Näkökulma

Kotimaa

Palkankorotus auttaa hoiva-alan ongelmiin yhtä paljon kuin Buranan määrääminen kipuun sen syitä tutkimatta

Venäjän Vladimir Putin ja Syyrian Bashar al-Assad tapasivat Damaskuksessa tiistaina. Syyrian presidentin oikealla puolella poseerasi Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ja Putinin rinnalla oli uskonnollinen johtaja.
Maailma

Näkökulma: Matkustajakoneen tuho toi Iranin ohjusiskujen tuoksinaan muistutuksen Ukrainan sodasta – onko kriiseillä yhtymäkohtia?

Pääministeri Sanna Marin ja ulkoministeri Pekka Haavisto olivat äänessä välikysymyskeskustelussa. Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni ja keskustan tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen eivät osallistuneet keskusteluun.
Kotimaa

Näkökulma: Haaviston löylytys ei pääty välikysymykseen

Valtiosihteeri Matti Anttonen, ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja alivaltiosihteeri Pekka Puustinen kommentoivat ulkoministeriön al-Hol-kantaa keskiviikon tiedotustilaisuudessa.
Kotimaa

Ulkoministeriössä tehtävä voi vaihtua tiuhaan – Näin urakehitys poikkeaa muista ministeriöistä

Pääministeri, sdp:n Sanna Marin (keskellä) piti tiistaina tiedotustilaisuuden yhdessä hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa. Vasemmalla opetusministeri Li Andersson (vas.) ja Maria Ohisalo (vihr.) sekä Marinin toisella puolella Katri Kulmuni (kesk.). Rkp:n Anna-Maja Henrikssonia sijaisti pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (r.)
Kotimaa

Näkökulma: Uudella hallituksella on vain lyhyt kuherrusvaihe – haasteet pysyvät samoina, vaikka hallitus vaihtui

Kela ja verottaja ovat siirtyneet yhä enemmän verkkoasiointiin, eli hakemuspapereille ei ole enää yhtä paljon käyttöä kuin ennen. Myös päätöksistä on tullut sähköisiä, kun niitä on annettu robottien tehtäviksi.
Kotimaa

Näkökulma: Kone tekee kylmiä päätöksiä, ja hyvä niin – verottajan ja Kelan robotit voivat auttaa perustuslakia toteutumaan

Kotimaa

Näkökulma: Politiikassa kaveri jätetään – demarit tirisevät omassa grillissään hallituskumppanien katsoessa vierestä

Pääministeri Antti Rinne (sd.) joutuu palamaan Postin asioihin vielä ensi viikolla. Hänen on myös päätettävä pian siitäkin, kenet valitaan ministerin tehtävästä eronneen Sirpa Paateron tilalle.
Kotimaa

Näkökulma: Paateron ero helpotti hallituksen tilannetta vain hieman – Postin jupakassa jäi monta asiaa auki

Omistajaohjausministeri Sirpa Paateron ahdinko syveni Postin hallituksen puheenjohtajan ulostulon jälkeen.
Kotimaa

Näkokulma: Postinäytelmän juoni sen kuin sakenee – Kumman lähtölaskenta alkoi, omistajaohjausministerin vai Postin hallituksen?

Minäkin olisin halunnut Helsinkiin. Maaseutunuoret toivat lehmiä näytille Helsingin keskustaan. Lehmä on ollutkin viimeisen vuoden aikana puhutuin kotieläin ilmastokeskustelussa.
Kotimaa

Näkökulma: Kotimainen ruoantuotanto pinteessä - haluavatko nuoret vielä ryhtyä maataloustuottajaksi?

Näitä riittää. Menneitä ovat vastikään muistelleet myös pikaluistelija Mika Poutala ja malli Karita Tykkä. Torstaina valikoima täydentyy Matti Mörttisen ja Lauri Nurmen teoksella Antti Rinne – Koko tarina.
Kotimaa

Näkökulma: Antti Rinteestä ilmestyy torstaina auktorisoitu elämäkerta – nimestään huolimatta se ei kerro "koko tarinaa"

Kotimaa

Näkökulma: Sekatuvat tulevat kasarmille - kokeilu tarpeen, sillä avoimia kysymyksiä lukuisia

Kotimaa

Keskustan johtoon pyrkivällä ei ole helppoa

Antti Rinne kertoi sunnuntai-iltana, että hallitukseen tulee 19 ministeriä.
Kotimaa

Näkökulma: Vaaleissa romahtaneen keskustan vahva puumerkki näkyy hallitusohjelmassa – Rkp sai läpi toisen ministerin salkun

  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »