorkesterien Puhallus-festivaali tuo Turkuun yhdeksän orkesteria, yli 200 soittajaa ja hurttia teekkarihuumoria

Janina Berman on tehnyt pitkän uran näyttelijänä.
Kulttuuri

Näyttelijä Janina Berman on vuoden 2019 Kulttuuriturkulainen

Markiisi Chirac (edessä vas. Hanna Lindqvist) ja Ludvig XIV (Eero Laine) ovat kumpikin persoja vallalle ja  ihmisten ihailulle. Tästä ei mitään hyvää seuraa. Kaunotar (takana 2. oik. Kaisla Silfver) ja suuri joukko hoviväkeä seuraa tilannetta.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Kaunotar ja hirvio kutsuu yhä uusiin tulkintoihin – Turun nuoren teatterin esityksessä on myös huumoria ja vauhtia

Ishmael Falke ja Sandrina Lindgren kokevat, että mitä enemmän mittaa tutkii, sitä antoisammaksi materiaaliksi se muuttuu.
Kulttuuri

Elämämme on yhtä mittaamista – Full Measures -esitys tarkastelee mittaamisen rajoja ja mahdollisuuksia

Tuukka Vasama ja Timo Ruuskanen sukeltavat Don Quijoten maailmaan klovnerian keinoin.
Kulttuuri

Red Nose Companyn Don Quijote lähestyy Miguel de Cervantesin klassikkoromaania klovnerian keinoin

Simo Heiskanen sukeltaa muun muassa salapoliisi Hönttösen rooliin, samalla kun nukettaa Raxua ja Armia.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Simo Heiskasen kauppakeskuksessa runsaana rönsyävä sooloteos tempaa katsojat naksujen ja riimien maailmaan

Valtteri Haliseva näyttelee yksin Puluboin ja kaikki muutkin roolit.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Yhden näyttelijän Sankari Puluboi jää vaisuksi ilman kavereita

Kahvilan vakiokaarti (Pauliina Saarinen, Kirsi Tarvainen, Aaro Wichmann, Pihla Maalismaa) seuraa jännittyneenä, miten Amélien (Marketta Tikkanen) ja Ninon (Mikael Saari) ensitapaaminen sujuu.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Amélie vapauttaa ankeasta arkirealismista – suositusta elokuvasta tuttu tarina taipuu Turussa viihdyttäväksi musikaaliksi

Kullervo nähdään Kalevalassa sekä nukkena että näyttelijänä (Reetta Moilanen, valkoisessa puserossa). Nukettajina Elena Rekola (vas.) ja Nanna Mäkinen.
Kulttuuri

Video: Voiko Väinämöisen nähdä muuten kuin vanhana miehenä? – Åbo svenska teaterin Kalevalassa kaikki esiintyjät ovat naisia

Taloudellisessa ahdingossa elävän peruukintekijän (Rasmus Hirvonen) perheessä lapsetkin (Saara Liljavirta, Julia Vuori ja Siiri Liljavirta) joutuvat töihin, mutta Cathrine (Kaisla Silfver) kantaa päävastuun saamatta arvostusta.
Kulttuuri

Video: Turun nuoren teatterin Kaunottaren ja hirviön sanoma on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan

Turun satama.
Paikalliset

Testaa Turku-tietosi kuvavisassa

Kulttuuri

Konserttiarvio: Klassikkosinfonia vitsikkään uutuuskonserton parina ei enää innosta TFO:n yleisöä

Puluboin (Valtteri Haliseva) perustarve on saada rakkautta ja tulla nähdyksi. Puluboin hahmo puhuu peliriippuvuudesta, ihmisen luontosuhteesta, tosiystävyydestä ja sisäisestä sankariudesta.
Kulttuuri

Puluboi lentää syyskuussa Kuusiston linnanraunioilla, ensi kesänä on luvassa jatkoa

Amélien (Marketta Tikkanen, keskellä) mielikuvitusmaailmassa riittää väriä ja valoja.
Kulttuuri

Video: Menestyselokuvasta tuttu Amélie tuo koko värikkään ja rikkaan mielikuvituksensa Turun kaupunginteatteriin

Apo Apposen tarina perustuu Juhani Känkäsen lastenkirjasarjaan. Lastenteatteri Kurnuttavan Sammakon esityksessä Apon rooliin eläytyy Thomas Dellinger.
Kulttuuri

Hyvää huomenta, Apo Apponen -esitys kiertää hauskuuttamassa Turun kirjastoissa – Huumori kumpuaa arkiaamun kommelluksista

Doc Loungen Roos Hekkens (vas.) ja Anni Savolainen haluavat tarjota yleisölle kokonaisvaltaisen elämyksen. Dokumentit avaavat heistä uusia näkökulmia todellisuuteen. Doc Lounge starttaa tiistaina Bar Ö:ssä. Turussa Loungeja on järjestetty vuodesta 2011.
Kulttuuri

Tiistaina alkava Doc Lounge -klubi avaa Leonard Cohenin ja hänen norjalaisen muusansa rakkaustarinaa

Jussi Lepistön työ WIP (Work in progress/ War in progress). Lepistö on työstänyt sekatekniikalla tehtyä teosta vuodesta 2008 alkaen, (pienoismalli). Taustalla kuvaamassa Katja Lehmussaari.
Kulttuuri

Vanhalla viinatehtaalla nähdään Manillan tiloissa työskentelevien taiteilijoiden töitä

Myrsky Rönkän ja Marjut Hernesniemen pariakreobatiassa tarkastellaan lajien välisiä vuorovaikutussuhteita ja tehdään symbiottista nykysirkusta.
Kulttuuri

Sirkusarvio: Symbioosia käsittelevä nykysirkusesitys koostuu silottelemattomasta ilma-akrobatiasta ja koskettavista tarinoista

Don Juan (Eero Aho) kiinnostuu ex-vaimostaan Dona Elvirasta (Minna Hämäläinen) vasta silloin, kun tämä on jättämässä hyvästejä eli muuttumassa taas uudelleen valloitettavaksi kohteeksi. Enää Don Juanin vetovoima ei kuitenkaan tepsi.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Eero Aho ja Hannes Suominen loistavat Don Juanin tähtinä – Turun kaupunginteatterin Molière-tulkinta vie katsojaa kuin pässiä narussa tekopyhyyden ytimeen

Kulttuuri

Konserttiarvio: Flame Jazzin syksyn avajaistapahtuma toi sähköä saksofoniin ja savua soittoon

Wendy (Merja Larivaara) tuo ensitreffeille juustoa. Tuliainen hämmentää Jonathania (Kari-Pekka Toivonen).
Kulttuuri

Teatteriarvio: Linnateatterin Kahden kauppa on mielikuvitusta kutkuttavaa viihdettä

Douglas Blair sanoo, että yksi tärkeimmistä asioista, jonka hän yrittää rokkiakatemiassa opettaa, on itsevarmuus. Lavalla pitää seistä niin kuin omistaisi sen.
Kulttuuri

Heviyhtye W.A.S.P:n kitaristi Douglas Blair löysi onnensa Suomesta: asuu laivassa Turussa, opettaa nuoria ja opiskelee itse Ikaalisissa

Kulttuuri

Konserttiarvio: Filharmonisen orkesterin syyskauden avauksessa kuultiin Rokokoo-muunnelmat rock-maustein

Yo-kylä Block Partyn järjestäjät haluavat luoda yhteisöllisyyttä. Edessä Pia Jalonen, takana vasemmalta Tiia Laakso, Tia Merisaari, Hanna Mäenpää, Marika Tiensuu ja Mika Mäkiaho.
Kulttuuri

Ylioppilaskylän henki tiivistyy lauantain korttelijuhlassa nimeltä Yo-kylä Block Party

Aurinkobaletin Urmas Poolamets, Patrick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki kuukävelevät Sanna Silvennoisen Time of My Life -esityksessä.
Kulttuuri

Tanssiarvio: Aurinkobaletti liikkuu hersyvän kasariviihteen maailmassa Time of My Life -esityksessä

Paikalliset

Turku vahvistaa imagoaan omalla brändikäsikirjalla

– Varissuolla työskenteleminen on ollut iloinen yllätys. Siellä on urbaania, eläväistä ja kansainvälistä, ja ihmiset ovat ystävällisiä, sanoo Lontoosta Turkuun muuttanut Anna Hälli.
Kulttuuri

Turun lontoolaisin paikka järjestää lähiöfestivaalin

Paikalliset

Katso videot aamun keskustelusta: Minkälainen on Turku vuonna 2029?

Mikko Granström ja Jussi Vahvaselkä toivovat, että turkulaiset löytävät uusitusta Dominosta itselleen viihdeolohuoneen.
Kulttuuri

Video: Kurkista Linnateatterin uuteen teatteriravintola Dominoon

–En voi kieltää rakkauttani keneltäkään, jonka katson sen ansaitsevan, puolustautuu Eero Ahon esittämä Don Juan. Palvelija Sganarelle (Hannes Suominen) joutuu seuraamaan viereltä isäntänsä moraalittomia tekosia.
Kulttuuri

Video: "Mikään ei voi hillitä kuohahtavia halujani" – Maailman tunnetuin viettelijä saapuu Turkuun