Sunnuntai

Kaatuneita sotilaita kätketään kenttähautausmaahan Tolvajärvellä 1941.
Lukemisto

Kaatuneiden muistopäivä tänään: Kaatuneista huolehtiminen oli niin rankkaa, että jotkut anoivat pääsyä rintamalle

Kirkkoketo on vanha hakamaa, joka on käyttönsä jälkeen saanut kasvaa vapaasti satakunta vuotta. Sen puusto on pääasiassa mäntyä ja kuusta, mutta alueella on myös tammia ja pähkinäpensaita.
Lukemisto

J. V. Snellman 170 vuotta sitten: Hakatkaa metsät paljaiksi

Pietarin läntinen ohitustie on sujuvoittanut sekä metropolin sisäistä että kaupungista poispäin kulkevaa liikennettä.
Lukemisto

Venäjä toteuttaa isoja tiehankkeita tiukasta taloustilanteesta huolimatta – Suomen suuntaan johtavat väylät ovat tärkeitä Putinin lähipiirille

Filosofian professori Joseph Almog pitää tärkeänä kannustaa nuoria tutkijoita.
Lukemisto

Filosofi Joseph Almog karsastaa älypuhelimia ja rakastaa Turkua – "Suomi tuntui kuin keitaalta"

Urpo Koponen pitää aina saappaita jalassaan käärmemetsällä. Siirtäessään käärmeitä talojen pihoilta muualle hän käyttää viiltosuojakäsineitä, haarakeppiä ja haavia.
Lukemisto

Kyy on purrut Urpo Koposta kolmesti, mutta silti hän näkee vain kauniita käärmeunia

Kristian Bulgakov kuuli puoli vuotta sitten isältään Sergei Bulgakovilta, että tämä oli osallistunut Tshernobylin puhdistustöihin. Bulgakovin sotilaspassiin on merkitty säteilyaltistuslukemia.
Lukemisto

Kaarinassa asuva perheenisä vietiin karjavaunussa Tshernobyliin – reaktorin katolla sai siivota puolitoista minuuttia, sitten soi sireeni

Perhe kuorii männyn nilettä pettuleivän valmistusta varten. Kuva on otettu ilmeisesti Kuopion seudulla vuosien 1918–1919 aikana. Sisällissotaa seurannut pula-aika sai valtion kehittämään maan omavaraisuutta ja huoltovarmuutta. Seuraavina vuosina perustettiin myös hädänalaisten avustusjärjestöjä, kuten Mannerheimin lastensuojeluliitto.
Lukemisto

Vappua vietettiin Suomessa sata vuotta sitten nälänhädän partaalla ja Pietarin valloittaminen mielessä

Lukemisto

Näin lukijat ratkaisevat Ruissalon pulmat – satamaparkki, robottibussi ja rannalle aurinkotuoleja

Puolueiden puheenjohtajat seurasivat Pikkuparlamentissa ääntenlaskennan etenemistä vaalisunnuntaina. Jussi Halla-ahon (kesk) johtama perussuomalaiset jäi äänimäärässä laskettuna lopulta 7 666 äänellä toiseksi Antti Rinteen (vas) johtamalle Sdp:lle.
Lukemisto

Entä, jos vaalitulos laskettaisiin toisin? Laskukaavaa vaihtamalla muuttuisi eduskunnan lisäksi jopa hallitustunnustelija

Ylivieskan kirkon polttajalla oli diagnosoitu skitsofrenia. Hänellä oli takanaan avioero ja meneillään huoltajuusriita. Hänet määrättiin syyntakeettomana pakkohoitoon.
Lukemisto

"Hiljainen reppahousu", psyykkisesti sairas, huomiota hakeva avunhuutaja – näin on kuvailtu kirkkojen tuhopolttajia

Näin on nyt. Kelan läntisen vakuutusalueen terveyshuoltoetuuksien päällikön Riitta Hankan pöytä on paperiton. Kaikki tarvittava tieto löytyy koneelta. Koska palaverit pidetään Skypellä, paperin ohella myös matkustaminen on vähentynyt.
Lukemisto

Paperiton konttori on vasta alkua – Kelassa tukipäätökseesi ei tarvita välttämättä edes ihmistä

Parkkipaikan löytäminen voi viikonloppuisin olla Ruissalossa vaikeaa. Moni ulkoilija pysäköi autonsa Kasvitieteellisen puutarhan lähistölle.
Lukemisto

Ruissaloon hybridibussi tai uusi silta? Kerro meille, miten ruuhkautuvan saaren ongelmat voisi ratkaista

Komission ilmasto- ja energia-asioista vastaava tiedottaja Anna-Kaisa Itkonen toivoo, että tuleva komissio olisi nykyistä tasa-arvoisempi. Taustalla näkyvä Berlaymont-rakennus on komission päärakennus.
Lukemisto

Joko on suomalaisen naiskomissaarin aika? Anna-Kaisa Itkonen näkee karut luvut ja toivoo tasa-arvoa EU:n johtoon

Airi Tuominen on joutunut tyytymään yliolkaisiin vastauksiin, kun hän on kysynyt kansanedustajaehdokkailta mitä annettavaa heillä olisi yksinasuvalle aktiiviselle äänestäjälle.
Lukemisto

Airi Tuomisen ääni ei kiinnosta – Suomessa on yli miljoona yksineläjää, mutta heidän asiansa eivät nouse esille vaalikeskusteluissa

Mobiiliyritys Xiaomin perustaja ja toimitusjohtaja Lei Jun puhui tuotteen julkistuksessa helmikuussa 2019 Pekingissä. Suurvalta Kiina pysyy teknologiakehityksen aallonharjalla monin keinoin, muun muassa tutkimusohjelmilla ja opiskelijavaihdolla ympäri maailmaa.
Lukemisto

Analyysi: Kiina levittää valtaansa suomalaisiinkin yliopistoihin – Hollannissa otettiin käyttöön kymmenkohtainen tarkistuslista

Pääministeriehdokkailla on nyt tarjolla tie EU-vaikuttajaksi. Neljän suuren puolueen puheenjohtajat vaalipaneelissa Vero 2019 -tapahtumassa: vasemmalta Pekka Haavisto, Petteri Orpo, Antti Rinne ja Juha Sipilä.
Lukemisto

Miksi kukaan pääministeriehdokkaista ei halua nostaa esiin EU-osaamistaan? Tarjolla olisi tie eurooppalaiseksi vaikuttajaksi

Vajaa kymmenhenkinen opiskelijayhdistyksen työryhmä järjesti vanhusten hoivakodin asukkaille teehetken. Groningenilaisessa De Pelsterissä kaikki asukkaille järjestettävät viikkotapahtumat syntyvät vapaaehtoistyöllä.
Lukemisto

Hoivakoti yhdisti sukupolvet Hollannissa – nyt opiskelijat pitävät seuraa vanhuksille, ja yksi nuorista jopa asuu heidän kanssaan

Yli 2 000 poliisia vastasi Lännen Median poliisikyselyyn vuoden 2016 alussa, kun turvapaikanhakijoita oli juuri tullut maahan ennätysmäärä. Sosiaalisessa mediassa jaettua juttua kuitenkin luettiin niin kuin kysely olisi tehty ihan vasta.
Lukemisto

Kolumni: Lue päivämäärä tarkasti – juttu voi olla vanhentunut

Venäjä on siirtymässä absurdin aikaan. Mielenosoittajat vaativat muutoksia "maan sosiaalis-taloudelliseen suuntaan" Moskovassa, kun Krimin valtauksesta tuli viisi vuotta ja Neuvostoliiton hajottaneesta kansanäänestyksestä 28 vuotta.
Lukemisto

Puheenvuoro: Kirjailija Viktor Jerofejev: "Venäläiset ovat kyllästyneitä odottamaan uutta aikakautta"

Lukemisto

Tältä näyttää poliisin takavarikkovarastossa Turussa – Hyllyt pursuilevat verisiä kenkiä, huumeruiskuja, aseita ja rahaa

Lukemisto

Suomalaiset johtavat kunnianhimoista polttoaineprojektia: Perunaa muistuttavan kasvin jäte bioetanoliksi Thaimaassa

Lukemisto

"Isis oli vesikauhuinen koira, joka hyökkäsi kaikkien kimppuun yhtä aikaa" – Nyt se on lähes lyöty, mutta terrorismin uhka jatkuu

Lukemisto

"Jos nykyinen meno jatkuu, se on sata vuotta ja soromnoo" – Aki Kaurismäki ottaa nyt kantaa metsien puolesta

Lukemisto

Sotestako nyt sitten kohistaan – vai jostain ihan muusta? Näin vaaleihimme yritetään vaikuttaa

Lukemisto

Entiset sotilaat rakentavat nyt rauhaa Kolumbiassa, mutta väkivallan uhka on säilynyt

Suomenkielinen Ilona Kairinen (keskellä) aloitti puoli vuotta sitten opinnot Åbo Akademissa. Nyt ruotsin kieli on jo arkipäivää.
Lukemisto

Tekniikan oppi ei kelpaa ruotsiksi – Åbo Akademi kärsii hakijapulasta

Havainnekuva 1920-luvun alussa Turkuun hahmotellusta monumentaalisesta liikekeskustasta yhdistyy tässä oikeaan nykymaisemaan. Alla sama suunnitelma näkyy interaktiivisena vaihtokuvana.
Lukemisto

Mitä jos Turun linnan tienoo näyttäisi tältä? Katso vaihtokuvat toteutumattomasta kaupungista

Lukemisto

Köyhäksi 90-vuotiaana: Vanhuksen talous voi romahtaa, kun puoliso joutuu hoivakotiin

Lukemisto

Puoliso lähti, kun autonvientireissu Norjaan venähti seitsemäksi vuodeksi – lue äeskarilaisen kalastajan erikoinen elämäntarina

Qvidja Kraftin hallituksen jäsen Saara Kankaanrinta seuraa, kuinka tekninen johtaja Marko Niskanen päästää varovasti suomikrobi-liuosta pulloon. Mikrobit ovat voimalan salaisuus.
Lukemisto

Katso video ja kuvagalleria: Miljardöörin maatilalla Paraisilla pörisee ihmeellinen voimala