Näyttämötaide

Turkulaisrunoilijat Jarkko Laine ja Markku Into (Oliver Priimägi ja Vesa Toukkari, toinen ja kolmas vas.) vierailulla Someron Hämeenportissa, jonka vakioasiakkaita ovat  Badding (Jani Forsman, vas.), Unto Mononen (Pertti Koivula) ja M.A. Numminen (Samuel Shipway).
Kulttuuri

Unto Mononen ja M.A. Numminen kohtaavat Somerolla – ja mukaan liittyy myös Rauli Badding Somerjoki

Emma Dolan piipahti Turussa katsomassa Samppalinnan kesäteatterin tuoreen Disney-musikaalin. Freaky Fridayn ensimmäinen ulkoilmaversio ilahdutti häntä monin tavoin.
Kulttuuri

Samppalinnan kesäteatterin Freaky Friday saa kiitosta englantilaiselta Emma Dolanilta – "Turussa uskalletaan ottaa riskejä"

Kesällä 1952 Oy Laivateollisuus Ab:n telakalla rakennetaan viimeisiä sotakorvauslaivoja. Oskari Ellilä (vas.) ja Tero-Petri Suovanen näyttelevät telakkatyöläisiä. 
Kulttuuri

Video: Pian ensi-iltansa saava Pansion perhoset sijoittuu vuoteen 1952 – telakkatyömies Eino haaveilee autosta ja appelsiineista

Puodinpitäjä (Antti Tiensuu, vas.) ja Härkäniemen kolmeksi jakautunut persoonallisuus (Taru Huokkola, Seidi Haarla ja Aleksi Holkko). Mukana myös yleisöstä näyttämölle kasvia esittämään tempaistu Ella Mettänen (keskellä).
Kulttuuri

Teatteriarvio: Kilpi-kilvoittelussa syntyi yksi helmi: Kaisa Lundán ja Linda Wallgren väänsivät Härkäniemen piiput uusiin asemiin

Ämpärit saavat parviälyn virtaamaan Sakari Kolistajan (Viljami Sainio, edessä oikealla) saarnatessa. Taustalla vasemmalta: Tapio Ranta, Maria-Katariina Leinonen, Veli-Matti Markkanen, Ari Kangassalo ja Merja Köpsi.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Näyttelijöiden heittäytyminen haastavaan tekstiin ja absurdiin toimintaan virkistää mielen Laajoella

Aliisa Kallio (oik.) ja Andy Pilke ovat halunneet nostaa yhdeksi tarinan teemaksi muoviroskan lisääntymisen merissä.
Kulttuuri

Sotka lähtee Aavan perässä kaupunkiin – lintu ja tyttö ystävystyvät esityksessä, joka kiertää kesällä Turkua ja lähiseutua

Trans is beautiful, toteaa Miiko Toiviainen Kepeä elämäni -monologissaan.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Miiko Toiviaisen Kepeä elämäni on esitys, joka kaikkien pitäisi nähdä

Maukka-kissa (Satu-Lotta Pitko) ja Väykkä-koira (Heikki Kaipainen) ovat parhaat ystävät, vaikka välillä vähän takkuaakin.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Vepsän saaressa lastennäytelmä pohtii ystävyyden merkitystä ja kutsuu katsojan mukaan hullunkuriseen seikkailuun

Filadelfian prinsessan pääosissa ovat elämän kolhimat naiset.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Teatteri Ströömi nostaa Kirkolla-teoksen naiset esiin – Volter Kilpi -tulkintojen perinne jatkuu vahvana Kustavissa

Poppy Pelagia ja Basil Naughty kysyivät Phantom-esityksessään 2017 kenelle soitetaan, jos jotakin kummallista tapahtuu.
Lukemisto

Groteski ja poliittinen burleski herättää tunteita – tietokirjailija on joutunut puolustamaan näkemystään taiteenlajista

Vänrikki Ziden (Hilda-Justiina Airola, vas.) ja eversti Sandels (Wille Heino, oik.) opettavat Sven Tuuvalle (Antti Tulonen) sotilaskäskyjä.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Sven Tuuva on sauvolaisten oiva löytö 1970-luvulta

Anni Mikkelsson (vas.) vastaa Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon tämänvuotisesta ohjelmasta. 20-vuotisen merkkivuoden kunniaksi avajaisten juhlapuheen pitää koko tapahtuman alullepanija Hanna Nurminen.
Kulttuuri

Kustavi kutsuu jo 21. kertaa kirjallisuuden nuotiopiiriin: "Kun ollaan yhdessä ja luetaan Volter Kilpeä, pysytään poissa pahanteosta", Volter Kilpi -viikon taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson sanoo

Eila (Leena Sirén) pistää vävykokelaan (Jarmo Wegwelius) koetukselle. Taustalla Likka (Tiina Uusitupa).
Kulttuuri

Teatteriarvio: Raision teatterin kesäkomediassa hyvin rakennetut roolihahmot ja uskottava miljöö saavat yleisön viihtymään

Merita Seppälän tulkitsema Myrskyluodon Maija lennähtää kohti merellistä todellisuutta.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Salon teatterin tulkinta Myrskyluodon Maijasta on hieno – paikoin suorastaan loistava

Ronja (Vilja Aavikko, keskellä) on jäänyt kiinni kakkiaisten (vas. Monica Heinonen, Siiri Myllymäki, Timo Leinonen) koloon.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Teatteri Akselin Ronja Ryövärintytär on vauhdikas seikkailu, joka vaatii myös mielikuvitusta

Tuulia Lindholm (vas.), Sofia Grubert ja Siiri Ervasti tekevät oikullisen retken hyggeilyn ja kotoilun maailmoihin.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Teatteri Janon Hygge-hetki on vakava, ilkikurinen, hurvitteleva ja sisällökäs

Circus Sagittariuksessa nähdään muun muassa ranskalaisen Angelique Cabenasin voimakkaita trapetsinumeroita.
Kulttuuri

Sirkusarvio: Art Teatron Circus Sagittariuksessa on kiehtovaa taikuutta ja akrobatiaa, mutta tarina jää edeltäjiään heikommaksi

Ami Aspelund näyttelee vanhaa Maijaa Vuohensaaren kesäteatterin Myrskyluodon Maija -musikaalissa. Nuorta Maijaa esittää Salon teatterin tuotannoista tuttu Merita Seppälä.
Kulttuuri

Maijan kasvutarina voimauttaa – Myrskyluodon Maija on Salon teatterin suursatsaus

Maskun teatterin keskeistä kolmikkoa näyttelevät eloisasti Jenna Virtanen (vas.), Tuomas Saarialho ja Marjaana Tuominen.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Maskun teatteri vie Havaijilta Humikkalaan

Emma ja Markus Nivala taituroivat hattujen piirissä – kaikissa hatuissa ei kuitenkaan ole taikaa.
Kulttuuri

Sirkusarvio: Aura Companyn Taikahatussa paljetein koristeltu päähine johdattaa humoristiseen ja hypnoottiseen taiturointiin

Tosielämän pariskunta Marja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen esiintyvät syksyllä pariskuntana myös Linnateatterin lavalla.
Kulttuuri

Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen tekevät komedian Linnateatteriin

Desirée Kavander ja Christoffer Rönnholm ovat aitoja ja tosia Isan ja Dannen rooleissa.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Babyface osoittaa jälleen paraislaisten harrastajien kunnianhimoisen suhtautumisen teatterin tekemiseen

Kati Urho (vas.), Emmi Lovén ja Laura Hurme lähtevät hittitripille ja päästävät hauskimmat hahmonsa temmeltämään.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Jos kaipaat Teatteri Terveen Tytön ikimuistoisimpia hahmoja ja vetävimpiä kappaleita, on Hittitrippi sinua varten

Teatteri Terve Tytön uuden kiertuerevyyn tunnelmista vastaavat Emmi Lovén (vas.) Laura Hurme,  ja Kati Urho (oik.). Jo pelkkä kiertueelle lähteminen kaikkine tarpeistoineen osoittautuu haasteeksi. Naisten autonpakkaustaidot kun ovat tunnetusti eräs yleisistä naurunaiheista.
Kulttuuri

Teatteri Terve Tytön Hittitrippi-revyyssä nähdään parikymmentä eri hahmoa

Paraisten Lillholmenilla pääsee teinidraaman ja parin vuosikymmenen takaisten hittien pariin. Teaterboulagen Babyface on paikallisin voimin kirjoitettu, ohjattu ja toteutettu musiikkiteatteriesitys. Rooleissa nähdään muun muassa Danne eli Christoffer Rönnholm (vas.) ja Doris (Mecki Ruokolahti).
Kulttuuri

Video: Epänormaalit apinat ja ysärin taika – Teaterboulagen musiikkiteatteritrilogia sai jatko-osan

Maria Lund (vas.) ja Linda Hämäläinen saavat hyvän dynamiikan tyttäreksi muuttuvan äidin ja äidiksi muuttuvan tyttären välille.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Enemmän Disneyä, vähemmän Samppalinnaa – Perjantai on pahin -musikaalikomedian pelastaa vahva pääpari

Pizzalähetti (Mervi Perttunen) joutuu yllättävään tilanteeseen kohdattuaan pelifirman omistajan (Niklas Tuominen) ja konsultin (Niko Juvakka). Paikka on Kollin makasiini Nousiaisten Nutturlassa.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Nutturlan makasiiniteatterin Vuokravaimo luo mehukkaita roolikuvia

Brechtiläistä vieraannuttammista potenssiin kymmenen! Linda Hämäläinen (ylhäällä oik.) näyttelee Samppalinnan kesäteatterissa aluksi tytärtä ja sitten tyttären kehoon siirtynyttä äitiä.
Kulttuuri

Turussa nähdään ensimmäistä kertaa Disney-musikaali – suomalainen kesäteatterikonsepti on kummastuttanut amerikkalaisia

Kuutin nopeasti vaihtuviin tilanteisiin kuuluu naamioleikki. Melissa Jolma on joutunut salaperäisten mielikuvitus- ja unihahmojen ympäröimäksi.
Kulttuuri

Teatteriarvio: Naisen oikeus päättää omasta kehostaan on luovuttamaton – Turun ylioppilasteatterin Kuutti luo aiheesta puhuttelevaa kuvastoa

Kaisu (Emma Bowles) ja Erni (Marko Pekkarinen) kohtaavat toisensa lavalla sekä ihmisinä että miehenä ja naisena. 
Kulttuuri

Teatteriarvio: Levollisten roolisuoritusten, akvaariomaisen lavastuksen ja verkkaisen tunnelman onnistunut kokonaisuus