Laki

Turun Sanomien lukija on ymmällään, kehottaako Kiinteistöliitto rikkomaan lakia suosituksella siirtää yhtiökokouksia myöhemmäksi.
Kotimaa

Suositus siirtää yhtiökokouksia hämmentää – "kehottaako Kiinteistöliitto rikkomaan lakia?"

Pääministeri Boris Johnsonin hallitus alkaa säätää lakeja, jotka tulevat voimaan Britannian EU-eroon liittyvän siirtymäajan päätyttyä.
Maailma

"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja

TS Koti

Yhtiöjärjestys on laki taloyhtiössä

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) eduskunnassa 16.12.2019, jolloin hallitus julkaisi kymmenkohtaisen al-Hol-linjauksen. Sen yksi osuus on terrorismilakien arvioiminen.
Kotimaa

Terrorismilakeihin ei ehkä suuria muutoksia – Ministeri Henriksson: Sipilän hallitus ei kriminalisoinut järjestöön kuulumista

Pia Kauman (kok) mukaan terroristijärjestön toimintaan osallistumisen kriminalisointi olisi ennaltaehkäisevää toimintaa.
Kotimaa

Lakialoite: terroristijärjestön toimintaan osallistuminen kriminalisoitava – Norjassa ja Tanskassa jo voimassa

Terrorismilainsäädännössä on mahdollista tehdä rangaistavaksi terroristijärjestön jäsenyys. Kuvituskuva.
Kotimaa

Rikosoikeuden professori: Terroristijärjestöön kuuluminen on mahdollista kriminalisoida

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarisen mielestä suomalaislapset pitää hakea al-Holin leiriltä Syyriasta. Arkistokuva.
Kotimaa

Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella

Kitkarengas puree hyvin tasaisessa talvikelissä ja pääteillä, nasta puolestaan on omiaan jäisissä oloissa ja pikkuteillä. Ensi syksystä lähtien vastuu talvirenkaiden oikeasta käyttöajasta ja -olosuhteista jää yhä enemmän autoilijan itsensä harteille.
Liikenne

Mitä talvikelillä tarkoitetaan? Kelpaavatko "joka kauden" renkaat? Tämä kaikki on tiedettävä, kun talvirengaspakko lievenee

Monen tekisi ehkä mieli yöllä ajaa risteyksen läpi punavalosta välittämättä, jos lähistöllä ei näy ketään tai liikennettä ei juuri ole. Oikaisu ei kannata, sillä kiinni jääneen edessä voi olla syyte törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Liikenne

Punaisia päin ajanut kuljettaja hävisi oikeudessa: Liikennevaloa pitää kunnioittaa yölläkin

Google ilmoitti tällä viikolla blogissaan, että yhtiön hallussa olleita äänitiedostoja pääsi vuotamaan alihankkijan kautta.
Kotimaa

Eurooppalaiset ovat heränneet haastamaan teknojättejä tietosuojasta, ja se on hyvä, arvioi professori: "Kyllä tässä edelleen haetaan pelisääntöjä"

Huumeiden käyttörangaistuksesta luopumisella olisi monta puolta. Se voisi estää kohtuuttomia seurauksia, kuten opiskelupaikan menetyksiä, mutta toisaalta laittomuus nostaa nuorten kynnystä kokeilla kannabista tai muita aineita.
Lukemisto

Asiantuntijat: Huumausaineen käyttörikoksen seuraukset voivat olla kohtuuttomia

Huumausaineen käyttörikokseksi katsotaan käyttämisen lisäksi vähäisen määrän hallussapito ja yritys hankkia huumeita omaan käyttöön.
Lukemisto

"H-merkintä on keskeinen syy, miksen ole hoiva-alalla" – Näin käyttörikosmerkintä vaikutti kahden huumeiden käyttäjän elämään

Meri- ja sisävesiliikenteen erityissäännöt, -määräykset ja liikennemerkit on ensi kertaa koottu yksiin kansiin. Uusi vesiliikennelaki astuu voimaan 1. kesäkuuta 2020 ja helpottaa niin huviveneilyä kuin ammattiliikennettäkin.
Liikenne

Soutuveneestäkin vastaa kohta päällikkö, jota voidaan sakottaa – Kokosimme vesiliikennelain tärkeimmät muutokset huviveneilijälle

  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »