Ruoka

Tottisalmi on ollut olemassa jo vuodesta 1981, Unica-ravintola se on ollut vuodesta 2000, ravintolapäällikkö Reija Paju kertoo.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tottisalmi on muutakin kuin opiskelijaravintola

Hasselbackan perunat maustetaan tuoreella timjamilla. Minttuinen pesto sopii niin perunoiden kaveriksi kuin lounaspastan kastikkeeksikin.
Reseptit

Pääsiäislampaan tai -kanan lisukkeeksi sopivat raikkaat salaatit – kokeile harissakastikkeella kruunattua kukkakaali-couscousia ja minttuista pestoa

Purkkitonnikala taipuu pihveiksi perunamuusin avustuksella.
TS Ruoka

Martat taitavat näppärät ruokareseptit – purkkitonnikalasta pihvejä, kukkakaali curryksi ja päälle juurevaa jälkiruokaa

Paikalliset

Vähävaraisille turkulaisille tarjolla maanantaista alkaen ruoka-apua

Kotimaa

Eduskunta hyväksyi ravintolojen sulkemisen – pääministeri Marin tunnusti yritysten lisätukitoimien tarpeen

Samppa Jaakola valmistaa uunilohen ja bataatit samalla uunipellillä.
Reseptit

Jääkiekkoilijoilla on nyt aikaa kokata – Valmentaja esittelee suosikkireseptinsä, jossa ei tingitä terveellisyydestä

Maria Jokinen ja Susanna Boström ovat pitäneet ravintola Foccaa kaksi vuotta. Lounaalla tarjotaan perinteistä kotiruokaa tähän päivään päivitettynä.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokaa nykypäivän otteella

Ostoskärryyn on kasattu määrä, jonka nelihenkinen perhe kuluttaa viikossa, kun arkiruokailutkin hoituvat kotona etätöiden ja -opetuksen vuoksi.
Kotimaa

Keskivertoperhe syö viikossa liki 30 kiloa ruokaa – Näillä ohjeilla hankit tarvittavan ruokamäärän ja suunnittelet arkiruokailut kotona

Torstaina Tesco-supermarktetin hyllyt ammottivat tyhjyyttään Lontoossa. Britannian ruokakaupat ovat pyytäneet poliisilta suojelua, koska koronavirukseen liittyvän paniikkiostamisen ja hamstraamisen pelätään johtavan mellakoihin. Suomessa kauppojen ruokahyllyjä on vielä pystytty täydentämään normaalisti.
Maailma

FAO: Paniikkiostaminen voi johtaa maailmanlaajuiseen ruokakriisiin – "Huoli on siitä, että ruokaa olisi oikeaan aikaan oikeassa paikassa"

K-Market Puhakan kauppias Maria Puhakka kertoo kauppiaan lapsena tottuneensa syömään hieman päiväysvanhaa ruokaa.– Sehän on syömäkelpoista edelleen. Tärkeintä on nyt laittaa hävikki saataville, ja jokainen voi itse arvioida, haluaako sitä ottaa.
Paikalliset

Hävikkiä ei saada jakeluun koronarajoitusten vuoksi – kauppiailla tahto saada ylimääräinen ruoka hyväntekeväisyyteen

Ravioli-pinaattivuoka valmistuu vaivattomasti uunissa.
Reseptit

Näillä resepteillä teet pelmeneistä, ravioleista ja muista puolivalmisteista astetta parempia aterioita

Tarjoilija Marjut Johansson tarjoilee lounasannokset pöytiin. Tiistaista perjantaihin tarjolla on keittoa sekä vaihdellen liha-, kana- ja kalaruokia. Asiakkaiden suosikkeja ovat muun muassa paistetut silakat ja talon hampurilainen.
Paikalliset

Lounaspaikka: Vähän parempaa kotiruokaa

Länsinaapurista on oltu yhteydessä ainakin lihanjalostusyritys Snellmaniin.
Kotimaa

Ruotsista on jo kyselty suomalaisen ruoan perään – "Siellä käydään keskustelua ruoan riittävyydestä"

Atrian sikaleikkaamossa tuotanto pyörii toistaiseksi normaalisti. Koronavirus ei ole ainakaan vielä rokottanut suurten suomalaisten elintarvikejalostajien tuotantoa, vaikka kaupan hyllyillä on välillä ollut tyhjää.
Kotimaa

Jäävätkö kausityöntekijät tulematta ja mansikat poimimatta? Ruokatalot toimivat normaalisti ja kotimaista raaka-ainetta riittää vielä

Näyttelijä Eija Vilpas ilahtuu konstailemattomista ruuista, mutta antaa arvon myös herkuttelulle. Tänä keväänä hän näyttelee Helsingin kaupunginteatterissa ravintolamaailmaan sijoittuvassa komediassa Le Coq – Taistelu ravintolasta.
Reseptit

Eija Vilpas paljastaa suosikkireseptinsä – toista tehdään ystävän kanssa talkoilla, toinen on suvun ikisuosikki

Hovimestari Sanna Pirhonen ja ravintoloitsija Henrik Ulfstedt ovat huomanneet, että lounastajia kiinnostaa yhä enemmän kasvisvaihtoehdot.
Paikalliset

Lounaspaikka: Liedon Viljassa panostetaan kasvisruokaan

Extra

Onko kaurabuumi pelkkä muoti-ilmiö? Toimittaja tutki satoja tuotteita ja yllättyi – esimerkiksi vaikutus kolesteroliin kannattaa laskea tarkkaan

50/50 Bistron omistajapariskuntana toimii Vilmalotta Silvonen ja Tommi Hirvonen (vas.). Aleksi Hagner on keittiömestari, Viljam Haarala kehitysjohtaja ja Leena Hillukkala ravintolapäällikkö.
Paikalliset

Lounaspaikka: Aina puolet vegaanisena

SOK:n digitaalisten palveluiden päällikkö Matti Torniainen täyttää kärryjä, joihin kerätään asiakkaiden verkossa tekemät ruokaostokset.
Talous

Ruoan verkkokaupassa vahva käänne tänä vuonna – kauppajätit tuplaavat verkkokauppapalvelujaan

Georgialaisen kansanmusiikin esittäjä tauolla Tbilisin suosituimmalla näköalakukkulalla. Taustalla virtaa Mtkvari-joki, jonka nimi tarkoittaa hidasta. Se sopii kuvastamaan myös talviaikaista tunnelmaa Tbilisissä.
Lukemisto

Pieni Georgia elää suurvallan puristuksessa mutta lumoaa matkailijan vieraanvaraisuudella

 Neljä viidesosaa suomalaisesta silakasta päätyy rehuksi turkiseläimille ja vientiin, mutta asian ei tarvitsisi olla näin.
Reseptit

"Syökää silakkaa", kehotti pääministeri, ja neuvo on yhä ajankohtainen – kokeile silakoita fish and chips -annoksessa tai tapaksissa

Krookilan Juhlamummolan emäntä Jaana Kaarto on pyörittänyt lounas- ja juhlapaikkaa 1990-luvun alusta lähtien. – Krookilan miljöö on palautettu vuosisadan vaihteen umpipihaympäristöksi, jonka puitteissa järjestetään myös erilaisia juhlia ja tilaisuuksia, Kaarto kertoo.
Paikalliset

Lounaspaikka: Aitoja makuja historiallisessa miljöössä

Ruotsalaiset keksivät yhdistää kaksi bravuuriaan, prinsessakakun ja laskiaispullan. Kaulitulla marsipaanilla saat koristeltua laskiaispullaan satumaista tunnelmaa.
Reseptit

Älä tyydy tavanomaisiin laskiaispulliin – kokeile aivan uusia täytteitä tai yhdistele perinteisiä omaperäisesti

 Stuart Selway (vas.) ja Niclas Angerman halusivat perustaa rennon lounasravintolan, jossa tarjoillaan maukasta lounasta puhtaista raaka-aineista.
Paikalliset

Lounaspaikka: Rhapsody vie makumatkalle maailmalle

Foody Allen on Aki ja Nina Wahlmanin perustama yritys, joka tarjoaa palveluita muun muassa ravintoloille ja suurille elintarvikeyrityksille. Arkistokuvassa Aki Wahlmanin kampasimpukat.
Talous

Foody Allen osti Helsinki Food Companyn – Teresa Välimäki turkulaisyrityksen leipiin

Lounasravintolassa Marko Aaltonen vastaa lämpimästä ruuasta ja Ville Löf kylmän puolen tarjottavista ja tilauskakkujen teosta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Rehtiä lounasta sataman kupeessa

Lämmitä pitaleivät nuotiolla ja täytä muhevalla chili sin carnella.
Reseptit

Termospullossa hautuvat piirun verran paremmat retkieväät – nauti nuotiolla dipistä, pitaleivästä ja tikku-croissanteista

Karkkilan metsästysseuraa edustaneet Henrik Blomqvist (vas.) ja Harri Nurvala maistelevat riistamakkaraa – ja hyvältä näyttää maistuvan.
Lukemisto

Hyväksyvä maiskuttelu saattelee lämpimien peuramakkaroiden maistelua Naantalissa

Kesällä näissä Arja Elina Laineen lapsuuden maisemissa lainehtivat kaurapellot.
Lukemisto

Varsinais-Suomen viljavainioilta mediakokkaajaksi ponnistanut Arja Elina Laine fanittaa kauraa, jonka suosio sen kuin kasvaa

Heli Tommilan mukaan kiireisin aika grillillä on iltapäivä viidestä eteenpäin.
Lukemisto

Heli Tommila on kokeileva grillikokki – perinteisten annosten lisäksi listalta löytyvät vegaanihampurilainen ja vappumunkit