Lakko

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala joutuu taas ottamaan kantaa kiky-tuntien kohtaloon, kun lakonuhkien osapuolet tulevat erimielisyyden kanssa valtakunnansovittelijan toimistoon.
Kotimaa

Valtakunnansovittelija Piekkala lakonuhkien sovittelusta: "Tullaan uudestaan samoilla kysymyksillä sovitteluun"

Kaukolämpöön kohdistuvaa lakkoa ei olisi esimerkiksi U:gissa pystytty rajaamaan niin, että se katkaisisi lämmöt vain autotehtaasta.
Kotimaa

Sähköliiton tukilakot eivät kylmennä koteja – kohteena on teollisuus, mutta konkreettiset vaikutukset jäänevät vähiin

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on ratkonut työmarkkinoiden umpisolmuja Postin työehto- ja pakettilajittelijakiistasta alkaen. Taustalla ovat Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto ja PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen.
Kotimaa

LM-kysely: Suurilla työntekijäliitoilla halua vaihtaa valtakunnansovittelijaan perustuva järjestelmä työmarkkinaviisaisiin – työnantajilta tukea nykymallille

Telakan nosturit ovat oleet pysähdyksissä lakon takia.
Paikalliset

Telakan rouvat jo toista päivää toimettomina lakon vuoksi – 2 000 Meyerin omaa työntekijää jäi tulematta töihin

Meyer Turun telakalla noin kolmasosa työntekijöistä ja iso osa työnjohtoa oli lakossa.
Paikalliset

Lakko halvaannutti suuryritysten toiminnan

Pariisilaiset pyöräilivät töihin torstaina.
Maailma

Kolumni: Suurlakko laittaa Pariisin sekaisin tänään – moni ei pääse massiivisen liikenneruuhkan takia työpaikalleen, vaikka haluaisikin

Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton näkemykset palkankorotusvarasta ovat yhä kaukana toisistaan. Yksi kiistasta annettu sovintoesitys on jo hylätty.
Kotimaa

"Sen verran kaukana näkemykset ovat" – Sovittelijan mukaan teknologia-alan palkkakiistassa ei edellytyksiä uudelle sovintoesitykselle

Ensi viikon lakko saattaa näkyä myös polttoainetoimituksissa.
Talous

EK: Ensi viikon lakolla suuret taloudelliset vaikutukset – uhkaa muun muassa polttoainejakelua

Paikalliset

Yle: Poliisi aloittaa esitutkinnan Arkeasta

Edellisen JHL:n Arkealle asettaman lakon aikana Turun Lyseon koulussa oli lounaaksi tarjolla vain yksi näkkileipä per oppilas. Lisäksi oppilaat saivat ottaa yhden pillimehun, omenan ja keksin.
Paikalliset

Sivistystoimialan Jalonen: JHL:n lakko teki Turun kaupungista rikollisen

Kuntecin työntekijät tyhjensivät Kunnallissairaalantiellä hulevesikaivoa viime syyskuussa. Nyt julkisuuteen ovat nousseet yhtiön tes-suunnitelmat.
Paikalliset

Kuntecin tes-vaihto hyväksyttiin keväällä – Turun konsernijaoston salaisen esityslistan päätös syntyi äänin 8–5

Pääkirjasto on keskiviikkona auki kello 9-15 supistetuin palveluin: vastaanotto, uutistori ja musiikki ovat kiinni. Varauksia voi noutaa omatoimisesti, mutta maksuja ei oteta vastaan.
Paikalliset

JHL:n lakko sulkee monia palvelupaikkoja Turussa – lakko herättää niin harmitusta kuin ymmärrystä kaupunkilaisissa

Koulujen ja päiväkotien ruokailu järjestetään pääpiirteittäin samaan tapaan kuin edellisen lakon aikana, tiedottaa sivistystoimiala.
Paikalliset

Sivistystoimiala: Ei lapsia päivähoitoon, jos hoito mahdollista järjestää muulla keinoin – asiakasmaksu hyvitetään poissaolopäiviltä

Lakon vuoksi päivähoitopaikkoja jää kiinni, eikä kouluissa jaeta kouluruokaa.
Paikalliset

Lue mihin kaikkeen JHL:n ja Jytyn kolmipäiväinen lakko vaikuttaa

Kotimaa

Rautatiealan Unioni on päättänyt uusista tukitoimista – koskevat lähi-, kauko- ja tavaraliikennettä

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala saapui median eteen sunnuntaina iltapäivällä, kun vastaukset sovintoesityksiin oli saatu osapuolilta. Sopua postin työehtoriitaan ei saatu vieläkään, koska molemmat ehdotukset kaatuivat.
Kotimaa

Postin lakko voi venyä joulun alle: PAU hylkäsi sovintoesityksen, koska Medialiitto ei hyväksynyt esitystä pakettilajittelijoista – Tukilakot laajenevat maanantaina

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen kertoi syöttävänsä informaatiota Postin omistajalle eli valtiolle mahdollisimman paljon.
Kotimaa

PAU:n Niemisen viesti hallitukselle: ”Toivon, että omistaja ymmärtää, että pakettilajittelijoiden asia on myös omistajan käsissä”

Postin työntekijöitä tukevat lakot laajenivat torstaina laivaliikenteeseen. Rekkoja ei enää oteta autolauttojen ja ropax-alusten kyytiin.
Kotimaa

Postijumi pahenee: neuvotteluaikaa ei ole sovittu, autolauttojen rekkakyydit pysähtyivät, iltapäivällä mielenosoitus

Ne asiakkaat, jotka haluavat saada laskunsa paperisina, eivät ole vielä postilakon vuoksi siirtyneet sankoin joukon sähköisten laskujen käyttäjiksi.
Kotimaa

Laskuista suurin osa toimitetaan jo nyt sähköisinä – paperisten laskujen eräpäiviä siirretty eteenpäin postilakon vuoksi

PAM:in käsittelykiellon myötä esimerkiksi R-Kioskien asiakaspalvelijat eivät vastaanottaisi Postin kirjeitä tai paketteja.
Kotimaa

PAM tukee PAU:n lakkoa asiamiespostien käsittelykiellolla, jos sopua ei tällä viikolla synny

Maanantaina alkavat tukilakot vaikeuttavat Postin kaikkien lähetysten käsittelyä ja kulkua maantieliikenteessä, satamissa ja rautateillä.
Kotimaa

Postikiistaan ei saatu ratkaisua sunnuntaina – tukilakot laajenevat maanantaina

AKT on ilmoittanut seisauttavansa kaikki Postin lähetysten kuljetukset ja käsittelyn maanantaina tukitoimena PAU:n työtaistelulle.
Kotimaa

Postilakko laajenee: AKT maanantaina tukilakkoon postilaisten puolesta – Postin lähetysten käsittely seisahtuu viikoksi

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen ja Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto istuivat neuvottelupöydässä vastakkain keskiviikkona. Uusi yritys sopuun on tänään perjantaina.
Kotimaa

PAU:n Nieminen postiriidasta: Kaikki asiat vielä pöydällä – AKT viikoksi tukilakkoon maanantaina, myös postikuljetukset losseilla pysähtyvät

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd) vastasi postilakkoa koskeviin kysymyksiin eduskunnan kyselytunnilla torstaina.
Kotimaa

Ministeri Paatero: "Luotan, että postilakkoon löydetään sopu"

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) sanoi, että vuokratyövoiman käyttöä lakon aikana ei sallita.
Kotimaa

Omistajaohjausministeri Paateron mukaan Posti informoi itse, miten se lopettaa vuokratyövoiman käytön lakon aikana

Postin ilmainen palvelu kattaa postin siirron uuteen osoitteeseen ensimmäisen kuukauden ajan. Entä jos muuttaa lakon aikana?
Paikalliset

Hyvä kysymys: Mitä tapahtuu postin siirrolle, jos muutto sattuu postilakon ajalle?

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) kertoi tänään ohjeistaneensa Postin johtoa lopettamaan vuokratyövoiman käytön.
Kotimaa

Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon aikana

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen (vas.) ja Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto (oik.) kävivät valtakunnansovittelijan neuvottelupöytään keskiviikkona. Ratkaisua ei löytynyt.
Kotimaa

Postialan neuvotteluissa päästiin pieni askel eteenpäin ilman läpimurtoa – lakko jatkuu, seuraavat neuvottelut perjantaina

Postin henkilökunta lopetti vanhusten ateriajaon tänään Uudessakaupungissa. Kuva on arkistokuva.
Paikalliset

Postin henkilökunta lopetti vanhusten ruokajaon Ugissa – Sosiaali- ja terveysjohtaja: "Vanhukset eivät jää heitteille"

Paun puheenjohtaja Heidi Nieminen (vas.) ja Paltan puheenjohtaja Tuomas Aarto (oik.) istuivat valtakunnansovittelijan neuvottelupöytään kello 13.
Kotimaa

Postialan neuvottelut jatkuvat parhaillaan – osapuolet eivät uskoneet nopeaan ratkaisuun valtakunnansovittelijan luokse saapuessaan