Puolustusvoimat

Viron Nato-joukot tuovat maahan panssarivaunuosaamista. Kuva on Viron armeijan talvileiriltä vuosi sitten.
Kotimaa

Viron Nato-komentaja LM:n erikoishaastattelussa: Näemme Suomen vahvana liittolaisena

Kuvassa on kolme Super Hornetin muunnelmaa: Elektronisen sodankäynnin versio F-18G eli Growler vasemmalla, kaksipaikkainen F-18F keskellä ja yksipaikkainen F-18E oikealla. Kaikki ovat nykyistä ilmavoimien Hornetia suurempia.
Kotimaa

Video: Super Hornetissa tarjotaan Suomelle sopivaa amerikkalaishävittäjää – operointi olisi halpaa ja suojattua, ei ilman kysymysmerkkejä

Kuvituskuva.
Kotimaa

Varusmiesten yhteismajoituskokeilu alkaa huhtikuussa

Tarjolla vain rajatulle joukolle? Osa varusmiehistä ei pääse kohentamaan hiihtotaitoaan välttämättä koko palvelusaikanaan.
Kotimaa

Oikulliset talvet vaikuttavat jo sodankäyntitaitoon – sotilaat eivät välttämättä pääse suksille koko palvelusaikanaan

Vuoden 1991 alokkaita Heikkilän kasarmilla.
Teemat

Retrovideo: Heikkilän kasarmin alokkaat 1991

Kotimaa

Ammus räjähti asevelvollisen käsissä – varusmiestä ja kahta ammattisotilasta epäillään sotilasrikoksista

Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko on tyytyväinen puolustushaaransa nykytilaan. Naisia voisi hänen mielestään hakeutua asepalvelukseen huomattavasti enemmän kuin tänä päivänä.
Kotimaa

Maavoimien komentaja: Naisia reippaasti lisää asepalvelukseen

Täysi-ikäistymispakkaus on sähköisessä muodossa.
Kotimaa

18 vuotta täyttäville oma täysi-ikäistymispakkaus

Lockheed Martinin ylläpidosta vastaava johtaja Steve Sheehy kertoo, että yhtiö tarjoaa Suomelle hävittäjien rakentamista.
Kotimaa

F-35:n valmistaja lupaa Suomelle hävittäjän tuotantoa – "Emme kerro, kuinka häive rakennetaan, mutta kerromme miten se ylläpidetään"

”Venäjän strategisen viestinnän erityispiirteet”-tutkimushankkeessa ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Puolustusministeriön erityisasiantuntija. Kuvassa ministeriön tilat Helsingissä.
Kotimaa

Ex-tiedustelupomon johtama Venäjä-tutkimus tilattiin valtiojohdon käyttöön – kohderyhminä presidentin kanslian lisäksi Supo ja puolustusvoimat

Sotilasrikostilastojen perusteella nykyiset varusmiehet ovat melkein puolet kiltimpiä kuin vielä vuosikymmen sitten.
Kotimaa

Varusmiehet törttöilevät vähemmän kuin ennen – sotilasrikosten määrä tippunut lähes puoleen vuosikymmenessä

Ruotsalaista Saab Gripeniä esiteltiin torstaina Pirkkalassa.
Kotimaa

Päätös Suomen uudesta hävittäjästä tehdään ensi vuonna – puolustusvoimat sai vastaukset tarkennettuun tarjouspyyntöön Hornetien korvaajista

Kotimaa

Näkökulma: Ollos huoleton, maanpuolustustahto on kääntynyt nousuun – Naiset halutaan mukaan, mutta mistä löytyy sopivia tehtäviä?

Rafalea on käytetty sotaoperaatioissa Afganistanissa, Irakissa, Syyriassa, Libyassa sekä Länsi-Afrikassa Malissa. Tiistaina konetta esiteltiin toimittajille Satakunnan lennoston tukikohdassa Pirkkalassa.
Kotimaa

Ranskalainen Rafale saapui Pirkkalaan Puolustusvoimien testeihin – Hävittäjää on käytetty sotaoperaatioissa esimerkiksi Afganistanissa

Suomalaisen rauhanturvaamisen historia on pitkä ja monipuolinen. Tässä suomalaiset matkaavat Pasi-panssariajoneuvoilla Kosovon vuorille syksyllä 2007.
Maailma

Oliko Iranin ohjusisku suomalaisten rauhanturvaajien tiukin paikka? – Näin kokenut turvaaja vastaa

Bae Systemsin Suomen maajohtaja Paul Hitchcock ja ilmavoimien operaatiopäällikkö Juha-Pekka Keränen tapasivat, kun Eurofighterin tositestit alkoivat Suomen talvessa.
Kotimaa

Eurofighter lupaa itsenäisen hävittäjäjärjestelmän, jossa kaikki valta ja tieto ovat Suomella

Ilmavoimien operaatiopäällikkö Juha-Pekka Keränen on tutustunut tarkkaan kaikkiin hävittäjäkandidaatteihin ja lentänyt niistä kahdella.
Kotimaa

Suomalaiset koelentäjät pääsevät useimpien hävittäjien ohjaimiin taivaalla Pirkkalan testeissä – perjantaina testattiin kahta Eurofighteria

F-35-hävittäjien lentäjiä koulutetaan Luken lentotukikohdassa Arizonan osavaltiossa Yhdysvalloissa. F-35 on yksi viidestä Suomen harkitsemasta hävittäjästä.
Kotimaa

Suomi ei enää hae tasan 64:ää hävittäjää – Lukumäärä ei ratkaise valintaa, vaan kokonaissuorituskyky, ohjelmajohtaja linjaa

Kotimaa

Suomi arvioi Britannian sotilaallista luottamusta vierailemalla lentotukikohdassa Skotlannissa

Suomalaiset sotilaat suojautuivat Irakin Erbilissä hiekkasäkeistä rakennettuihin pommisuojiin ohjuksilta, jotka olivat ilmeisesti oheisen kuvan mukaisia Shahab-luokan ohjuksia.
Maailma

Suomalaiset sotilaat makasivat hiekkasäkkien suojassa ohjusiskun aikana Irakissa ja kuulivat räjähdykset –"Tunnelma on ollut sheltereissä rauhallinen"

Puolustusministeri Antti Kaikkonen.
Kotimaa

Puolustusministeri Antti Kaikkonen: Suomalaisten turvallisuudesta huolehdittava

Iranilaiskenraali Qassim Suleimanin surma on kiristänyt Yhdysvaltojen ja Iranin välit äärimmilleen.
Maailma

Puolustusvoimat: Erbilissä olevat suomalaissotilaat ovat kunnossa

KKO antaa Lemmenjoki-asiassa tuomion myöhemmin. Kuvassa kenraali evp. Sampo Eskelinen.
Kotimaa

Todistaja kertoi oikeudessa Lemmenjoen tapahtumien selvittelystä: "Tämä oli jollain tavalla siirretty pääesikunnan harkintaan"

Myyjän mukaan sytyttimineen tarjolla oleva kranaatti on erittäin harvinainen.
Kotimaa

Rynnäkkötykin kranaattia sytyttimineen kaupataan netissä – Puolustusvoimat ei tiedä onko se luvallista vai ei

Kenraalimajuri evp. Sampo Eskelinen (vasemmalla) ja asianajaja Heikki Maunila kuvattiin torstaina korkeimman oikeuden istunnossa.
Kotimaa

Lemmenjoen tapahtumat esillä korkeimmassa oikeudessa – Laillisuusvalvojan mukaan kenraalin kuvailemia käytäväkeskusteluja ei käyty

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kätteli veteraani Mauno Tenhovirtaa talvisodan 80-vuotismuistojuhlassa 30. marraskuuta. Vieressä on puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.).
Kotimaa

Puolustusyhteistyön syveneminen Ruotsin kanssa saa tukea yli puoluerajojen – PS:n Ronkainen "Asiat hierotaan niin, että ne ovat kaikkien hyväksyttävissä"

Leijona Instituutin toimitusjohtaja Juho Kalliala esitteli keksimäänsä hyppypanosta Puolustusministeriön edustustilassa viime maaliskuussa.
Kotimaa

Puolustusvoimien hyppypanoshanke viivästyy – Keksijä ei toimittanut ajoissa tietoja räjähdeturvallisuudesta

Upseerioppilaat Jasmiina Järvinen (vas.), Akseli Kuvaja ja Veikko Airas uumoilivat, että sisäampumasimulaattoreilla taisteluharjoitusten määrä kasvaa. Heistä simulaattorin aseen tuntuma oli aito, vaikka käytössä onkin vielä yhdysvaltalainen Colt M4 -rynnäkkökivääri kotimaisen AK 62:n sijaan.
Kotimaa

Ampumasimulaattorit ovat olleet Puolustusvoimien kokeilussa vuoden – nyt niistä tulee osa koulutusta

Puolustusministeri Antti Kaikkonen Pikkuparlamentissa. Arkistokuva.
Kotimaa

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvittää puolustushallinnon hajauttamista – koskee 13 000 työpaikkaa

Muutto häämöttää. Tammikuussa laivaston soittokunta muuttaa Linnankatu 60:stä uusiin tiloihinsa Vähä-Heikkilään. Kuvassa kapellimestari Jarkko Aaltonen (vas.) sekä ylikapellimestari Petri Junna.
Lukemisto

Laivaston soittokunta valmistautuu juhlamusikaaliin – Vuoden päättää tänäkin vuonna joulurauhan julistus