Maailma

Recep Tayyip Erdoganin jatkokauden on pelätty johtavan Turkin sisällä yhä johtajavaltaisempaan järjestelmään.
Diyarbakirin yliopiston läheisen moskeijan vieressä turkkilaisten isä, Mustafa Kemal Atatürk tähyilee kohti kurdikaupunkia.
Poliisiviranomaisten yhteiskampanjalla pyritään löytämään vastauksia kuolleiden naisten kohtaloihin.
Puolitoista vuotta sitten edesmennyt Heikki Routamaa jaksoi pyörittää Naantalissa sinnikkäästi ravintoloita vuosikymmeniä, vaikka kesäkaupungin sesonki on lyhyt ja työntekijäpula jatkuva riesa.
Venäjän ns. yksityisen palkka-armeijan Wagnerin nokkamies Jevgeni Prigozhin huutaa ja kiroilee videolla, kun hän syyttää Putinin virallisia sotakomentajia, Valeri Gerasimovia ja Sergei Shoigua, ammusten loppumisesta Bahmutissa. Venäjän voitonpäivän alla pinnalle ryöpsähti pitkä vihanpito maan yksityisarmeijan ja virallisen armeijan välillä.
Kuningaspari tervehti hurraavaa yleisöä Buckinghamin palatsin parvekkeelta kruunajaisseremonian jälkeen.
Fortumin Venäjän-taipaleesta on tullut sille iso lasku.
Presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi Helsingissä Sauli Niinistön vieraana, että Ukrainalla ei ole aikeita hyökätä Venäjän kimppuun. Me puolustamme kaupunkejamme ja kyliämme, Zelenskyi totesi. Matka Suomeen ja edelleen Hollannin Haagiin on voimakas viesti Venäjälle itsessään.
Harkovan geenipankin siemenien lajittelu oli työläs vaihe siirto-operaatiossa.
Venäjän mukaan Putin joutui hyökkäyksen kohteeksi.
Suomen ja Ukrainan presidentit pitivät yhdessä tiedotustilaisuuden Presidentinlinnassa. Presidentti Volodymyr Zelenskyin vierailua pidettiin viimeiseen asti salassa.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti ottavansa asetuksellaan valtionsa haltuun kahden energiayhtiön, Fortumin ja Uniper SE:n, omistukset Venäjällä. Putin viestittää olevansa valmis tekemään saman muillekin länsimaisille yhtiöille. Fortumin mukaan omistusoikeus Venäjällä ei muutu, mutta asetuksen vaikutukset liiketoimintaan ovat yhä epäselviä.
Palkittu muusikko, näyttelijä ja ihmisoikeusaktivisti Harry Belafonte oli kuollessaan 96-vuotias. Arkistokuva vuodelta 1995.
Savu nousee kaupungin ylle Sudanin armeijan ja RSF:N joukkojen taisteluissa Khartumissa 19. huhtikuuta 2023.
Poliisit ottivat kiinni savupommin heittämisestä epäillyn miehen.
Pakoterintama uhkaa pettää.
Tallink vuokraa Isabelle-risteilyaluksensa kanadalaisyritykselle.
Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trump kuvattuna New Yorkissa 4. huhtikuuta 2023.
Turkin Tukholman-lähetystön edessä poltettu Koraani aiheutti raivokkaita mielenosoituksia ympäri islamilaista maailmaa. Iranilaiset polttivat Ruotsin lippuja rukousseremonian jälkeen pidetyssä Ruotsi-vastaisessa mielenosoituksessa tammikuun lopussa.
Suomen ja Naton liput nostettiin tiistaiaamulla salkoon ulkoministeriön päärakennuksen Merikasarmin edessä.
Bulgariassa on sunnuntaina vaalit kuten Suomessakin.
Presidentti Sauli Niinistö ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tapsivat Ankarassa maaliskuun puolivälissä.
Ruotsissa vorot käyttävät itsepalvelukassoja myymälävarkauksiin. Suomessa laajamittaisiin väärinkäytöksiin ei ole vielä törmätty.
Lisää uutisia