Teatteri

Nymfi (Minna Tikkanen) ja Ihminen (Jenni Asunen) pariakrobatian pyörteissä sirkusopiskelijoiden harjoitustilassa Sepänkadun kampuksella.
Kulttuuri

Pianosirkus tuo laitilalaiseen monitoimihalliin akrobatiaa, viisi flyygeliä, 25 soittajaa ja hiuksista roikuntaa

Kun Biitsi, Heidi M. Wee (vasemmalla) ja Kim Modig (oikealla), hoitaa Juha Valkeapäätä (keskellä) on tunnelma terapeuttinen.
Kulttuuri

Arvostelu: Juha Biitsillä on palapeli, jonka osista syntyy joko kaunis kuva tai keko toisiinsa sopimattomia kappaleita

Ada-Maria Nygård (vas.), Tatu Launiainen, Viljami Törrönen (edessä vas.), Linda Smirnova, Katriin Ozornina (takana vas.), Sofia Bernoulli, Assi Lehtovaara, Henry Vaga, Ilona Lastunen ja Arttu Luonsinen matkaavat Pimeässä metsässä.
Kulttuuri

Salon lukion musiikkiteatterikurssilla astutaan rohkeasti Pimeään metsään ja kohdataan sen tarjoamat laululliset haasteet

Tom Petäjä (vas.), Linda Wiklund, Teemu Aromaa ja Miska Kaukonen yrittävät päästä ensi kesänä eroon erilaisista asioista Turun kaupunginteatterin ja Emma Teatterin kesäkomediassa Helppo ero.
Kulttuuri

Teemu Aromaan näyttelemä terapeutti haluaa eroon kaikesta – näyttelijä itse on konmarittanut omaisuutensa rakkauskirjeitä myöten

Elvis (Lassi Sairela) villitsee tänä keväänä Tanssiteatteri Erissä. Kuvassa myös Karoliina Lummikko (vas.), Eeva Soini, Laura Alho ja Toni Laakkonen.
Kulttuuri

Elvis tekee näyttävän paluun Tanssiteatteri Erin Jukeboxin saloissa

Arkistokuva.
Kulttuuri

Turun yliopiston tutkijat nousevat kaupunginteatterin lavalle – Innoittajana Helsingin Sanomien formaatti Musta laatikko

Klever Dancen Framework-teoksessa myös varjokuvat synnyttävät jännitettä ja jännitystä Helenin (Carolina Mancuso) jähmettyessä näkymän edessä.
Kulttuuri

Tanssiarvio: Hypnoottisen hyvin tanssittu, kauttaaltaan erinomainen Framework saa odottamaan Klever Dancen tulevia teoksia

Väykkä (Ritva Huotari) ja Maukka (Janne Mattila) viihdyttävät kaikenikäisiä Kaarina-Teatterissa.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Maukka, Väykkä ja Murhinen ratkaisevat elämän tarkoituksen − Kaarina-Teatterin lämminhenkinen esitys ei aliarvioi lasta

19-vuotias (Amanda Nyman, vas.), 43-vuotias (Daniela Franzell) ja 70-vuotias (Monica Nyman) täydentävät toistensa tarinaa Kvinnor 3 -näytelmässä.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Naisen kolme elämää – Kvinnor 3 on rohkaiseva tarina elämänvalheen selättämisestä

Broadway-musikaali Amélien täyttöaste oli 96 prosenttia. Amélieta näyttelee Marketta Tikkanen ja hänen naapuriaan Julien Dufayelia Jouni Innilä.
Kulttuuri

Turun kaupunginteatteri houkutteli yli 146000 katsojaa – Paras tulos 35 vuoteen

Lippuja on lainattavissa muun muassa kuuteen Turun kaupunginteatterin Amélie-näytökseen.
Paikalliset

Lainalipulla teatteriin ja konserttiin – pääkirjasto laajensi valikoimaansa kausikorteista kulttuuriin

Maukka-kissa (Janne Mattila), Väykkä-koira (Ritva Huotari) ja päästäiseksi osoittautuva Karhu Murhinen (Kristiina Koljonen) pohtivat kysymyksiä jokaisen ainutlaatuisuudesta ja kasvamisesta Kaarina-teatterin veikeässä näytelmässä.
Kulttuuri

Kaarina-teatterin Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen on rohkaiseva tarina ystävyydestä ja vanhenemisesta

Näyttelijä (Jerry Sarlin) ratkaisemassa mustapukuisen naisen (Johanna Saarinen) arvoitusta.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Salon teatterin kummitustarinalle luodaan hyytävä tunnelma näyttelijöiden vahvoilla suorituksilla sekä teknisillä ratkaisuilla

Kristian Lever on tehnyt tähänastisen uransa kansainvälisillä näyttämöillä. Nyt hän on muuttanut takaisin Suomeen.
Kulttuuri

Kristian Lever sai 16-vuotiaana tanssiherätyksen ja suuntasi Eurooppaan – Kotimaan valloitus alkaa Turusta

Amanda Nyman, Jerry Wahlforss, Daniela Franzell ja Monica Nyman ovat kokeneet Kvinnor 3:n vaativan näyttelijöiltä poikkeuksellisen intensiivistä läsnäoloa.
Kulttuuri

ÅST:n uusi draama Kvinnor 3 pureutuu elämänvalheisiin ja pakottaa näyttelijät laittamaan itsensä täysillä likoon

Marjut Ruusumo (Olga, vas.), Sari Koskela (Eeva) ja Minna Suomi (Hertta) luovat mainion henkilökolmikon Paimion kesäteatterin talviesityksessä.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Musikaalin lumo valtaa Iltatähden – Paimiolaisten hoivakotiin sijoittuva teos on sanomaltaan mitä terveellisin

Tietokirjallisuus on ollut tänä vuonna laadukasta. Pekka Juntti, Anna Ruohonen, Jenni Räinä ja Antti Jokiranta saivat teoksestaan Metsä meidän jälkeemme tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon.
Kulttuuri

Nämä kolahtivat – Turun Sanomien kulttuuritoimitus kokosi perinteiseen tapaan suosikkinsa vuoden kulttuuritarjonnasta

–Työni on kovin matemaattista, tarjousten ja numeroiden kanssa pelaamista, joten insinöörille on iso hyppy tulla teatterinmaailmaan, mutta ihan hauskaa ja mielenkiintoista tämä on ollut, miettii Jarmo Mäkinen.
Lukemisto

Jarmo Mäkinen uskaltautui lavalle 58-vuotiaana – "Näytteleminen on tavallaan ollut unelmani"

Pauliina Salonius on työskennellyt Salon Teatterin taiteellisena johtajana kaksi vuotta. Parhaillaan hän ohjaa sinne uudenvuodenaattona ensi-iltansa saavan jännitysnäytelmän Mustapukuinen nainen. Taustalla valosuunnittelija Timo A. Aalto (vas.) ja tekniikasta vastaava Esteri Mäkinen.
Kulttuuri

Pauliina Salonius on nuuhkinut turkulaisten teattereiden kulissipölyä vauvasta asti – Ensi syksynä hän vaihtaa Salon Seinäjokeen

Teatterisihteeri Markus Kaustell (ylhäällä) esittelee Turun ylioppilasteatterin tiloja. Vuokranantajan vaihtuminen Turun yliopistosäätiöstä JKK-Kiinteistö Oy:ön jännittää teatterilaisia. Kuvassa myös ohjelmistossa parhaillaan olevan Mysteerio Buffon tuottaja Ruut Luoto.
Kulttuuri

Kommentti: Turun ylioppilasteatterin jäsenenä en nukkuisi öitäni rauhallisena

Turun ylioppilasteatteri on toiminut vuodesta 1979 vihannesvarastosta teatteritilaksi kunnostettussa rakennuksessa Linnankatu 24:ssä. Lähivuosina sen naapuriin on nousemassa asuinkerrostalo.
Kulttuuri

Turun ylioppilasteatterin uusi omistaja rakentaa kerrostalon teatterin kylkeen – "Pihalla on hetken päästä iso monttu"

Patrick Di Quirico pääsee käyttämään Snödrottning - Lumikuningatar -teoksessa tanssin kielen lisäksi suomen, ruotsin ja saamen kieltä. –Repliikkini eivät ole kovin pitkiä, mutta niiden opettelu vei kyllä aika kauan aikaa, italialaistanssija kertoo. Kuvassa myös Elina Raiskinmäki.
Kulttuuri

Aurinkobaletin italialaisvahvistus pärjää Turussa englannilla ja suomen no niin -sanaparilla, mutta kiroilemisen hän hoitaa äidinkielellään

ÅST:n Kalevala-tuotanto sai tämän vuoden Aurora-mitalin Varsinais-Suomen maakuntaliitolta.
Paikalliset

Maakuntaliiton Aurora-mitali myönnettiin Åbo Svenska Teaterin Kalevala-tuotannolle

Keski-ikäistyneet Raph (Thomas Dellinger, vasemmalla), Leo (Akseli Hannula, keskellä) ja Don (Arttu Aarnio) palaavat nuoruuden vimmaan mutanttininjakilpikonnina.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Aikuistumisen kanssa kipuileva Keski-ikäiset mutanttininjakilpikonnat on onnistunut nostalgiatrippi

Notre Damen massiiviset kellot on tehty styroxista ja pintakäsitelty eri tavoilla metallin näköisiksi.
Lukemisto

Marjatta Kuivasto suunnitteli Suomessa Notre Dame -lavasteita, kun kirkko paloi – "Se tuntui jotenkin kohtalonomaiselta"

Kalle Lehto leikittelee perinteisen hevossirkuksen ideoilla. Keppihevoset ovat korvanneet oikeat eläimet.
Kulttuuri

Chevalier-soolossa keppihevonen taipuu monipuoliseksi sirkusvälineeksi

Satu Rasila sai Turun teatterisäätiön elämäntyöpalkinnon Katoava maa -näytelmän viimeisen näytännön yhteydessä Turun kaupunginteatterissa tiistai-iltana.
Kulttuuri

Turun teatterisäätiön elämäntyöpalkinnon saanut Satu Rasila on kokenut keskinkertaisuuden kauhun ja pettymyksiä työssään – ja siitä hän on kiitollinen

Thomas Dellinger (vas.), Akseli Hannula, Arttu Aarnio ja Harri Ahola leikittelevät lapsuutensa sankarihahmoilla.
Kulttuuri

Keski-ikäiset mutanttininjakilpikonnat pakenevat taantumustrilogian toisessa osassa ihmisyyden haasteita viemärien varjoihin

Viiru (Lisa Salonen) ja Pesonen (Juha-Petri Salmi) virittäytyvät joulun tunnelmaan.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Viiru ja Pesonen heräävät henkiin Jo-Jo teatterin joulunäytelmässä

Treeniteatteri ja Anu Hoskin tuovat joulunalustunnelmaa kirjastoihin ja päiväkoteihin Minttu-tontun tarinan siivittämänä.
Kulttuuri

Minttu Metsätonttu joutuu ongelmiin popsittuaan kaikki kalenterisuklaat – Kirjastokiertueella selviää miten Mintun oikein käy