Ruoka

Rantakertun lounaalla on aina useita pääruokavaihtoehtoja.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kesä on Rantakertun sesonkiaikaa

Paistettu ahvenfileeannos.
Lukemisto

"Pitää olla isot annokset, jotta nälkä lähtee" – Katso reseptit muhkeisiin herkkuihin kustavilaisittain

Tanja Raunio on tehnyt pitkän uran baarimestarina. Hän kertoo saavansa inspiraatiota työhönsä Turussa eläneistä henkilöistä, tapahtumista ja historiasta. Raunio on suunnitellut useita nimikkococktaileja esimerkiksi paikallisille merkkihenkilöille.
Lukemisto

Turun ruokakulttuurilähettiläs on entinen riisimurojen rakastaja

Ravintola Gunnarin ravintolapäällikkö Sami Kivirinta (oik.) ja keittiömestari Jari Uusitalo esittelevät ravintolan kesälounaan, joka tarjoillaan lautasannoksina pöytiin.
Paikalliset

Lounaspaikka: Gunnarin kesälounas tarjoaa lähiruuan makuja

Suomisen Maidon toimitusjohtaja Horst Neumannin mukaan yritys toimii vastavoimana niille suuremmille tuottajille, jotka eivät kerro riittävästi tuotteistaan.
Paikalliset

Isot valmistajat jättivät vastaamatta jäätelöiden vastuullisuutta selvittävään kyselyyn

Kahvila Omena ja Kanelissa on vanhan ajan tunnelmaa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta 1950-luvun tunnelmassa

Anna Saari ja Toni Aaltonen halusivat perustaa ruokapaikan, joka on rento ja kutsuva kuin olohuone. Fiilis Café & Bistrossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten vaatteidenvaihtoiltoja.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta hyvällä fiiliksellä

Paikalliset

Ravintola Kaskis säilytti luokkansa White Guidessa – turkulaisista ravintoloista kaksi tippui ja kaksi on uusia

Kesä

Grillaamisessa hiljaa hyvää tulee – katso ohjeet kesän parhaisiin grilliherkkuihin

Ruisleipä maistuu myös muualla Euroopassa, selviää tuoreista vientiluvuista.
Talous

Suomi-klassikko maistuu maailmalla entistä paremmin, ruokaviennin kärjessä keikkuu myös yllättäjä

Ruoka ja alkoholittomat juomat ovat Suomessa 20 prosenttia EU:n keskitasoa kalliimpia. Näin kertoo viime vuonna tehty hintavertailu.
Kotimaa

Ruuan hinta Suomessa 20 prosenttia yli EU:n keskitason – kaupan mukaan saman tason havittelu vaatisi yhteiskunnallista muutosta

Rionin omistaa yrittäjäpariskunta Nika Nikuradze ja Sini Salminen, joilla on toinen Rioni Espoossa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Georgialaista lounasta keskustassa

Purista katkarapujen päälle mehua grillatuista sitruunalohkoista.
Teemat

Juhannusherkut grillataan helposti vartaassa – Kokeile tänä jussina cajun-katkarapuja, vaahterasiirappilohta tai sieni-perunavartaita

Olutkriitikko Petteri Pulkkinen on kokenut olutharrastaja, joka on vuosien varrella tilannut oluitaan myös ulkomailta. Nykyisin kuitenkin myös kotimaisista marketeista ja Alkosta löytyy runsaasti valikoimaa.
Teemat

Miten pils eroaa hapanoluesta tai amber red alesta? Listasimme kaikki olutkriitikoltamme vuoden aikana neljä tähteä saaneet kotimaiset oluet

Osalle perheistä ruokakassin ainekset ovat avanneet uudenlaisten kasvisten makumaailman. Arkistokuva.
Paikalliset

Uusi vähävaraisten ruokakassipalvelu aloittaa Turussa – tarjolla kasvisruokaa, maksajina lahjoittajat

Taco Bell avaa uuden ravintolan Turussa.
Paikalliset

Taco Bell laajentaa Turkuun – luvassa ketjun suurin ravintola Suomessa

Jymy on kotimainen luomujäätelö, joka ei sisällä väriaineita tai kemiallisia lisäaineita. Maito jäätelöihin saadaan Suomisen luomutilalta.
Paikalliset

Auralaiset Jymy-luomujäätelöt lähtevät hakemaan kasvua Saksan markkinoilta

Talon isolla terassilla on tilaa grillailla ja laittaa ruokaa, tässä koristellaan uunisilakoita. Taustalla näkyvässä meressä Piia Petäjäjärvi käy pulahtamassa joka aamu päivänsä käyntiin.
Lukemisto

Saariston Martta käyttää ruuanlaitossa sujuvasti niin silakoita kuin kukkasiakin – katso bloggarin reseptit ja vinkit

Eder Rodriguez valmistaa tuoreista raaka-aineista perinteistä meksikolaista kotiruokaa suomalaisella twistillä.
Paikalliset

Lounaspaikka: Pieni Mex-Mex tarjoaa ruokaa suurella tunteella

Hanna Syrjälän suosikki piirakoiden joukosta on tavallinen perunapiirakka. – Se käy ruokapöytään tai kahvin kanssa, ja sopivilla päällysteillä siitä saa sellaisenaankin pienen aterian, hän sanoo.
Teemat

Unohda karjalanpiirakka – Kääräise kuoritaikinasta umpinaisia lanttusupikkaita tai paista pannulla sulhaspiirakoiksi

Neitsytperunafestivaaleilla ruoka syödään kaffeleilla. Tapahtuman järjestäjät Paula Juvonen (vas.), Mari Sandell ja Sassu Saarinen pitelevät jättimäistä kaffelia eli haarukkaa.
Lukemisto

Neitsytperunafestivaali on viikonvaihteen maukkain elämys – tapahtumassa voi maistaa esimerkiksi perunaksi naamioitua leivosta

Sarayut Munmangin mukaan Thai in Townissa menee noin 80–100 lounasta päivässä. Ravintola haluaa tarjota autenttista thaimaalaista ruokaa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Thairuokaa aseman kupeessa

Brittitoimittajat kävivät Turku-kierroksellaan muun muassa maistelemassa oluita Kakola Brewing Companyssa. Kuvassa Stephanie Cavagnaro (vas.), Lucy Todman, Freddie Mills, opas Olga Henriksson, Kakola Brewing Companyn Peter Torniainen, Jeremy Head, Oliver Milne ja Richard Mellor.
Lukemisto

Brittitoimittajat ihastuivat turkulaiseen lähiruokaan ja saariston yhteisöllisyyteen – lue, missä kaikkialla he vierailivat

Keittiömestari Erik Mansikka kantaa pöytään lounaspitojen pääruuat.
Paikalliset

Lounaspaikka: Funikulaarilla lounaalle

Turun yliopiston apulaisprofessori ja Flavorian tieteellisen johtoryhmän puheenjohtaja Mari Sandell maistaa kukkakaalijäätelöä lehtimetsäksi muutettussa Aistikattilassa.
Paikalliset

Aistikattilassa ruuan maku voi vaihtua nappia painamalla – Lounasravintolan asiakkaat pääsevät tutkittavaksi sovelluksen lataamalla

Arkisin Ruissalon Maininki pyörii yrittäjäpariskunta Marina Björkheimin ja Turo Jokisen sekä keittiöpäällikkö Henni Lautalan voimin. Ravintolassa on 75 asiakaspaikkaa. Baarin puolella on tilaa noin 15 hengelle, ja terassilla on 30 istumapaikkaa lisää.
Paikalliset

Lounaspaikka: Ruissalon Maininki uudistui historiaa kunnioittaen

Tuire Harjanne suunnittelee lounasravintola Mik-Makin ruuat jokaiselle viikolle erikseen.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokaa koulutuskeskuksessa

Taito on Turun ammatti-instituutin opetusravintola. Lounasannoksia tekemässä opiskelijat Zanan Al-Ajurani ja Ramya Granberg.
Paikalliset

Lounaspaikka: Opiskelijoiden tekemää lounasta

Tomusokerilla ja sitruunalla maustettu ranskankerma on ihanan raikas täyte köyhille ritareille.
Lukemisto

Äiti on herkkuhetken arvoinen, kokeile ainakin tätä superhelppoa jäätelökakkua – kokosimme 10 helppoa ja maistuvaa reseptiä aamiaiselle ja brunssille

Eero Saarinen tarkasti vapunaattona perunapellollaan tilanteen harsojen alla. Kasvu on hyvässä vauhdissa, vaikka huhti-toukokuun taitteessa on ollut hallaöitä.
Lukemisto

Rymättyläläinen Eero Saarinen valvoo pakkasöinä, jotta saamme varhaisperunoita lakkiaispöytään