Lounaspaikka

 Stuart Selway (vas.) ja Niclas Angerman halusivat perustaa rennon lounasravintolan, jossa tarjoillaan maukasta lounasta puhtaista raaka-aineista.
Paikalliset

Lounaspaikka: Rhapsody vie makumatkalle maailmalle

Lounasravintolassa Marko Aaltonen vastaa lämpimästä ruuasta ja Ville Löf kylmän puolen tarjottavista ja tilauskakkujen teosta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Rehtiä lounasta sataman kupeessa

Arvin pito ja lounas tarjoaa perinteistä kotiruokaa. Kokkeina toimivat Mikko Tiainen ja Mikko Thorel.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokalounasta Hirvensalossa

Naantalilaisessa Hasta la Pastassa saa nauttia tuorepastaa, salaatteja ja kakkuja ympäri vuoden. Tiskin takana ja keittiössä häärivät Vivian Kirjosen (vas.)  lisäksi myös vanhemmat Heli (kuvassa) ja Tapio Kirjonen.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tuorepastaa vuoden ympäri

– Pienemmällä lautasella pyrimme pienentämään hävikkiä, koska usein nälkäisenä tulee otettua liikaa ruokaa lautaselle.
Paikalliset

Lounaspaikka: Trattoria pyrkii mahdollisimman pieneen hävikkiin

Marja Vaiste on pitänyt Tuorlan Majataloa jo parikymmentä vuotta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta mummolamaisessa miljöössä

Tiia Hynninen on ravintola Terracen ravintolatoimen päällikkö, Pasi Mikkonen keittiöpäällikkö.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounaalla kylpylässä

Länsikeskuksen Jesse’s Dine -lounasravintolaa luotsaavat keittiömestarit Jenni Topi-Hulmi ja Saara Hantula valmistavat asiakkaille arkisin vaihtuvan ja monipuolisen lounaan, joka sisältää runsaan salaattipöydän, päivän keiton, itse leivotun leivän, kaksi lämminruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä kahvin ja pienen makean.
Paikalliset

Lounaspaikka: Maailman maut kohtaavat Jessen lounaspöydässä

Jari Välimaa on toiminut ravintolayrittäjänä ensin Tmi Kahvila-Ravintola Liedon Härkätiessä, nyt Ravintola Lundossa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Mutkatonta kotiruokaa Liedon keskustassa

Johanna Finnholm on toinen lounaskahvila Piispanhelmen omistajista.
Paikalliset

Lounaspaikka: Yhteisestä haaveesta syntyi lounaskahvila

Kirsi Nummela perusti Zicin yhdessä miehensä Marko Nummelan kanssa vuonna 2016.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kanaa monella tapaa

Tiina Mäkelä avasi uuden Bulleriina-lounaskahvilan Turkuun Telekadulle.  Uusi paikka on Mäkelän viides lounaskahvila.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokaa ja leipomon herkkuja

Kahta Arnolds-kahvilaa luotsaava franchising-yrittäjä Tuomo Iljin seuraa äitinsä jalan jälkiä. Hänen äitinsä perusti aikoinaan Arnoldsin Länsikeskuksen Euromarketin yhteyteen, missä Iljinkin aloitteli omaa kahvilauraansa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Donitsikahvilan uusi ilme

Lounaalla on tarjolla salaattibuffet sekä keittoa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Uimaan ja lounaalle

Lammaskorma ja chilikana saivat kehuja. Lounaalla on aina tarjolla kaksi intialaista ja kaksi perinteisempää suomalaista pääruokaa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounaaksi intialaista ja suomalaista kotiruokaa

Johanna Nurmi kokkailee tavallisesti yksin Kotikyökin keittiössä, jossa valmistuu arkisin lounas noin sadalle asiakkaalle.
Paikalliset

Lounaspaikka: Perinteisen kotiruuan ystäville

Ana Restrepo (vas.), Israel Mata Estevez ja Kay Abad vastaavat Delhi Darbarin palvelusta ja ruuasta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tuulahdus Intiaa Turussa

Lämpimien ruokien lisäksi Rax Skanssin lounaalla on tarjolla keittoa ja runsas salaattipöytä. Maria Aalto valmistelee salaattipöytää.
Paikalliset

Lounaspaikka: ”Syö ja juo niin paljon kuin haluat”

Café Carré on Piia Blomqvistin toteutunut unelma.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tunnelmallinen kahvila jokirannassa

Hanna Wiik ja kahvilan ja myös Hemmet-palvelutalon emäntänä  Clara Sandberg Villa Vindenin tiloissa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta keltaisen talon vintillä

Kahvila Oksin yrittäjä Jenna Routi haluaa tarjota asiakkailleen luomua ja puhtaista raaka-aineista valmistettuja tuotteita, kuten smoothieita, mehuja, raakakakkuja ja -suklaita.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta kotoisassa karhunpesässä

Kasvisruuan ja salaattien suosio on lounaalla koko ajan kasvanut, Antell Joukahaisen ravintolapäällikkö Annukka Holmström ja aluekoordinaattori Pauliina Lahtivuori kertovat.
Paikalliset

Lounaspaikka: Torikoppa kasvoi lounasravintolaketjuksi

Pirun ja Kim Roos haaveilivat pitkään omasta ravintolasta. Mieluisan paikan ravintolalleen helsinkiläispariskunta löysi Turusta Aurajoen varrelta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Martissa thaimaalaisia makuja kasviksista

Paco Ndiayen ravintola Nomadissa italialainen ruoka saa vaikutteita senegalilaisesta ja suomalaisesta ruokakulttuurista.
Paikalliset

Lounaspaikka: Monen ruokakulttuurin pasta-annoksia

Kokki ja yrittäjä Kaj Päiviö on pyörittänyt Lounaskahvila Kiitoa samoissa tiloissa jo yli 15 vuotta. Ensi vuonna ravintola muuttaa satama-alueelta Schenkerin perässä Lietoon.
Paikalliset

Lounaspaikka katseilta piilossa

Skanssinkulmassa on lounasaikaan tarjolla sekä kotiruokaa että Kotipizzan pitsoja. Jaane Jokinen on ravintolan toimitusjohtaja.
Paikalliset

Lounaspaikka: Leikepäivä on Skanssinkulman vilkkain päivä

Grill it! Marinan ravintolapäällikkö Heidi Sukari kertoo, että ravintolan erikoisuus ovat puuhiiligrillissä valmistetut liha- ja kala-annokset. Lounaalla on joka päivä tarjolla à la carte –listalta tilattavat liha- ja kala-annokset sekä päivän vegaaniannos.
Paikalliset

Lounaspaikka: Makua ja tuoksua puuhiiligrillistä

Marja Vaiste on pyörittänyt Ravintola Verkahovia viime vuoden keväästä saakka.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta vanhassa verkatehtaassa

Kortteliravintola Navetan sisustuksessa on käytetty kekseliäästi kierrätettyjä kalusteita ja materiaaleja. Vanhat kalusteet, kedon kukat, tiiliseinä, takka ja taideteokset luovat kotoisan tunnelman.
Paikalliset

Lounaspaikka: Uusi kortteliravintola Raunistulan sydämessä

Ravintola on rakennettu Harjattulan kartanon vanhaan talliin. Sen keittiöpäällikkönä toimii Teemu Forsström.
Paikalliset

Lounaspaikka: Opistoruokala kartanon kupeessa