Teemat

Luonto Plussan luontoasiantuntija, Turun yliopiston eläinmuseon konservaattori Ari Karhilahti (vas.) ja toimittaja Ann-Mari Rannikko ihmettelevät kaatuneita kuusia ja kaarnakuoriaisen tuhoja.
Luonto

Luonto Plus: Ruokaretkellä Ruissalon Kuuvassa

Ennen tätä vuotta Pietarin katoille ei ollut virallisesti asiaa. Viranomaiset sulkivat kaupungin katoille johtavat portaikot ja naulasivat kattoluukut kiinni elokuussa 1997.
Matkailu

Kattoturismi kasvaa Pietarissa – "Kaikki tietävät, että jos sattuu vakava onnettomuus, viranomaiset kieltävät katoilla kulkemisen"

Teemat

Kerro meille, mikä on ollut paras tai pöljin joululahjasi ikinä

Näyttävä charlotte vaatii hiukan vaivaa, mutta riittää isollekin porukalle. Kumoa ja tarjoile kinuskikastikkeen ja pipareiden kanssa.
Reseptit

Piparitaivaan uudet tähdet tulevat tässä: briejuustotäytteinen kakku, chilipiparit, vegaaniset tryffelit sekä jouluinen charlotta

– Kaali, juurekset ja kotimaiset omenat ovat syksyllä parhaimmillaan, tuoreita ja edullisia, aivan mahtavaa lähiruokaa, Riitta Laatu hehkuttaa.
TS Ruoka

Tuunaa, älä tuhlaa – näillä vinkeillä ruokakulut pysyvät kurissa niin eläkeläispariskunnan kuin vegaaninkin kotona

Yläluomileikkauksessa poistettava ihoalue piirretään silmäluomelle. Arpi jää yläluomen vakoon, joten sitä ei arkielämässä huomaa.
Terveys

"Roska" silmässä olikin oma silmäluomi – Seurasimme leikkausta, jonka syynä ei läheskään aina ole ulkonäön korjaaminen

Eija Jalkanen istuu Karvosten kodin lattialla pienen tyttärensä ja Adina Karvosen kanssa. Hän on tullut Kouvolasta asti Turkuun tapaamaan ystäviään. Nebiu Karvonen juttelee pöydän ääressä äitinsä Heidi Karvosen kanssa.
Sisusta

Turkulainen Karvosen perhe karsi tavaraa muuttaessaan pieneen puutalokotiin: "Vähissä tiloissa asumisessa on paljon hyvää"

Kirjastoauto pysähtyi Turun Huhkolassa, kun Turku TV tuli haastattelemaan käyttäjiä ja henkilökuntaa.
Teemat

Retrovideo: Kun vanhoilla kirjastoautoilla oli viimeinen vuosi

Kipsin levitykseen riittää tavallinen traktori. Kipsikäsittelyn avulla voidaan puolittaa fosforivaluma pelloilta vesistöihin.
Tiede

Saaristomeren valuma-alueen pelloista liki neljännekselle kipsiä 2020–2022 – Fosforinhuuhtouma lohkoilta voi puolittua

Onko kierrättäminen tarpeeksi helppoa? Miten sitä voisi helpottaa ja parantaa? Osallistu kyselyyn.
Teemat

Ota kantaa: Onko kierrättäminen tehty riittävän helpoksi?

Urusvuoren Pirunpesäksi nimetty haljennut siirtolohkare on Suomen toiseksi suurin siirtolohkare.
Luonto

Luonto Plus: Melko "tulinen" retkikeitto Turun Urusvuoressa jääkautisen siirtolohkareen kainalossa

Anette Johansson kehottaa rohkeasti maistamaan uusia makuja.
TS Ruoka

Tunnetko rambutaanin, cherimoyan ja pithayan? Eksoottiset hedelmät tuovat vaihtelua lautaselle

Igor Bianco on ammatiltaan tryffelinmetsästäjä. Ilman koiriaan Lolaa ja Susia hän ei arvokkaita valkotryffeleitä löytäisi Barolon metsistä.
Reseptit

Valkoisen tryffelin sesonki on parhaimmillaan Piemontessa – tee tryffelifondue ja pähkinäkakku italialaiskokkien tapaan

Ensin iti pelkkä siemen ulkomaille muutosta, mutta uteliaisuus ja mahdollisuudet saivat sen puhkeamaan kukkaan. Nyt Anna Kuuselalla on takana seitsemän vuotta ulkomailla.
Matkailu

Haaveiletko muutosta ulkomaille? Lontoossa työskentelevä Anna Kuusela kertoo vinkit onnistumiseen

Maija Kyyrönen pleittaa eli asettelee sienirisoton kauniiksi annokseksi lautaselle.
Reseptit

Viini tuo ruokaan makua ja hapokkuutta – Nuoret turkulaiset ravintolakokit koostivat menun jalon juoman ympärille

Viimeisten parin vuoden aikana Saku Tuominen opetellut eri paikoissa syödessään maistamaan, mistä hän pitää ja mitä tekisi itse toisin. ”Sinusta tulee hyvä viiniasiantuntija, jos keskityt loppuelämäsi siihen ensimmäiseen kulaukseen”, Tuominen sanoo.
Reseptit

Uutisvuodon isä, idealisti ja kulinaristi syö halvalla mutta laadukkaasti ja pyrkii kotonaan nollahävikkiin – Näin se onnistuu

TS Ruoka

TS:n lukijat kertovat: Moni syö ulkona joka viikko – valtaosan lautasella kotiruokaa

Farmasian tohtori Johanna Uhari-Väänänen esittelee Viikin Biokeskuksessa kryostatti-nimistä laitetta, jolla viipaloidaan rottien aivoja.
Terveys

Juopporotat auttavat selvittämään, miksi alkoholisti retkahtaa – uudenlainen lääke vähensi ylilyöntien määrää

Nousukaudella suositaan usien kirkkaita värejä, kun taas epävakaina aikoina pelataan turvallisten murrettujen sävyjen kanssa.
Sisusta

Rauhoittaako sininen ja lisääkö punainen todella energiaa? Asiantuntija teilaa yleiset väittämät sisustusvärien vaikutuksista

Moottorin optimointi kohensi Hannun auton suorituskykyä, mutta hän ei aio ulosmitata lisätehoa ja muuttaa omaa ajotapaansa repivämmäksi. "Halusin testata, kuinka auto muuttuu."
Liikenne

Lastu tuo moottoriin lisää tehoja ja omistajalle vastuita – Näin virität autosi laillisesti

Tiede

Näin kaukana Maasta on lähin tähti – matkailu toisiin aurinkokuntiin on vielä fantasiaa

Isosuon reitistö on syyttä jäänyt unohduksiin.
Luonto

Luonto Plus: Isosuon luontopolku on lähiliikuntaa kaipaavalle oiva kohde

Mehevät kurpitsapihvit saavat makua parmesaanista.
Teemat

Nosta maukas kurpitsa päärooliin: modernit makkaraperunat ja pihvit paistuvat pannulla, täytetty juhla-ateria paahtuu uunissa

Ernst Lampén ja Wolter Stenbäck kuvattuna vuonna 1921 todennäköisesti Sodankylän ja Ivalon välillä. Stenbäck jäi Inariin aloittaen siellä matkailun kehittämistyön. Lampén ja kuvan ottanut Ragnar Numelin jatkoivat matkaansa hevoskärryillä Petsamoon läänin maaherran Ilmari Heleniuksen luokse Alaluostarille. Tämä tapaaminen oli Seppo J. Partasen mukaan tärkeä koko Suomen matkailun kehittämisen kannalta.
Matkailu

Näin Suomessa lomailtiin 1900-luvun alussa, kun matkailu oli vielä harvojen huvia

Terveys

Ole Fit -kuntosaliketju avaa Turun lisäksi Naantaliin – pääomasijoittajalle osuus yhtiöstä

Ritva Setälä
Puutarha

Puutarhapuuhailija: Vuodenaikaminuuksia

Minna Aalto (oik.) ja pilates-ohjaaja Taru Uusitalo näyttävät, millaisista liikkeistä on hyötyä aivoverenkiertohäiriöön sairastuneille. Tässä on helppo perusliike, joka vahvistaa pakara- ja vatsalihaksia. On tärkeää suorittaa liike pakara- ja vatsalihaksilla ja pitää selkälihakset rentoina. Huomaa, että lantio ei kierry yläasennossa.
Terveys

Aamuyöllä iskenyt aivoinfarkti pakotti turkulaisen Minna Aallon hidastamaan työtahtiaan – Näin pilates tukee kuntoutusta

200-neliöisessä Villa Roihassa on avaraa. Osa alakerrasta on auki ylös kattoon asti. Erilaisilla ratkaisuilla, kuten epäsuoralla valaistuksella, tilasta on saatu mielenkiintoinen.
Sisusta

Suomen ensimmäinen Joutsenmerkin saanut omakotitalo sijaitsee Kaarinassa – Tältä Roihan perheen kotona näyttää

Odottavan aika on pitkä lentoasemalla. Yli kolmen tunnin myöhästymisen jälkeen matkustaja on oikeutettu jopa 600 euron kertakorvaukseen, jos maksun muut edellytykset täyttyvät. Lentoyhtiöiden vapaaehtoisessa maksuhalukkuudessa on suuria eroja, ja pahimpia erimielisyyksiä on ratkaistu kuluttajariitalautakunnassa.
Liikenne

Lennon viivästyminen ei takaa automaattisesti korvauksia – Näin lautakunta perustelee kuusi korvauspäätöstä

Turun biotiedekeskuksen johtaja John E. Eriksson ja kuvantamisasiantuntija Markku Saari kertovat, että Turun erikoisosaamista biokuvantamisessa on superresoluutio. Kolmiulotteisella mikroskoopilla on saatu näkyviin yksittäisten syöpäsolujen kulku seeprakalan verisuonessa.
Tiede

Turkuun biokuvantamisen Euroopan johtokeskus – tutkijat pääsevät kiinni kansainvälisiin huipputekniikoihin