Lounaspaikka

Tottisalmi on ollut olemassa jo vuodesta 1981, Unica-ravintola se on ollut vuodesta 2000, ravintolapäällikkö Reija Paju kertoo.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tottisalmi on muutakin kuin opiskelijaravintola

Unican ruoka-auto aloitti toimintansa viime viikon tiistaina.Essi Olli bongasi Unica-auton alun perin Instagramista ja sai mukaansa myös opiskelukaverinsa Johanna Kyllöisen, joka yhdisti lounaan hakemiseen koiransa lenkin. 
Paikalliset

Opiskelijalounasta myydään autosta käsin – "Kyllä tämä helpottaa arkea todella paljon"

Maria Jokinen ja Susanna Boström ovat pitäneet ravintola Foccaa kaksi vuotta. Lounaalla tarjotaan perinteistä kotiruokaa tähän päivään päivitettynä.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokaa nykypäivän otteella

Tarjoilija Marjut Johansson tarjoilee lounasannokset pöytiin. Tiistaista perjantaihin tarjolla on keittoa sekä vaihdellen liha-, kana- ja kalaruokia. Asiakkaiden suosikkeja ovat muun muassa paistetut silakat ja talon hampurilainen.
Paikalliset

Lounaspaikka: Vähän parempaa kotiruokaa

Hovimestari Sanna Pirhonen ja ravintoloitsija Henrik Ulfstedt ovat huomanneet, että lounastajia kiinnostaa yhä enemmän kasvisvaihtoehdot.
Paikalliset

Lounaspaikka: Liedon Viljassa panostetaan kasvisruokaan

50/50 Bistron omistajapariskuntana toimii Vilmalotta Silvonen ja Tommi Hirvonen (vas.). Aleksi Hagner on keittiömestari, Viljam Haarala kehitysjohtaja ja Leena Hillukkala ravintolapäällikkö.
Paikalliset

Lounaspaikka: Aina puolet vegaanisena

Krookilan Juhlamummolan emäntä Jaana Kaarto on pyörittänyt lounas- ja juhlapaikkaa 1990-luvun alusta lähtien. – Krookilan miljöö on palautettu vuosisadan vaihteen umpipihaympäristöksi, jonka puitteissa järjestetään myös erilaisia juhlia ja tilaisuuksia, Kaarto kertoo.
Paikalliset

Lounaspaikka: Aitoja makuja historiallisessa miljöössä

 Stuart Selway (vas.) ja Niclas Angerman halusivat perustaa rennon lounasravintolan, jossa tarjoillaan maukasta lounasta puhtaista raaka-aineista.
Paikalliset

Lounaspaikka: Rhapsody vie makumatkalle maailmalle

Lounasravintolassa Marko Aaltonen vastaa lämpimästä ruuasta ja Ville Löf kylmän puolen tarjottavista ja tilauskakkujen teosta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Rehtiä lounasta sataman kupeessa

Arvin pito ja lounas tarjoaa perinteistä kotiruokaa. Kokkeina toimivat Mikko Tiainen ja Mikko Thorel.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokalounasta Hirvensalossa

Naantalilaisessa Hasta la Pastassa saa nauttia tuorepastaa, salaatteja ja kakkuja ympäri vuoden. Tiskin takana ja keittiössä häärivät Vivian Kirjosen (vas.)  lisäksi myös vanhemmat Heli (kuvassa) ja Tapio Kirjonen.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tuorepastaa vuoden ympäri

– Pienemmällä lautasella pyrimme pienentämään hävikkiä, koska usein nälkäisenä tulee otettua liikaa ruokaa lautaselle.
Paikalliset

Lounaspaikka: Trattoria pyrkii mahdollisimman pieneen hävikkiin

Marja Vaiste on pitänyt Tuorlan Majataloa jo parikymmentä vuotta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta mummolamaisessa miljöössä

Tiia Hynninen on ravintola Terracen ravintolatoimen päällikkö, Pasi Mikkonen keittiöpäällikkö.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounaalla kylpylässä

Länsikeskuksen Jesse’s Dine -lounasravintolaa luotsaavat keittiömestarit Jenni Topi-Hulmi ja Saara Hantula valmistavat asiakkaille arkisin vaihtuvan ja monipuolisen lounaan, joka sisältää runsaan salaattipöydän, päivän keiton, itse leivotun leivän, kaksi lämminruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä kahvin ja pienen makean.
Paikalliset

Lounaspaikka: Maailman maut kohtaavat Jessen lounaspöydässä

Jari Välimaa on toiminut ravintolayrittäjänä ensin Tmi Kahvila-Ravintola Liedon Härkätiessä, nyt Ravintola Lundossa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Mutkatonta kotiruokaa Liedon keskustassa

Johanna Finnholm on toinen lounaskahvila Piispanhelmen omistajista.
Paikalliset

Lounaspaikka: Yhteisestä haaveesta syntyi lounaskahvila

Kirsi Nummela perusti Zicin yhdessä miehensä Marko Nummelan kanssa vuonna 2016.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kanaa monella tapaa

Tiina Mäkelä avasi uuden Bulleriina-lounaskahvilan Turkuun Telekadulle.  Uusi paikka on Mäkelän viides lounaskahvila.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokaa ja leipomon herkkuja

Kahta Arnolds-kahvilaa luotsaava franchising-yrittäjä Tuomo Iljin seuraa äitinsä jalan jälkiä. Hänen äitinsä perusti aikoinaan Arnoldsin Länsikeskuksen Euromarketin yhteyteen, missä Iljinkin aloitteli omaa kahvilauraansa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Donitsikahvilan uusi ilme

Lounaalla on tarjolla salaattibuffet sekä keittoa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Uimaan ja lounaalle

Lammaskorma ja chilikana saivat kehuja. Lounaalla on aina tarjolla kaksi intialaista ja kaksi perinteisempää suomalaista pääruokaa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounaaksi intialaista ja suomalaista kotiruokaa

Johanna Nurmi kokkailee tavallisesti yksin Kotikyökin keittiössä, jossa valmistuu arkisin lounas noin sadalle asiakkaalle.
Paikalliset

Lounaspaikka: Perinteisen kotiruuan ystäville

Ana Restrepo (vas.), Israel Mata Estevez ja Kay Abad vastaavat Delhi Darbarin palvelusta ja ruuasta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tuulahdus Intiaa Turussa

Lämpimien ruokien lisäksi Rax Skanssin lounaalla on tarjolla keittoa ja runsas salaattipöytä. Maria Aalto valmistelee salaattipöytää.
Paikalliset

Lounaspaikka: ”Syö ja juo niin paljon kuin haluat”

Café Carré on Piia Blomqvistin toteutunut unelma.
Paikalliset

Lounaspaikka: Tunnelmallinen kahvila jokirannassa

Hanna Wiik ja kahvilan ja myös Hemmet-palvelutalon emäntänä  Clara Sandberg Villa Vindenin tiloissa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta keltaisen talon vintillä

Kahvila Oksin yrittäjä Jenna Routi haluaa tarjota asiakkailleen luomua ja puhtaista raaka-aineista valmistettuja tuotteita, kuten smoothieita, mehuja, raakakakkuja ja -suklaita.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta kotoisassa karhunpesässä

Kasvisruuan ja salaattien suosio on lounaalla koko ajan kasvanut, Antell Joukahaisen ravintolapäällikkö Annukka Holmström ja aluekoordinaattori Pauliina Lahtivuori kertovat.
Paikalliset

Lounaspaikka: Torikoppa kasvoi lounasravintolaketjuksi

Pirun ja Kim Roos haaveilivat pitkään omasta ravintolasta. Mieluisan paikan ravintolalleen helsinkiläispariskunta löysi Turusta Aurajoen varrelta.
Paikalliset

Lounaspaikka: Martissa thaimaalaisia makuja kasviksista