Ruoka

Café Carré on Piia Blomqvistin toteutunut unelma.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tunnelmallinen kahvila jokirannassa

Helsingin yliopiston Unicafen ravintoloissa ei naudan lihaa jatkossa käytetä, mutta Turussa ei vastaavaa päätöstä ole tehty.
Paikalliset

Turun yliopiston ravintoloissa jatketaan naudan lihan käyttöä – Turun AMK:n taideakatemialaisille tarjolla kasvisravintola

Paikalliset

Vastaa kyselyyn: Syötkö kotona vai ravintolassa?

Paikalliset

Turun keittiömestarit mittelevät paremmuudestaan maanantaina – kilpailu palaa yli vuosikymmenen tauolta

Hanna Wiik ja kahvilan ja myös Hemmet-palvelutalon emäntänä  Clara Sandberg Villa Vindenin tiloissa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta keltaisen talon vintillä

Kirja à la Carte -palkinnon sai Paula Havaste kirjastaan Vierashuoneet.
TS Kirja

Vierashuoneet voitti Kirja à la Carte -palkinnon

Onnelliset jäätelötehtailijat Hannamari Nurkkala (vas.) ja Piia Pöllänen uskovat, että artesaanijäätelöt löytävät tiensä suomalaistenkin suosikeiksi, vaikka niitä ei välttämättä löydykään perinteisistä kauppojen pakastealtaista.
Lukemisto

Jäinen hittituote valloittaa suomalaiset herkkusuut – Hedelmäjäätelöistä urkeni kaveruksille uusi ura

Kahvila Oksin yrittäjä Jenna Routi haluaa tarjota asiakkailleen luomua ja puhtaista raaka-aineista valmistettuja tuotteita, kuten smoothieita, mehuja, raakakakkuja ja -suklaita.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta kotoisassa karhunpesässä

Messukeskuksen projektijohtaja Tiina Heiskari kertoo, että lähiruoka näkyy Ruoka- ja viinimessuilla tänä vuonna hyvin. Kirja á la Carte -palkintoa messuilla jakamassa on Markku Haapio.
Paikalliset

Ruoka- ja viinimessujen lähiruokaosastolla on esillä parikymmentä Turun ja lähialueen pientä elintarvikealan yritystä

Tällä joukolla viedään Thaimaahan muun muassa suomalaista ravintola-alan osaamista. Jättikauhan varressa lehtori ja kehittämisasiantuntija Tomi Aho (vas.), kokkiopiskelija Eetu Tolppanen, kokkiopiskelija Arttu Parviainen, tarjoilijaopiskelija Oona Leivo, ravintolapalveluiden lehtori Niina Vahtera, tarjoilijaopiskelija Sandra Salminen ja kokkiopiskelija Mikko Laaksonen. Joukosta puuttuu kuvanottopäivänä sairastunut tarjoilijaopiskelija Leila Karhunen.
Lukemisto

Lohipastramia, lumihangen kimallusta ja kuusenkerkkää – suomalaiset opiskelijat lähtevät Thaimaahan makoisin eväin

Paikalliset

SSS: Salon vatsatautiepidemian takana todennäköisesti savulohi

Kasvisruuan ja salaattien suosio on lounaalla koko ajan kasvanut, Antell Joukahaisen ravintolapäällikkö Annukka Holmström ja aluekoordinaattori Pauliina Lahtivuori kertovat.
Paikalliset

Lounaspaikka: Torikoppa kasvoi lounasravintolaketjuksi

Paikalliset

Kolumni: Ruokahaasteita

Pirun ja Kim Roos haaveilivat pitkään omasta ravintolasta. Mieluisan paikan ravintolalleen helsinkiläispariskunta löysi Turusta Aurajoen varrelta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Martissa thaimaalaisia makuja kasviksista

Henrik Suomi (vas.) ja Martti Helenius maustavat alkukeittoa. Herkuttelevat herrat valmistavat ruuat valkoisissa kokkitakeissa, joiden rinnassa on oma nimi. Tyyliin kuuluvat myös ryhmän omat käädyt.
Paikalliset

Paimion Herkuttelevat herrat on miesten kokkausryhmä, jossa jokainen ilta huipentuu isännän vitsiin

Merimaskulaisperhe Milla ja Mikko Tarmas sekä tytär Pihla Tarmas ostivat Tita-Marjut Saloselta muun muassa samaa mustaherukkamehua, jota Milla Tarmas oli juonut lapsuudessaan.
Paikalliset

Lähiruoka sai ihmiset liikkeelle Rymättylässä – tärkeintä ei olekaan laatu vaan yrittäjän tukeminen

Herkkutatteja
Tiede

Tuoksuu perunamuusilta kuin kypsä herkkutatti, metsältä kuin suppilovahvero – Heikki Aisala tutki sienten hajut ja maut

Paco Ndiayen ravintola Nomadissa italialainen ruoka saa vaikutteita senegalilaisesta ja suomalaisesta ruokakulttuurista.
Paikalliset

Lounaspaikka: Monen ruokakulttuurin pasta-annoksia

Kokki ja yrittäjä Kaj Päiviö on pyörittänyt Lounaskahvila Kiitoa samoissa tiloissa jo yli 15 vuotta. Ensi vuonna ravintola muuttaa satama-alueelta Schenkerin perässä Lietoon.
Paikalliset

Lounaspaikka katseilta piilossa

Keittiömestari Pekka Terävällä on kesämökki Naantalissa ja hän tuntee sienimetsän Kirkonsalmen sillan tuntumassa kuin omat taskunsa. Tällä viikolla myös huippukeittiömestarit maailmalta pääsevät sienestämään Turun seudulle.
Kulttuuri

Keittiömestari Pekka Terävä kertoo sienimetsässä, miten Food & Art Festival syntyi – ja miksi se siirtyi Mäntästä Turkuun

Skanssinkulmassa on lounasaikaan tarjolla sekä kotiruokaa että Kotipizzan pitsoja. Jaane Jokinen on ravintolan toimitusjohtaja.
Paikalliset

Lounaspaikka: Leikepäivä on Skanssinkulman vilkkain päivä

Piispanmunkkia turkulaisempaa leivosta on – ainakin nimen perusteella – vaikea löytää.
Lukemisto

TS testasi: Mistä löytyy Turun paras piispanmunkki?

Grill it! Marinan ravintolapäällikkö Heidi Sukari kertoo, että ravintolan erikoisuus ovat puuhiiligrillissä valmistetut liha- ja kala-annokset. Lounaalla on joka päivä tarjolla à la carte –listalta tilattavat liha- ja kala-annokset sekä päivän vegaaniannos.
Paikalliset

Lounaspaikka: Makua ja tuoksua puuhiiligrillistä

  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »