Ravintolat

 Stuart Selway (vas.) ja Niclas Angerman halusivat perustaa rennon lounasravintolan, jossa tarjoillaan maukasta lounasta puhtaista raaka-aineista.
Paikalliset

Lounaspaikka: Rhapsody vie makumatkalle maailmalle

Ravintoloitsija Tommi Avola on työskennellyt ravintola-alalla reilut kaksikymmentä vuotta. Hän pyörittää yhtiökumppaniensa kanssa Turussa kortteliravintola Arvoa, Nordic Pizza Companya, salakapakka Ullakkoa sekä tällä viikolla avautuvaa aikuisten seurusteluravintola Fredrikiä.
Paikalliset

”Viihtyisä seurusteluravintola on kuin olohuone” – Fredrik avaa ovensa Turussa

Foody Allen on Aki ja Nina Wahlmanin perustama yritys, joka tarjoaa palveluita muun muassa ravintoloille ja suurille elintarvikeyrityksille. Arkistokuvassa Aki Wahlmanin kampasimpukat.
Talous

Foody Allen osti Helsinki Food Companyn – Teresa Välimäki turkulaisyrityksen leipiin

Arvin pito ja lounas tarjoaa perinteistä kotiruokaa. Kokkeina toimivat Mikko Tiainen ja Mikko Thorel.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokalounasta Hirvensalossa

Kun ravintoloitsija Christer Ekqvist osti vuonna 2017 Olavin Krouvin, hän päätti, että paikka pitää remontoida tämän päivän tarpeita vastaavaksi. Nyt perinteinen turkulaisravintola aukeaa uudistettuna.
Talous

Olavin Krouvista kuoriutui gastropubi – paikka remontoitiin kuukaudessa kokonaan uuteen uskoon

Naantalilaisessa Hasta la Pastassa saa nauttia tuorepastaa, salaatteja ja kakkuja ympäri vuoden. Tiskin takana ja keittiössä häärivät Vivian Kirjosen (vas.)  lisäksi myös vanhemmat Heli (kuvassa) ja Tapio Kirjonen.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tuorepastaa vuoden ympäri

Museolaiva Borella on yhteensä 250 vuodepaikkaa.
Paikalliset

Asiakkaat valitsivat Boren Suomen parhaaksi hostelliksi

– Pienemmällä lautasella pyrimme pienentämään hävikkiä, koska usein nälkäisenä tulee otettua liikaa ruokaa lautaselle.
Paikalliset

Lounaspaikka: Trattoria pyrkii mahdollisimman pieneen hävikkiin

Olavin Krouvi sijaitsee Hämeenkadulla, Aurajoen kupeessa.
Paikalliset

Kaipaako äijäluolasi koristusta? Turkulaisen Olavin Krouvin baaritiski myynnissä

Terveystarkastaja piti maanantain tarkastuskäynnillään Trapissa näkemästään: Trappiin kohdistetut hallinnolliset pakkokeinot raukeavat ja Trappi saa jatkaa toimintaansa.
Paikalliset

Naantalilaisravintola Trappi pääsi läpi tarkastuksestaan, saa jatkaa toimintaa – Terveystarkastaja: Asiat olivat kunnossa

Tapio Peltomäki toimii tänä vuonna 100 vuotta täyttävän Suomalainen Pohja ry:n puheenjohtajana. Juhlavuonna yhdistys julkaisee dosentti Mikko Uolan kirjoittaman historiikin. Teos kuvaa sekä klubin toimintaa että turkulaista yhteiskunnallista elämää.
Lukemisto

Suomalainen Pohja viettää juhlavuottaan – Porvarillinen klubi sai ensimmäiset vasemmistolaiset jäsenet jatkosodan jälkeen

Muun muassa tarjoilijat ovat joutuneet usein työssään seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Arkistokuva.
Kotimaa

Ravintola-alalla riittää työtä seksuaalisen häirinnän kitkemisessä – syyllisiä useimmiten asiakkaat

Suurin ruokahävikin aiheuttaja oli tarjoiluhävikki, eli ruoka, joka on ollut linjastossa tai valmistettu sitä varten. Suurimmat hävikkimäärät syntyvätkin juuri linjastoravintoloissa.
Kotimaa

Ravitsemispalveluista elintarvikejätettä 78 miljoonaa kiloa vuodessa – syömäkelpoisesta ruoasta noin 16 prosenttia päätyy hävikkiin

Paikalliset

Parhaillakaan kokeilla ei pitäisi olla lupaa kouria tai kyykyttää, sanoo turkulainen kokki Noora Kangosjärvi

Rakennustyöt Rieskalähteen- ja Markulantien kulmassa ovat jo käynnissä.
Talous

Turkulaisyrittäjä saa McDonald'sin tontilleen – "10 kuukautta väännettiin sopimushommia Amerikan poikien kanssa"

Terveysviranomaiset uhkaavat keskeyttää ravintola Trapin toiminnan, mikäli legendaarinen naantalilaisravintola ei saa tuholaisongelmaansa kuriin.
Paikalliset

Viranomainen uhkaa sulkea legendaarisen naantalilaisravintolan – Omistaja: "Tässä tehdään kärpäsestä härkänen"

Aurakatu 6:n tiloissa sijaitsevat ravintolat ovat sulkeneet ovensa ainakin toistaiseksi.
Paikalliset

Tilojen remontointi ei auttanut talouskurimuksessa – Galax luopuu yökerhosta: ”Kuvio on nyt nähty”

Pitopöytä katetaan yli sata vuotta vanhan Poikon kyläkoulun ainoaan luokkahuoneeseen. Matjut Kyyrön mukaan noin 200-paikkainen ravintola kattaa pöydän aattona kolmasti.
Paikalliset

Joulu alkaa aattoaterialla – varaussesonki Rymättylän ravintola Pohjankulmaan alkaa jo heinäkuussa

Ravintola Old Bank Aurakadulla.
Paikalliset

Vanhan Pankin uudistuminen venähti – Old Bank jatkaa nykyisellään kesäkuuhun

Lukijan kuvasta näkee, että entisen ravintola Vaparin remontti on edelleen pahasti kesken ja rakennusjätettä on edelleen pubin ympäristössä.
Paikalliset

Mitä täällä tapahtuu – Miksi turkulaispubin remontti ei etene?

Kirsi Nummela perusti Zicin yhdessä miehensä Marko Nummelan kanssa vuonna 2016.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kanaa monella tapaa

Lammaskorma ja chilikana saivat kehuja. Lounaalla on aina tarjolla kaksi intialaista ja kaksi perinteisempää suomalaista pääruokaa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounaaksi intialaista ja suomalaista kotiruokaa

Paikalliset

Kimpaantunut asiakas kävi järjestyksenvalvojan kimppuun

Maran toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan JHL:n tulisi lopettaa lakko laittomana. Toimitusjohtaja ei näe ongelmaa työntekijöiden siirtymisessä ravintola-alan työehtosopimukseen.
Paikalliset

MaRa JHL:n Arkea-lakosta: Väitteet sopimusshoppailusta eivät perustu tosiasioihin – "Tulisi lopettaa lakot heti"

Johanna Nurmi kokkailee tavallisesti yksin Kotikyökin keittiössä, jossa valmistuu arkisin lounas noin sadalle asiakkaalle.
Paikalliset

Lounaspaikka: Perinteisen kotiruuan ystäville

TS Ruoka

TS:n lukijat kertovat: Moni syö ulkona joka viikko – valtaosan lautasella kotiruokaa

Ravintolasta aukeaa näkymät Aurajoelle. Kesällä ravintolan molempiin päihin on tulossa terassit.
Talous

Wärtsilän ränsistyneestä pumppaamosta kuoriutuu ensi kesäksi uusi ravintola jokirantaan – ravintoloitsija vielä auki

Kotimaa

Poliisi epäilee lahtelaisravintolaa ihmiskaupparikoksista

Ana Restrepo (vas.), Israel Mata Estevez ja Kay Abad vastaavat Delhi Darbarin palvelusta ja ruuasta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tuulahdus Intiaa Turussa

Anni Peräkylä ja Mikko Kaukonen kokoavat annosta.
Kotimaa

Iloa lautasella – Maailman arvostetuimpaan kokkikisaan tosissaan lähtevä Mikko Kaukonen haluaa välittää ruoallaan tunteita