Lounaspaikka

Johanna Nurmi kokkailee tavallisesti yksin Kotikyökin keittiössä, jossa valmistuu arkisin lounas noin sadalle asiakkaalle.
Paikalliset

Lounaspaikka: Perinteisen kotiruuan ystäville

Ana Restrepo (vas.), Israel Mata Estevez ja Kay Abad vastaavat Delhi Darbarin palvelusta ja ruuasta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tuulahdus Intiaa Turussa

Lämpimien ruokien lisäksi Rax Skanssin lounaalla on tarjolla keittoa ja runsas salaattipöytä. Maria Aalto valmistelee salaattipöytää.
Paikalliset

Lounaspaikka: ”Syö ja juo niin paljon kuin haluat”

Café Carré on Piia Blomqvistin toteutunut unelma.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tunnelmallinen kahvila jokirannassa

Hanna Wiik ja kahvilan ja myös Hemmet-palvelutalon emäntänä  Clara Sandberg Villa Vindenin tiloissa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta keltaisen talon vintillä

Kahvila Oksin yrittäjä Jenna Routi haluaa tarjota asiakkailleen luomua ja puhtaista raaka-aineista valmistettuja tuotteita, kuten smoothieita, mehuja, raakakakkuja ja -suklaita.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta kotoisassa karhunpesässä

Kasvisruuan ja salaattien suosio on lounaalla koko ajan kasvanut, Antell Joukahaisen ravintolapäällikkö Annukka Holmström ja aluekoordinaattori Pauliina Lahtivuori kertovat.
Paikalliset

Lounaspaikka: Torikoppa kasvoi lounasravintolaketjuksi

Pirun ja Kim Roos haaveilivat pitkään omasta ravintolasta. Mieluisan paikan ravintolalleen helsinkiläispariskunta löysi Turusta Aurajoen varrelta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Martissa thaimaalaisia makuja kasviksista

Paco Ndiayen ravintola Nomadissa italialainen ruoka saa vaikutteita senegalilaisesta ja suomalaisesta ruokakulttuurista.
Paikalliset

Lounaspaikka: Monen ruokakulttuurin pasta-annoksia

Kokki ja yrittäjä Kaj Päiviö on pyörittänyt Lounaskahvila Kiitoa samoissa tiloissa jo yli 15 vuotta. Ensi vuonna ravintola muuttaa satama-alueelta Schenkerin perässä Lietoon.
Paikalliset

Lounaspaikka katseilta piilossa

Skanssinkulmassa on lounasaikaan tarjolla sekä kotiruokaa että Kotipizzan pitsoja. Jaane Jokinen on ravintolan toimitusjohtaja.
Paikalliset

Lounaspaikka: Leikepäivä on Skanssinkulman vilkkain päivä

Grill it! Marinan ravintolapäällikkö Heidi Sukari kertoo, että ravintolan erikoisuus ovat puuhiiligrillissä valmistetut liha- ja kala-annokset. Lounaalla on joka päivä tarjolla à la carte –listalta tilattavat liha- ja kala-annokset sekä päivän vegaaniannos.
Paikalliset

Lounaspaikka: Makua ja tuoksua puuhiiligrillistä

Marja Vaiste on pyörittänyt Ravintola Verkahovia viime vuoden keväästä saakka.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta vanhassa verkatehtaassa

Kortteliravintola Navetan sisustuksessa on käytetty kekseliäästi kierrätettyjä kalusteita ja materiaaleja. Vanhat kalusteet, kedon kukat, tiiliseinä, takka ja taideteokset luovat kotoisan tunnelman.
Paikalliset

Lounaspaikka: Uusi kortteliravintola Raunistulan sydämessä

Ravintola on rakennettu Harjattulan kartanon vanhaan talliin. Sen keittiöpäällikkönä toimii Teemu Forsström.
Paikalliset

Lounaspaikka: Opistoruokala kartanon kupeessa

200-paikkainen lounasravintola Saviruukku sijaitsee T-sairaalan pohjakerroksessa. Ravintolan nimi juontaa paikalla aikoinaan toimineesta Kupittaan Saven tehtaasta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Saviruukku sairaalan uumenissa

Rantakertun lounaalla on aina useita pääruokavaihtoehtoja.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kesä on Rantakertun sesonkiaikaa

Ravintola Gunnarin ravintolapäällikkö Sami Kivirinta (oik.) ja keittiömestari Jari Uusitalo esittelevät ravintolan kesälounaan, joka tarjoillaan lautasannoksina pöytiin.
Paikalliset

Lounaspaikka: Gunnarin kesälounas tarjoaa lähiruuan makuja

Kahvila Omena ja Kanelissa on vanhan ajan tunnelmaa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta 1950-luvun tunnelmassa

Anna Saari ja Toni Aaltonen halusivat perustaa ruokapaikan, joka on rento ja kutsuva kuin olohuone. Fiilis Café & Bistrossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten vaatteidenvaihtoiltoja.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta hyvällä fiiliksellä

Rionin omistaa yrittäjäpariskunta Nika Nikuradze ja Sini Salminen, joilla on toinen Rioni Espoossa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Georgialaista lounasta keskustassa

Eder Rodriguez valmistaa tuoreista raaka-aineista perinteistä meksikolaista kotiruokaa suomalaisella twistillä.
Paikalliset

Lounaspaikka: Pieni Mex-Mex tarjoaa ruokaa suurella tunteella

Sarayut Munmangin mukaan Thai in Townissa menee noin 80–100 lounasta päivässä. Ravintola haluaa tarjota autenttista thaimaalaista ruokaa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Thairuokaa aseman kupeessa

Keittiömestari Erik Mansikka kantaa pöytään lounaspitojen pääruuat.
Paikalliset

Lounaspaikka: Funikulaarilla lounaalle

Arkisin Ruissalon Maininki pyörii yrittäjäpariskunta Marina Björkheimin ja Turo Jokisen sekä keittiöpäällikkö Henni Lautalan voimin. Ravintolassa on 75 asiakaspaikkaa. Baarin puolella on tilaa noin 15 hengelle, ja terassilla on 30 istumapaikkaa lisää.
Paikalliset

Lounaspaikka: Ruissalon Maininki uudistui historiaa kunnioittaen

Tuire Harjanne suunnittelee lounasravintola Mik-Makin ruuat jokaiselle viikolle erikseen.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokaa koulutuskeskuksessa

Taito on Turun ammatti-instituutin opetusravintola. Lounasannoksia tekemässä opiskelijat Zanan Al-Ajurani ja Ramya Granberg.
Paikalliset

Lounaspaikka: Opiskelijoiden tekemää lounasta

Mari Harittu pyörittää miehensä Jussin kanssa kahdestaan lounasravintola Messiä Kärsämäessä Turun AKK:m ruokalassa. Tarvittaessa apuun rientävät perheen täysi-ikäiset lapset.
Paikalliset

Lounaspaikka: Messi muutti Kärsämäkeen

Anh-Thu Rosenqvist ja Hoa Lam haluavat tarjota aitoa vietnamilaista ruokaa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Vietnamilainen annos asetellaan kauniisti

Brahen Kellarin ravintoloitsija Hessu Martikainen esittelee lounaaksi ollutta katkarapurisottoa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Brahen kellarin lounas on yhdistelmä koti- ja ravintolaruokaa