Ruoka

– Pienemmällä lautasella pyrimme pienentämään hävikkiä, koska usein nälkäisenä tulee otettua liikaa ruokaa lautaselle.
Paikalliset

Lounaspaikka: Trattoria pyrkii mahdollisimman pieneen hävikkiin

Yosa-tehtaan sulkeminen uhkaa viedä työt viideltäkymmeneltä.
Talous

Kaarinan maailmanvalloitus kauratuotteilla tyssäsi – asuinalueen keskellä sijaitsevaa tehdasta olisi liian vaikea laajentaa

Helppo ja nopea intialainen papukastike sopii arki-illan uuniperunoiden täytteeksi.
Reseptit

Uuniperuna on tuttu herkku – näin tarjoilet sen intialaiseen, japanilaiseen tai tanskalaiseen tyyliin

Marja Vaiste on pitänyt Tuorlan Majataloa jo parikymmentä vuotta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta mummolamaisessa miljöössä

Suurin ruokahävikin aiheuttaja oli tarjoiluhävikki, eli ruoka, joka on ollut linjastossa tai valmistettu sitä varten. Suurimmat hävikkimäärät syntyvätkin juuri linjastoravintoloissa.
Kotimaa

Ravitsemispalveluista elintarvikejätettä 78 miljoonaa kiloa vuodessa – syömäkelpoisesta ruoasta noin 16 prosenttia päätyy hävikkiin

Simo Reijonsaari on tyytyväinen, sillä Uudessakaupungisa kehitetyt  kasvis-soijapötikät pääsivät vihdoin ruokakauppojen hyllyille. Työtä sen eteen tehtiin kahdeksan vuotta.
Paikalliset

Kaupan hylly on korkealla pientuottajalle – Simo Reijonsaari sai kahdeksan vuoden työllä kaksi kasvispötkylää marketteihin

Hortonomi Kati Sormunen seuraa yrttien lannoitusta.
Lukemisto

Salaatti ja yrtit juhlivat alkuvuoden lautasmallissa – Tunnistatko eri salaattilajikkeet?

Tarjoile tahnat huoneenlämpöisinä, sillä kylminä maut eivät pääse kunnolla esiin. Viimeistele reilulla oliiviöljylorauksella, sormisuolalla ja yrteillä.
Reseptit

Joko tunnet muhammaran, hummuksen ja labnehin? Lähi-idän lempeän mausteiset maut ovat ruokavuoden 2020 löytö

Tiia Hynninen on ravintola Terracen ravintolatoimen päällikkö, Pasi Mikkonen keittiöpäällikkö.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounaalla kylpylässä

Länsikeskuksen Jesse’s Dine -lounasravintolaa luotsaavat keittiömestarit Jenni Topi-Hulmi ja Saara Hantula valmistavat asiakkaille arkisin vaihtuvan ja monipuolisen lounaan, joka sisältää runsaan salaattipöydän, päivän keiton, itse leivotun leivän, kaksi lämminruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä kahvin ja pienen makean.
Paikalliset

Lounaspaikka: Maailman maut kohtaavat Jessen lounaspöydässä

Viisi raaka-ainetta ja vartissa pöytään! Välimeren tuoksuinen kikhernepannu nautitaan rapeakuorisen leivän kera.
Reseptit

Kukkakaali, kikherne, kaura ja pavut rynnistivät pöytiin – listasimme viisi viime vuoden trendikkäintä reseptiä

Suomalaiset popsivat joulukinkkua yhteensä miljoonia kiloja vuodessa. Sen asema joulupöydässä ei horju, vaikka syötävät määrät hieman pienenevätkin.
Kotimaa

Jäiset kinkut kaupaksi roimalla alennuksella – kaupan laajentuneet aukiolot auttoivat vähentämään joulunpyhien ruokahävikkiä

Jari Välimaa on toiminut ravintolayrittäjänä ensin Tmi Kahvila-Ravintola Liedon Härkätiessä, nyt Ravintola Lundossa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Mutkatonta kotiruokaa Liedon keskustassa

Ami Lindqvist (vas.) ja Thea Blomqvist miettivät, millä suklaalla tällä kertaa herkuteltaisiin. Miia Kuru kertoo vaihtoehdoista.
Kotimaa

Porvoossa herkuttelijoille tarjotaan kaupungin omaa suklaata ja kahvia

Kokeile sipsien kanssa tarjottavassa mätidipissä tavallisen sijaan kylmäsavustettua mätiä.
TS Ruoka

Dippaa maa-artisokkaranskiksia mätiin ja huuhtele alas päivitetyllä klassikkodrinkillä – Tässä tulevat ohjeet tunnelmallisten talvi-iltojen parhaisiin naposteltaviin

Jouluna Linda Antuksen perheen sukutalon pöytään kerääntyy paljon sukulaisia. Tunnelma ja koristelu on rentoa ja rustiikkista, ei liian sliipattua ja hienoa.
TS Koti

Näin katat tunnelmallisen joulupöydän – sisustusbloggaaja kertoo, mitkä kaksi vinkkiä ovat ylitse muiden

Keräyspisteitä löytyy K-ruokakauppojen ja Neste-asemien yhteydestä sekä joidenkin kuntien jätepisteiltä. Kuvassa K-market Förin keräyspiste.
Paikalliset

Kinkkurasvat voi jälleen kierrättää

Kotimaa

Kolumni: Suomalaisilla monta syytä röyhistää rintaa

Johanna Finnholm on toinen lounaskahvila Piispanhelmen omistajista.
Paikalliset

Lounaspaikka: Yhteisestä haaveesta syntyi lounaskahvila

Kylmäsavulohta muistuttava porkkala on joulupöydän hitti.
Reseptit

Vegaanin joulupöytä ei jätä nälkäiseksi – nappaa tästä pitkän menun reseptit aattoaamusta jouluaterialle ja kahvipöytään

Kallun Grilli haki työntekijää lehti-ilmoituksella vuonna 1978. Terttu Sandgren, 71, vastasi, ja neljä vuosikymmentä myöhemmin on aika siirtyä eläkkeelle.
Paikalliset

Kaksi päivää aikaa maistaa Herkuttelijan pikapalaa: Kallun Grillin taru päättyy perjantaina

Vähävaraisten joulujuhla järjestetään Logomossa seitsemättä kertaa.
Paikalliset

Vähävaraisten joulujuhla tarjoaa jouluruuan tuhannelle – "Lahjoituksina 800 kiloa laatikoita ja 300 kiloa kinkkua"

Kotimaa

Kurkunviljelijän eväsmeloni voi aiheuttaa valtavat satotappiot – Ruokavirasto muistuttaa ulkomaisten kasvisten levittämistä taudeista

Sujauta rouskuva krokantti somaan lahjapussiin.
Reseptit

Ilahduta naapuria, opettajaa tai valmentajaa maistuvalla joululahjalla – tässä reseptit viiteen helppoon ruokalahjaan

Saako kasviksista valmistettua burgerpihviä sanoa pihviksi tai kasvispyöryköitä kasvilihapulliksi? Pohjanmaalainen elintarvikevalmistaja aikoo valittaa viranomaisen päätöksestä hallinto-oikeuteen. Arkistokuvan ruoat eivät liity tapaukseen.
Kotimaa

Saako sanoa kasviliha? Pouttu valittaa ympäristöterveydenhuollon päätöksestä hallinto-oikeuteen

Kirsi Nummela perusti Zicin yhdessä miehensä Marko Nummelan kanssa vuonna 2016.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kanaa monella tapaa

Jogurttimassa ja hillot tai muut makuaineet kohtaavat toisensa vasta juuri ennen pakkaamista. Käynnissäpitäjä Veli-Pekka Oksanen syötti pahvisia jogurttitölkkien aihioita pakkauslinjalle.
Lukemisto

Välipala korvaa jo entistä useamman aterian – kävimme jogurttitehtaalla katsomassa, miten klassikkoeväs tehdään

Jyrki Tsutsunen on kiertänyt maailmalla hämmentämässä ihmisiä kävyistä ja muista suomalaisen luonnon raaka-aineista tekemillään annoksilla. Palaute on ollut kiittävää.
Reseptit

Jyrki Tsutsunen kokkaa hämmentäviä annoksia kävyistä ja muurahaisista – Näin valmistat amareton pihlajasta ja jälkkärin männynkävyistä

Tiina Mäkelä avasi uuden Bulleriina-lounaskahvilan Turkuun Telekadulle.  Uusi paikka on Mäkelän viides lounaskahvila.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokaa ja leipomon herkkuja

Paikalliset

Kolumni: Ahdistavat jouluherkut