Lounaspaikka

Rantakertun lounaalla on aina useita pääruokavaihtoehtoja.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kesä on Rantakertun sesonkiaikaa

Ravintola Gunnarin ravintolapäällikkö Sami Kivirinta (oik.) ja keittiömestari Jari Uusitalo esittelevät ravintolan kesälounaan, joka tarjoillaan lautasannoksina pöytiin.
Paikalliset

Lounaspaikka: Gunnarin kesälounas tarjoaa lähiruuan makuja

Kahvila Omena ja Kanelissa on vanhan ajan tunnelmaa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta 1950-luvun tunnelmassa

Anna Saari ja Toni Aaltonen halusivat perustaa ruokapaikan, joka on rento ja kutsuva kuin olohuone. Fiilis Café & Bistrossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten vaatteidenvaihtoiltoja.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta hyvällä fiiliksellä

Rionin omistaa yrittäjäpariskunta Nika Nikuradze ja Sini Salminen, joilla on toinen Rioni Espoossa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Georgialaista lounasta keskustassa

Eder Rodriguez valmistaa tuoreista raaka-aineista perinteistä meksikolaista kotiruokaa suomalaisella twistillä.
Paikalliset

Lounaspaikka: Pieni Mex-Mex tarjoaa ruokaa suurella tunteella

Sarayut Munmangin mukaan Thai in Townissa menee noin 80–100 lounasta päivässä. Ravintola haluaa tarjota autenttista thaimaalaista ruokaa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Thairuokaa aseman kupeessa

Keittiömestari Erik Mansikka kantaa pöytään lounaspitojen pääruuat.
Paikalliset

Lounaspaikka: Funikulaarilla lounaalle

Arkisin Ruissalon Maininki pyörii yrittäjäpariskunta Marina Björkheimin ja Turo Jokisen sekä keittiöpäällikkö Henni Lautalan voimin. Ravintolassa on 75 asiakaspaikkaa. Baarin puolella on tilaa noin 15 hengelle, ja terassilla on 30 istumapaikkaa lisää.
Paikalliset

Lounaspaikka: Ruissalon Maininki uudistui historiaa kunnioittaen

Tuire Harjanne suunnittelee lounasravintola Mik-Makin ruuat jokaiselle viikolle erikseen.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokaa koulutuskeskuksessa

Taito on Turun ammatti-instituutin opetusravintola. Lounasannoksia tekemässä opiskelijat Zanan Al-Ajurani ja Ramya Granberg.
Paikalliset

Lounaspaikka: Opiskelijoiden tekemää lounasta

Mari Harittu pyörittää miehensä Jussin kanssa kahdestaan lounasravintola Messiä Kärsämäessä Turun AKK:m ruokalassa. Tarvittaessa apuun rientävät perheen täysi-ikäiset lapset.
Paikalliset

Lounaspaikka: Messi muutti Kärsämäkeen

Anh-Thu Rosenqvist ja Hoa Lam haluavat tarjota aitoa vietnamilaista ruokaa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Vietnamilainen annos asetellaan kauniisti

Brahen Kellarin ravintoloitsija Hessu Martikainen esittelee lounaaksi ollutta katkarapurisottoa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Brahen kellarin lounas on yhdistelmä koti- ja ravintolaruokaa

Shibui on japania ja tarkoittaa tyylikästä, hillityn hienostunutta ja yksinkertaisen kaunista. Sana kuvaa hyvin Turun keskustaan, Yliopistonkadulle reilu kuukausi sitten avautunutta japanilaista ravintola Shibuita, jossa yhdistyvät kauniisti vaalea puu ja mustat pinnat, modernit kalusteet ja valaisimet sekä hienostuneet yksityiskohdat.
Paikalliset

Lounaspaikka: Yksinkertaisen kaunista

Mariel Vuorinen ja Ariadna López haluavat tarjota Taco Nitossa aitoja meksikolaisia makuja.
Paikalliset

Lounaspaikka: Makuja Meksikosta

Ravintola Suomalaisen Pohjan ravintoloitsijana toimii Jani Hellström.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokaa ja liikelounasta

Cafe Ravintola Sigyn sijaitsee vanhan köysitehtaan tiloissa Varvintorin laidalla.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta vanhan köysitehtaan suojissa

Anne Raunio ja Kirsi Lehtonen ovat viime syksystä lähtien vastanneet Turun suomenkielisen työväenopiston aulassa sijaitsevasta Café Dominicista.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta työväenopiston alakerrassa

Iiro Toivanen on toiminut yrittäjänä Pizzeria Napolissa viime toukokuusta saakka.
Paikalliset

Lounaspaikka: Ei pelkkää pitsaa

Scandic Julian ja Plazan ravintola- ja kokoustoimenpäällikkö Hanni Tuominen ja hotellipäällikkö Janne Melos toivovat, että myös turkulaiset löytäisivät hotellien lounaat.
Paikalliset

Lounaspaikka: Hotellin lounas katettu kaikille

Antell-ravintolaketju avasi kahvilan Brahenkadulle Puutorin laidalle.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta vanhassa pankkisalissa

Kirsi Puraja on pyörittänyt Lounaskahvila Reiviä kahdeksan vuoden ajan.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokalounasta kauppamatkan varrella

Jouko ja Cuc Reijonen iloitsevat siitä, että kuukausi sitten avattu ravintola Maku Turku on jo saanut vakioasiakkaita, jotka käyvät lounaalla päivittäin.
Paikalliset

Lounaspaikka: Maku tarjoaa aasialaista ruokaa hymyjen kera

Kahvio Salosen lounaasta vastaavat Antti Myllys ja Anssi Lahtinen.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta leipomon kupeessa

Meksikolaistyylinen Pancho Villa on toiminut Kauppiaskadulla vuodesta 2012. Sen ravintolapäällikkönä toimii Tapio Lempinen.
Paikalliset

Lounaspaikka: Meksikolaista ruokaa ja burgereita

Sanna Huhtala vastaa Kristiinankadulle avatusta Xoco’sin kahvilasta ja hänen miehensä Sami Huhtala Verkatehtaan lounasravintolasta. Kahvila toimii samoissa tiloissa kuvaamo Pimiö Loungen kanssa.
Paikalliset

Lounaspaikka: Xoco’s avasi kahvilan Turun keskustaan

- Teemme kasvisruokaa, mutta emme halua tietoisesti korostaa olevamme kasvisravintola, vaan ravintola ihan kaikille, ruokatottumuksista riippumatta, keittiömestari ja yksi ravintola Hüggen omistajista Simo Hallikainen kertoo.
Paikalliset

Lounaspaikka: Kasvisruokaa rennossa ilmapiirissä

Marketta Hällström työskentelee omaa lempinimeään kantavassa kahvilassa sen ainoana työntekijänä.
Paikalliset

Lounaspaikka: Pieni pinkki kahvila

Ravintolapäällikkö Julien Boulanger on työskennellyt Turun lentoaseman Turku Caféssa yhdeksän vuotta. Siinä ajassa lounasasiakkaiden määrä on kymmenkertaistunut. Lounaalla käyvät niin matkustajat kuin lähialueen yritysten lounasasiakkaat.
Paikalliset

Lounaspaikka: Lounasta lentoasemalla