Matkailu

Salme Kotaniemi Tampereelta ja Anneli Leppänen Ikaalisista tutustuivat Sibeliuksen syntymäkoti -museoon Hämeenlinnassa Tampereen seudun sotaorpojen ryhmämatkalla.
Matkailu

Seuraa säveltäjää alkutalven kulttuurimatkalla – täältä löydät Sibeliuksen jalanjäljille

Lottamuseon johtajan Saija Ylitalon mukaan lottatoiminta tarjosi naisille koulutusta ja työkokemusta eri aloille muonituksesta eläinlääkintään ja viestintään.
Matkailu

Lottiin liityttiin puoluekantaan katsomatta – nykyisin lottamuseona toimiva keskus oli ensimmäisiä paikkoja, missä naisista koulutettiin johtajia

Maailman merillä asuva 11-vuotias Aarre Meretniemi ikävöi Suomesta kavereita sekä lihapiirakoita.
Lukemisto

11-vuotias Aarre käy koulua maailman merillä: "Olen oppinut muilta veneilijöiltä biologiaa ja koodausta"

Ennen tätä vuotta Pietarin katoille ei ollut virallisesti asiaa. Viranomaiset sulkivat kaupungin katoille johtavat portaikot ja naulasivat kattoluukut kiinni elokuussa 1997.
Matkailu

Kattoturismi kasvaa Pietarissa – "Kaikki tietävät, että jos sattuu vakava onnettomuus, viranomaiset kieltävät katoilla kulkemisen"

Salossa on paljon hulppeita, suuria Airbnb-vuokra-asuntoja, jotka nostavat keskiarvohintaa Suomen kalleimmaksi. Myös Naantali ja Parainen ovat vilkkaita kohteita Airbnb-markkinoilla. Kuva Airbnb -asunnosta Turun keskustasta.
Paikalliset

Tutkimus: Parhaan Airbnb -tuoton saa Salossa – myös Naantalissa ja Paraisilla yksityishenkilöiden majoitustoiminta oli tuottoisaa

Paikalliset

Kolumni: Matkakortti kuntoon

Ensin iti pelkkä siemen ulkomaille muutosta, mutta uteliaisuus ja mahdollisuudet saivat sen puhkeamaan kukkaan. Nyt Anna Kuuselalla on takana seitsemän vuotta ulkomailla.
Matkailu

Haaveiletko muutosta ulkomaille? Lontoossa työskentelevä Anna Kuusela kertoo vinkit onnistumiseen

Petter Stordalen (vas.) ja Vingin konsernijohtaja Magnus Wikner tiedotustilaisuudessa Tukholmassa keskiviikkona.
Talous

Tjäreborg sai uuden isännän – suursijoittaja Stordalen ottaa komennon

Ernst Lampén ja Wolter Stenbäck kuvattuna vuonna 1921 todennäköisesti Sodankylän ja Ivalon välillä. Stenbäck jäi Inariin aloittaen siellä matkailun kehittämistyön. Lampén ja kuvan ottanut Ragnar Numelin jatkoivat matkaansa hevoskärryillä Petsamoon läänin maaherran Ilmari Heleniuksen luokse Alaluostarille. Tämä tapaaminen oli Seppo J. Partasen mukaan tärkeä koko Suomen matkailun kehittämisen kannalta.
Matkailu

Näin Suomessa lomailtiin 1900-luvun alussa, kun matkailu oli vielä harvojen huvia

Silja Symphony liikennöi Helsingin ja Tukholman väliä.
Kotimaa

Silja Symphony palaa liikenteeseen tänään tiistaina

Lapissa on jo hotellien ja matkailukeskusten yhteydessä sähköautojen latauspisteitä, kuten tässä hotellin Inarin pihalla. Ympäristöministeriö haluaa kuitenkin niiden määrän moninkertaistamista.
Maailma

Matkailukeskuksiin vaaditaan jopa sata sähköautojen latauspistettä – "Kaksipiippuinen juttu, koska vain kolmasosan vuodesta käytössä", sanoo hiihtokeskusjohtaja

"Baltiassa, Venäjällä ja itäisessä Euroopassa on vahva liftauskulttuuri. Siellä tienvarsissa ja huoltoasemilla saattaa törmätä toisiin liftareihin. Suomessa olen törmännyt vain yhtenä kesänä sattumalta liftariin", Emma Vepsä kertoo.
Matkailu

Emma Vepsä oppi liftireissuillaan, että huonomaineisissakin maissa elää ihania ihmisiä – jakaa nyt vinkkinsä muille

Aaltosten olohuoneessa suunnitellaan seuravaa lomamatkaa. Vasemmalta Hanni Tiensuu (Villen äiti), Riitta Toiviainen (Lauran äiti), Edvin Aaltonen, Ville Aaltonen, Aino Aaltonen, Sakari Toiviainen (Lauran isä) ja Laura Aaltonen.
Matkailu

Suunnitteletko 3G-matkaa? Lue isovanhempien kanssa matkustavan Aaltosen perheen vinkit onnistuneeseen lomareissuun

Ranskassa ja Turkissa matkustavia ohjeistetaan erityiseen varovaisuuteen. Maat ottivat yhteen jalkapallon EM-karsinnoissa maanantaina.
Maailma

Ulkoministeriö kehottaa suomalaisia erityiseen varovaisuuteen Ranskassa – poliisiin soluttautunut puukottaja herätti huolen ja kysymyksiä

Sekä kotimaan että ulkomaanmatkailussa näkyi kesällä kasvua.
Kotimaa

Kesäkausi oli matkailu- ja ravintola-alalla onnistunut – koululaisten aikainen kesäloma aiheuttaa kitkaa

Reppureissaajat kulkevat laumassa Phi Phi -saarella Thaimaassa.
Matkailu

Onko bilettävistä ja jopa kerjäävistä reppureissaajista enemmän haittaa kuin hyötyä paikallisille asukkaille?

Turun hotellitarjontaa.
Paikalliset

Turussa yövyttiin kesällä edellisvuotta useammin – myös lennot lisääntyivät

Uudella sähköisellä viisumilla on määrä päästä autolla Venäjälle. Vaalimaalla rajanylitys alkaa Suomen puolen raja-aseman autojonosta, minkä jälkeen edetään Venäjän puolelle Torfjanovkaan.
Kotimaa

Venäjän odotettu sähköinen viisumi ei kelpaa junissa – Pietariin matkustavien on opeteltava tarkoin uudet säännöt

Pakettimatkojen suosio ei ole hiipumassa, mutta tulevaisuudessa niiden osuus matkailusta pienenee. Kuva on San Juanin aurinkorannalta Espanjan Alicantesta.
Kotimaa

Massaturismi ei tule loppumaan, mutta lentämiselle tulee haastajia – "Jos presidentti Niinistö matkustaisi junalla Englantiin, moni voisi tehdä samoin"

Espanjan Suomen-suurlähettiläs Luis Tejada Chacón vieraili Tampereella keskiviikkona.
Kotimaa

Espanja on suomalaisten rakastama lomakohde, mutta lentoja tehdään myös auringosta pohjoiseen – joulupukki on matkailuvaltti

Pietarin kaunista miljöötä Neva-joelta. Jokiristeilyt kulkevat myös kanavien kautta.
Matkailu

Mitä Pietarissa voi tehdä päivässä? Kokosimme kymmenen erilaista tärppiä vodkamuseosta tsaarin murhapaikkaan

Tjäreborgin lomalennot eivät päässeet ilmaan maanantaina aamulla, kun konkurssi sekoitti emoyhtiön suunnitelmat.
Kotimaa

Tjäreborgin jumiin jääneet kotiin keskiviikoksi – matkustajiin ollaan yhteydessä tekstiviesteillä

Arkistokuva
Paikalliset

Viimeisetkin lomalennot voivat loppua Turusta

Matkanjärjestäjä Thomas Cookin konkurssi jätti lomalentokoneita kentälle Helsinki-Vantaalla maanantaina aamulla.
Kotimaa

Tjäreborg lupaa jatkaa lomalentoja tiistaina

Thomas Cook Airlinesin lennot oli maanantaina peruttu myös Suomessa.
Kotimaa

Matkailussa "bulkkitavara" myy huonosti kun kuluttaja voi itse olla matkatoimisto – "osa perinteisistä yrityksistä voi säilyä"

Matkanjärjestäjä Thomas Cookin konkurssi jätti lomalentokoneita kentälle Helsinki-Vantaalla maanantaina aamulla. Thomas Cook on operoinut charterlentoja myös Britanniasta ja Ranskasta Lapin kentille.
Kotimaa

Thomas Cookin konkurssin vähennys Lapin lentokenttien matkustajamääriin enintään kymmenen prosenttia – Ranska suurin menetys

Kolmen valtakunnan rajapyykki ja paluu sieltä kävellen oli Luukkosen perheen päivävaelluksen ohjelmassa Kilpisjärvellä syyslomalla. Kilpisjärven rannasta lähdettiin kaksivuotiaan Lempi Luukkosen johdolla. Mukana olivat myös Anssi, Fanni, Onni ja Tea Luukkonen.
Kotimaa

Retkeilyn suosio on saanut myös lapsiperheet vaeltamaan – "Aikuiset haluavat pehmeitä seikkailuja"

Taustalla kuvassa olevan Tullin talon remontoineet Jaana ja Juha Manner kertovat, ettei kannata ostaa vanhaa taloa, jos ei ole kiinnostunut remontoimisesta.
Matkailu

Tällaista on asua maailmanperintökohteessa: Ulkomaisia turisteja pompsahtelee Raumalla ovista ja Museovirasto vahtii remontteja

HIekkaa. Yksi Kuurinkynkään upeimmista maisemista on myös Kuolleena dyyninä tunnettu Naglisin dyyni. Se on aikoinaan ahmaissut hitaasti alleen neljä kylää ja kaksi hautausmaata. Luonnonpuistossa sijaitsevalla dyynillä on kuljettava merkityillä poluilla ekosysteemin suojelemiseksi.
Matkailu

Tunnetko jo automatkan päässä olevan Kuurinkynkään? Valkeat dyynit ja laguuni innoittivat niin Sartrea kuin Manniakin

Brittilehti Express kehottaa Turkuun tulevaa turistia pistäytymään jokilaivalla.
Paikalliset

Brittilehti ylistää Turkua matkailukohteena