Seniorit

Mika Vuorinen on ollut mukana Pursiaisten Tenhon toiminnassa yli 20 vuotta.
Markku Taanila tiedostaa, että ikäihmiset ovat valtava markkina, joka toivottavasti tarjoaa hänelle tulevaisuudessa elannon, mutta häntä toisaalta kiehtoo myös ajatus siitä, että pystyy tekemään hyvää.
Taru-Orvokki Leskisen mukaan olisi kiinnostavaa tietää, onko Aaltojen tekstiilejä suunniteltu suoraan jotain tiettyä tilaa tai rakennusta varten. Aino Aallon vuonna 1933 suunnittelema Kirsikankukka-kangas on Artekilla uudistuotannossa.
– Edelleen minulle tulee ajoittain haikea olo, mutta se on selvästi sitä, että olen yksin ja on ikävä toista. Tykkään muistella asioita, muistot ovat tärkeitä. Katson valokuvia ja kuuntelen musiikkia, viisi vuotta sitten leskeksi jäänyt Tuulikki Tulonen miettii.
Pirkko Kiukainen (oik.) iloitsee asumisesta omassa kodissa, jossa häntä käyvät tiuhaan tervehtimässä tytär Tuula Himberg ja tämän lapsenlapset. Tällä kertaa välipalalle mamman luo oli tullut käymään Justiina Rantaeskola.
Arja Manelius (vas.), Päivi Kanervo, Mirja Heinonen ja Merja Lamponen ovat ystävystyneet vertaistukiryhmän kautta. He pitävät sen positiivisesta ja rennosta hengestä, jossa myös vaikeita asioita otetaan esille jumiutumatta niihin.
Rollaattorilla liikkuvalle Eila Granlundille omassa kodissa pärjääminen on elämän ykkösjuttuja. Kun lonkkakipu öisin yltyy, hän nousee sängystä olohuoneen pöydän luo ja aloittaa pasianssin peluun. – Kortit haastavat aivot, ja aika kuluu aamuun, hän on huomannut.
Paula Lehtinen laittaa aina paksun täkin Kauko Frimanin ylle, kun kävelee tämän kanssa kauppakeskukseen kahville.
Pirjo Pakarinen (vas. sininen pipo), Tuula Hannula, Maarit Kaipiainen (valkoinen pipo) ja Saila Rintee kulkevat ulkoilureittiä lehtometsän läpi Turun Ruissalossa.
Heikki Nummelin, 66, on ikäisekseen kovassa kunnossa ja aikoo jatkaa kisaamista triathlonissa pitkälle tulevaisuuteen.
Turkulaiseen palvelutaloon etsitään ilmoituksella sosiaalisia ja vastuullisia opiskelijoita, jotka voivat tarjota ikäihmisille aikaansa ja kurkistusta omaan arkeensa ja elämäänsä.
Ruusukorttelin asukkaat Leila Lundén ja Osmo Kuoppala sekä hyvinvointikeskuksen ohjaaja Annika Helander tanssilattian pyörteissä. Ensimmäistä kertaa järjestetty sateenkaaridisco sai osallistujiltaan kiitosta.
Varsinais-Suomessa yli 75-vuotiaiden osuus on suurempi kuin Suomessa keskimäärin. Maakunnan viime vuoden hyvinvointivointikertomuksesta selviää, että alle puolet ikäluokasta kokee elämänlaatunsa hyväksi, mutta yksinäisyys on syy moneen ongelmaan.
Virtuaalisen hoidon avulla on tarkotus tukea kotihoidon asiakkaiden itsenäistä selviytymistä.
Turun Seudun Vanhustuen vapaaehtoistoiminnan ajatuksena on matala kynnys, eli vapaaehtoisilta ei vaadita erityistaitoja. Rollaattorilla ei Anna-Liisa Poutanen, 93, kovin korkeaa kynnystä ylittäisikään, ja takanaan tukiystävä, Anne Aro, on lähettyvillä aina kun ulko-ovi avataan.
Stefan Soininen (vas.) on asunut Folkhälsanin talossa vasta tovin mutta on jo  löytänyt päivittäin juttuseuraa Jan Rosenlöfistä ja Teija Sandell-Karvosesta.
– Käyn kuntosalilla ja kun näen sellaisen vartalon, joka sopisi heittolajeihin, värvään mukaan, Turun Senioriurheilijat ry:n perustaja ja kunniapuheenjohtaja Olavi Koivukangas kertoo. Seuran sihteeri Hanna-Mari Louramo-Ben Algia tosin tuli mukaan toimintaan vuonna 2018 omasta aloitteestaan.
Turun kansalliset seniorit ry:n puheenjohtaja Kari Kantalainen Turussa lokakuussa 2021.
Lisää uutisia