Ruoka

Jogurttimassa ja hillot tai muut makuaineet kohtaavat toisensa vasta juuri ennen pakkaamista. Käynnissäpitäjä Veli-Pekka Oksanen syötti pahvisia jogurttitölkkien aihioita pakkauslinjalle.
Lukemisto

Välipala korvaa jo entistä useamman aterian – kävimme jogurttitehtaalla katsomassa, miten klassikkoeväs tehdään

Jyrki Tsutsunen on kiertänyt maailmalla hämmentämässä ihmisiä kävyistä ja muista suomalaisen luonnon raaka-aineista tekemillään annoksilla. Palaute on ollut kiittävää.
Reseptit

Jyrki Tsutsunen kokkaa hämmentäviä annoksia kävyistä ja muurahaisista – Näin valmistat amareton pihlajasta ja jälkkärin männynkävyistä

Tiina Mäkelä avasi uuden Bulleriina-lounaskahvilan Turkuun Telekadulle.  Uusi paikka on Mäkelän viides lounaskahvila.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokaa ja leipomon herkkuja

Paikalliset

Kolumni: Ahdistavat jouluherkut

– Isoimmilla muoteilla syntyy niin isoja pipareita, etteivät ne edes mahdu minun uuniini, Kurppa toteaa.
Lukemisto

Turkulaisella Petrus Kurpalla on tiedettävästi Suomen suurin kokoelma puisia piparkakkumuotteja

Susanna Muurinen valmistaa marmeladia ja erilaisia marjajalosteita kotinsa keittiössä Sauvon Karunassa.
TS Koti

Palkittu sauvolainen mustaherukkaherkku pääsee myös keksijänsä joulupöytään

Teemat

Hyvää joulua, luonto!

Pastanttipuuroa ja läskisoosia, olkaapa hyvät.
Reseptit

Pastanttipuurosta pappilan hätävaraan – kokeile perinteisiä pula-ajan reseptejä

Viinille-ravintolan sommelier Tarmo Koskenoja vinkkaa, että punaviini on parhaimmillaan alle 20-asteisena.
TS Ruoka

Tiesitkö, että punaviinikin kannattaa laittaa hetkeksi jääkaappiin? Katso täältä eri viinien parhaat tarjoilulämpötilat

Rene Wajer pursottaa suklaamassaa muotteihin pikkuruisessa Kauppahallin Joy4Food-suklaakaupassa.
Lukemisto

Video: Kauppahallin suklaantekijä luo omia makuja pikkuruisen puodin tiskin takana

Alkon valikoimissa on satoja erilaisia viinejä. Turun Yliopistonkadun myymälän palvelupäällikkö Katri Karlsson kannustaa rohkeasti kysymään apua pullonvalintaan.
TS Ruoka

Oletko hukassa viiniostoksilla? Älä turhaan arastele, vaikka et erottaisi kuin punkun valkkarista

Kahta Arnolds-kahvilaa luotsaava franchising-yrittäjä Tuomo Iljin seuraa äitinsä jalan jälkiä. Hänen äitinsä perusti aikoinaan Arnoldsin Länsikeskuksen Euromarketin yhteyteen, missä Iljinkin aloitteli omaa kahvilauraansa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Donitsikahvilan uusi ilme

Heidi Amedeo kertoo, että oliiviöljyn sisältämä rasva auttaa alentamaan kolesterolia, ja sen avulla voidaan ehkäistä esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteja, muistisairauksia ja ummetusta.
TS Ruoka

Oliiviöljy sopii suomalaisiin ruokiin – "Mausta voi tulla mieleen vastaleikattu ruoho"

Lakon vuoksi päivähoitopaikkoja jää kiinni, eikä kouluissa jaeta kouluruokaa.
Paikalliset

Lue mihin kaikkeen JHL:n ja Jytyn kolmipäiväinen lakko vaikuttaa

Ville ja Saara Kalluinen rakensivat maatilansa yhteyteen Ruokaviraston vaatimukset täyttävät kylmätilat, joissa riistaeläimet nyljetään, tarkastetaan ja paloitellaan.
Talous

Metsästäjien pakastimet pursuavat lihasta, mutta kaupasta ei hirveä löydy

Lakritsia ja sitruunaa yhdistävä pannacotta viikunakinuskilla sopii vaikka joulun jälkiruuaksi.
Reseptit

Jesse kokkaa TS Ruoka -tapahtumassa pannacottaa ja viikunakinuskia – katso resepti

Lounaalla on tarjolla salaattibuffet sekä keittoa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Uimaan ja lounaalle

Kotipellon puutarhan toimitusjohtaja Niko Honkanen perustelee kahden miljoonan euron laajennusinvestointia ulkomaisen kysynnän kasvulla. Hänen mukaansa uudelle kasvihuoneelle Mynämäestä kasitien läheltä löytynyt tontti on sijainniltaan täydellinen.
Paikalliset

Nousiaislainen puutarhayritys versoo naapurikuntaan – tähtää tuotteineen seuraavaksi Japanin ja Keski-Euroopan markkinoille

Suhtautuminen lihan syöntiin eroaa selvästi asuinpaikan, iän ja puoluekannan mukaan, selviää tuoreesta kyselystä.
Kotimaa

Kysely kertoo lihaan liittyvästä kahtiajaosta ja mahdollisesti kytevästä murroksesta

Hes-Pro Oy:n Kaarinan kasviproteiinitehdas valmistui vuodenvaihteessa. Hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela esitteli työn alla olevaa tehdasta kesällä 2018.
Talous

Hese tuo kaarinalaiset kasviproteiinituotteet kauppoihin yhteistyössä HKScanin kanssa

– Perusmakkaramassaa voidaan aina tekijän sydämen halun mukaan, Lounais-Suomen Marttojen kotitalousasiantuntija Pia Niemonen vakuuttaa chiliä pilkkovalle Petri Salmiselle.
TS Ruoka

Makkarakurssit kiinnostavat eritoten joulun alla

Saksassa tehdään Kirsi Hasslerin mielestä myös mainioita punaisia viinejä.
TS Ruoka

Naantalilainen Kirsi Hassler opettaa suomalaisille, että saksalainen viini on muutakin kuin libistä

Näyttävä charlotte vaatii hiukan vaivaa, mutta riittää isollekin porukalle. Kumoa ja tarjoile kinuskikastikkeen ja pipareiden kanssa.
Reseptit

Piparitaivaan uudet tähdet tulevat tässä: briejuustotäytteinen kakku, chilipiparit, vegaaniset tryffelit sekä jouluinen charlotta

Lammaskorma ja chilikana saivat kehuja. Lounaalla on aina tarjolla kaksi intialaista ja kaksi perinteisempää suomalaista pääruokaa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounaaksi intialaista ja suomalaista kotiruokaa

Turun ammatti-instituutin opiskelijat Jessica Lehtilä (vas.), Alex Perrakoski, Mariia Vuorensola sekä Diana Danilenko olivat mukana kehittämässä kekseliäitä hävikkiruokareseptejä. Leivän valmistuksessa voi käyttää hyväksi ylijäämäpuuroa. Myymättä jääneistä leivistä voi puolestaan tehdä esimerkiksi krutonkeja.
Paikalliset

Koulujen ilmastohaasteen voitto Turkuun – amislaiset tekevät pitkoista korppuja ja leivistä chipsejä

Paikalliset

Naantalin kouluissa ja päiväkodeissa panostetaan lähiruokaan

– Kaali, juurekset ja kotimaiset omenat ovat syksyllä parhaimmillaan, tuoreita ja edullisia, aivan mahtavaa lähiruokaa, Riitta Laatu hehkuttaa.
TS Ruoka

Tuunaa, älä tuhlaa – näillä vinkeillä ruokakulut pysyvät kurissa niin eläkeläispariskunnan kuin vegaaninkin kotona

Ritva Puruskainen tuntee kaupan 45 vuoden kokemuksella.
Kotimaa

Kolme tuhatta kiloa sushia viikossa – maailman parhaan ruokakaupan vetonauloja ovat sushi ja marketin oma jäätelö

Anette Johansson kehottaa rohkeasti maistamaan uusia makuja.
TS Ruoka

Tunnetko rambutaanin, cherimoyan ja pithayan? Eksoottiset hedelmät tuovat vaihtelua lautaselle

Igor Bianco on ammatiltaan tryffelinmetsästäjä. Ilman koiriaan Lolaa ja Susia hän ei arvokkaita valkotryffeleitä löytäisi Barolon metsistä.
Reseptit

Valkoisen tryffelin sesonki on parhaimmillaan Piemontessa – tee tryffelifondue ja pähkinäkakku italialaiskokkien tapaan