Sairaanhoito

Paikalliset

Kolumni: Matkakortti kuntoon

Tyksin lasten ja nuorten päivystyksen vs. apulaisosastonhoitaja Sanna Sederholm (vas.), nuorten ja lasten klinikan toimialuejohtaja Heikki Lukkarinen ja päivystyksen osastonylilääkäri Anna-Maija Kujari sanovat, että keskitetty lastenpäivystys on lasten ja perheiden etu. Etualalla lepäävä hämähäkkimies taas on lasten suosikki.
Paikalliset

Tyksin U-sairaalaan keskitetty lastenpäivystys marraskuussa: "Yhteispäivystys on lapselle monesti hyvin pelottava paikka"

Paikalliset

Yrittäjäjärjestö arvostelee sairaanhoitopiirin menettelyä ensihoidon kilpailutuksessa – varoittaa monopoliaseman tulevan vielä kalliiksi

Kotimaa

Suomessa aloitetaan lapsettomuushoidot lahjasukusoluilla myös julkisella puolella – "Lahjoittaminen perustuu auttamishaluun"

Lietolainen Lauri Kangas toivoo, että hänen perustamansa palkinto kannustaisi hyvään hoitoon. Hän uskoo, ettei pelkistä epäkohdista puhumalla paranneta tilannetta.
Lukemisto

Näin voit ehdottaa hyvän hoitotyön palkinnon saajaa

Uusi sairaala valmistuu loppuvuodesta 2021. Tyks haluaa luopua T3-nimityksestä ja löytää sairaalalle arvoisensa nimen.
Paikalliset

Tyksin uudelle sairaalarakennukselle etsitään nimeä kilpailulla – saaristo, merellisyys ja perheet keskeisiä teemoja

Merja Salmisen kokemukset huonosta kohtelusta Lauri-poikansa omaishoitajana saivat hänet aloittamaan Palava Sydän -liikkeen.
Paikalliset

Omaishoitaja­protesti kasvaa – osallistujia etsitään myös internetin ulkopuolelta

Tykslabissa Dientamoeba fragilis -loista ei etsitä ensisijaisesta seulonnasta. Arkistokuva.
Paikalliset

Tyksissä Suomen yleisimmän suolistoloisen tunnistaminen vasta alussa – "Tyksissä loiseen suhtautuminen toi mieleeni 90-luvun"

Kotimaa

Suomen yleisin suolistoloinen aiheuttaa pitkittyneitä vatsavaivoja – "Harvan tarvitsee hoitaa sitä"

Paikalliset

Lisääntynyt kysyntä pidentänyt erikoissairaanhoidon jonoja – VSSHP:n talousennuste parantunut, säästötoimia silti tiedossa

Paikalliset

Uniapnealähetteet ruuhkauttavat Tyksin keuhkoklinikkaa: "Kyllä se on jonojakin aiheuttanut ja päänvaivaa teettänyt"

Krista Lahtinen kertoo olevansa koko ajan kovissa tuskissa. Turun Sanomat vieraili Lahtisen luona Tyksissä elokuussa 2018.
Paikalliset

Kansanedustajan Tyksistä tekemä rikosilmoitus ei ole edennyt – Krista Lahtinen taistelee edelleen sairautensa kanssa

Turun yliopistollinen keskussairaala (Tyks) voi yhtiöittää osan toimintaansa, jos Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin päättäjät niin suovat. Arkistokuva.
Paikalliset

Tyks suunnittelee omalla rahalla tuleville pääsyä leikkaukseen iltaisin

Päivystys siirtyy U-sairaalaan osaksi lasten ja nuorten klinikan toimintaa.
Paikalliset

Lasten ja nuorten päivystys siirtyy U-sairaalaan

Keskittämisasetus toi reilu vuosi sitten uudet lukumäärärajat useisiin kirurgisiin toimenpiteisiin, kuten tekonivel-, selkä- ja syöpäkirurgiaan. Asetuksella haetaan laatua keskittämällä leikkauksia tiettyihin sairaaloihin. Keskittämistä on vastustettu eri puolilla maata.
Kotimaa

Sairaalaluvat ovat olleet jäissä riitaisessa Itä-Suomessa, mutta nyt häämöttää sopu – Keskittämisasetus on tehnyt kipeää osassa maata

Turkulaismies on pettynyt, kun häntä vuosia auttaneen lääkekannabiksen reseptiä ei uusita häntä hoitaneen neurologin saatua varoituksen Valviralta. Muut lääkärit tarjoavat tilalle vahvasti riippuvuutta aiheuttavia panacodeja ja bentsodiatsepiineja, joita mies ei halua käyttää.
Paikalliset

Neurologi sai varoituksen Valviralta – turkulaismies jäi ilman lääkekannabista

Taysin kiinteistöjohtajan Petri Laurikan mukaan henkilöstön on turvallista työskennellä sairaalan vaurioituneissa A- ja B-rakennuksissa.
Kotimaa

Tamperelaissairaalan homeongelmat: Työsuojelun mukaan jopa 30 työntekijää on sairastunut sisäilmasta – Johtaja vakuuttaa, että rakennuksissa on turvallista

Noin joka neljäs nuori elää perheessä, jossa on tai on ollut mielenterveys- tai päihdeongelmia. Kun vanhempi sairastuu, lapsesta tulee kaikesta huolehtiva pärjääjä. Moni salailee ja häpeää kodin vaikeuksia pitkälle aikuisuuteen saakka. Jossakin vaiheessa kuorma kasvaa liian suureksi, ja nuori voi alkaa itse oireilla.
Paikalliset

Kun turkulaisäiti katosi psykoosiin – vanhemman sairastuessa lapsen harteille kasautuu musertava taakka, jonka ylitse voi päästä

Tyksin yhteispäivystykseen palkattiin huomattavasti lisää hoitohenkilökuntaa. Rekrytoidut lääkärit pystyvät hoitamaan kaikkia akuutissa hädässä olevia potilaita.
Paikalliset

Tyksin päivystys sai kaipaamansa hoitajat ja lääkärit – rekrytoinneilla haettiin helpotusta päivystyskäyntien aiheuttamaan työtaakkaan

Sote-muutosjohtaja Antti Parpo myöntää, että siirtymäaika uuteen malliin voi olla pitkä.
Paikalliset

Maakunnan soteen suunnitellaan sadan miljoonan euron tietojärjestelmää

Turun Hirvensalossa sijaitsevassa Karinakodissa hoito jatkuu kesäkuun loppuun.
Paikalliset

Karinakoti ei ota uusia saattohoitopotilaita toukokuun jälkeen – Paineet uuden keskuksen perustamiseen Tyksiin kasvavat

Paikalliset

Salossa suolistobakteeriepidemia terveyskeskuksessa ja Tyksin sairaalan osastoilla – altistuneita useita satoja

Helsinkiläinen Maria Tervo kiittelee turkulaisten empatiaa ja apua, kun hän kaatui hammaslääkärireissun aikana.
Paikalliset

Turussa päänsä katuun lyönyt helsinkiläisrouva ällistyi empatian määrästä – käynyt kaupungissa vuosien ajan vain hammaslääkärissä

  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »